Спринт Легенд и Аполон

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Спринт Легенд и Аполон

Мнениеот Sankai » Чет Авг 27, 2009 10:31 am

Здравейте. :agree:
Искам да ви попитам за Спринт Легенд. Добър ли е за планинско каране и за градско, и с какво превазхожда Спринт Аполон. :) А другият вариант който ми допада е Драг Хакер.
Мерси предварителн :)
Sankai

Рейтинг: 1160

Re: Спринт Легенд и Аполон

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Авг 27, 2009 11:44 am

За да не стават недоразумения искам да уточня моделите:
Аполон
Легенд

Мога да направя сравнение само по подадената информация от производителя.
Позитиви за Аполона:
-Челото му е по-масивно
-Спирачката е по-нов модел
-Доказал се е/всички ДХ-майни карат с такова :D /

Позитиви на Легенд:
-Вилката е по-нов модел, по-надеждна е /Т6/
-Гумите са "Кенда" :D
-Виждам че има брейкбуустЪр, т.е. В-Брейка ще работи по-добре

Откажи се от Хакера, тогава от лошото ще избереш най-лошото. Аполона е ужасен от гледна точка на компоненти и монтаж, Легендата е смешен. Аполона е с вилка на над 5години, която определено страда, Легендата е страшно крива от гледна точка на визия и надеждност. Ако имаш парите - Ram ht1 или Scott Aspect и вече може да кажеш че си купил велосипед, не купчина желязо....
Последна промяна EccentricMOTION на Чет Авг 27, 2009 12:42 pm, променена общо 1 път
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Sankai » Чет Авг 27, 2009 12:27 pm

Тези ми се виждат по скъпи.. и няма да мога да сабера толкова . А от легенда и аполона кое е по добро - кое сще ми препоръчаш. Не разбирам от колела и затова се допитвам до теб ..
Sankai

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Авг 27, 2009 1:58 pm

Какво ще е това планинско каране? В какви килограми/ръст си? Аполона може да понесе евентуално подобрение след време. Като започнеш от вилка, спирачки, скоростна система, движения -> накрая подмени и рамката и тегли чертата. Калкулатора мога да предвидя, че ще покаже 500лв за колелото сега + 500лв нови части. Ако си по-дребничък и по-малък на години - вземи си Блокхед и страдай повече.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Sankai » Чет Авг 27, 2009 2:16 pm

176см 70 кг.
Планинско каране : камани пръст трева изкачване и спускане (ХС)
Sankai

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Авг 27, 2009 2:24 pm

Търси ако имат по-малък размер от Аполон-а. 400лв са идеална цена за този велосипед. Ще ти върши работа, в случай че не го натоварваш излишно. Виждал съм какви ли не модификации на Аполон-а, тъй че би могъл да модифицираш и твоя съгласувайки изискванията на производителя за експлоатация и твоите лични изисквания към велосипеда. Моят съвет е взимаш и караш докато нещо не се счупи/износи до такава степен че вече не може да се кара с този компонент. След това подменяш с по-висок клас. Така постъпателно ще сглобиш достатъчно здрав и надежден велосипед, който няма да те предаде при всякакви условия. От финансова гледна точка - няма да усещаш понеже в месеца ще даваш по 100тина лв за части. Аполона е класика за този тип колоездене и в този ценови интервал. Чакам отзиви.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Sankai » Чет Авг 27, 2009 2:31 pm

Значи легенда го оставяме на страна. По малък размер какво ще рече кои номер рамка 21 ? А като каза 100 лева на месец за подръжка мисля, че няма да давам толкова защото няма да го натоварвам излишно :D
Sankai

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Авг 27, 2009 2:41 pm

Това което виждам в он-лайн магазина на Спринт е : Рамка: Алуминиева 26"х19". Може да попиташ дали имат по-малки, примерно 17". Но съвета ми е на място да провериш дали ти става велосипеда. Още по-добре е ако имаш приятел с такъв, да го вземеш да врътнеш километър-два. Може да смениш след месец-два гумите с по-добри, калодките на спирачките с по-надеждни и така лека полека напред ;)
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Bolverk » Чет Авг 27, 2009 2:42 pm

Амии стандартният за аполон 19 инча трябва да ти пасне перфектно.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sankai » Чет Авг 27, 2009 2:46 pm

Ами пичове мерси много за информацията. :) ако има нещо и някакав велосипед до 500 лева по-добар от аполона може да напишете нещо и да ги сравним :) , а отностно до рамката аз ще ръста още и мисля да взема 19'
Sankai

Мнениеот Sankai » Чет Авг 27, 2009 3:12 pm

А може ли да ви помоля да напишете някой друг коментар за Драг Хакер.
Ще ви бъда благодарен.
Мерси предварително. :P :D
Sankai

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Авг 27, 2009 3:28 pm

Какви коментари - велосипед за 300лв... Коментирам Hacker SF - oversize + мека вилка. ТОЗИ

Рамка: стоманена, здрава но много тежка
Вилка: Зуум - от опит ти казвам че не съм виждал вилка на Зуум която да работи, дори и малко/липса на ход, трудно сгъва, не рефлектира на неравности/
Гуми: с телове, износват се лесно, борда им се къса за месец каране
Главините и шините стават за каране, аз за 6 месеца не успях да ги разбия/изкривя с агресивно ХС.
Скоростна с-ма: изключително ненадеждна, дерайльора скъсах, мога да ти дам снимки дори, декланшора още го возя но е много слаб, криви, луфти, шифтърите се износиха лесно, трудно включва

Това колело само негативи може да ти донесе.

Питаш за колело за 500лв? Хайде на промоцията тогава - Climber Comp
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот kopche » Чет Авг 27, 2009 5:05 pm

Sankai написа:Тези ми се виждат по скъпи.. и няма да мога да сабера толкова . А от легенда и аполона кое е по добро - кое сще ми препоръчаш. Не разбирам от колела и затова се допитвам до теб ..

След дълго чудене между аполона и онтариото се спрях на скот аспект 70 - беше им на цената - 460 лв. :beer: За рамката всички мнения които чух бяха положителни, за компонените май са голям компромис .... ама се сменят :dontknow:
В тази връзка ако някой има мнение по въпроса кои чаркове на аспекта са няй-належащи за смяна ....
Аватар
kopche

Рейтинг: 1260

Мнениеот Sankai » Чет Авг 27, 2009 6:43 pm

EccentricMOTION, мерси за иформацията за Хакера, но има много доволни хора, които карат такав велосипед.Имам 1 приятел, който изминава по 30км на ден и няма големи проблеми с подръжката . :)
Sankai

Мнениеот Sankai » Чет Авг 27, 2009 6:59 pm

Някой може ли да ми даде Skypa-si за да го поразпитам за някои други модели.Рзбира се да си полафим и за други теми :)
Последна промяна Sankai на Чет Авг 27, 2009 7:02 pm, променена общо 1 път
Sankai

Мнениеот ico 1 » Чет Авг 27, 2009 7:00 pm

И дядо ми нямаше проблеми с "украйната". Той си отиде, а тя още е здрава. Вземи си по-съвременно колело щом имаш възможност. Защо ти трябва "хакер"? Ако ти е за парите, аналога на "спринт" е "леопард" и е по-евтин от "хакер".
Аватар
ico 1

Мнениеот Sankai » Чет Авг 27, 2009 7:05 pm

Не не е за парите естествено, разполагам с достатачно за да си позволя и по-класен велосипед от Хакера, но просто незнам изглежда ми здрав затова. Разбира се ще си взема или Аполон или някакав друг модел още не сам решил,но в никакав случей не е заради парите, пък и леопарда е по голям боклук от Хакера :)
Sankai

Мнениеот Sankai » Чет Авг 27, 2009 7:11 pm

Искам да ви попитам за някакъв магазин в стара загора, защото ми се налага да пътувам и мисля да мина през магазин на Спринт. Ако някой знае къде има ще го помаля да ми каже в кой квартал се намира :) Мерси :clap:
Sankai

Мнениеот GalinBelos » Чет Авг 27, 2009 8:15 pm

Като гооврим за колело до 500 лв. може да хвърлиш око и на това http://www.sportdepot.bg/products/bicyc ... -velosiped .
От към компоненти не е кой знае какво , но поне ще е гъзарско - все пак пише Scott на рамката :eyebrow: .
GalinBelos

Рейтинг: 1260

Мнениеот Sankai » Чет Авг 27, 2009 8:43 pm

d0wnhiller, по-горе в темата ти ми беше препоръчал blockhead искам да те попитам добър ли е като модел заслужава ли си парите,и с какво е по добър от аполона и ако рамката ако се счупе с каква може да се замени защото в форума казват че не е много надежна :)
Sankai

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Авг 27, 2009 9:47 pm

Мисля, че темата вече се превърна в консултация. Хората получават пари, съветите не навсякъде са безплатни. Чети! Хората ти казват че Хакера не струва, ти си знаеш че "на приятелчето още е здрав", и аз карах една Ултра на времето, стоманена, още е здрава... да ти имам логиката...

Уточни какво искаш, за какво ще го използваш, колко пари даваш. Вземи под въпрос факта от къде и как би могъл да закупиш велосипеда. Каквото и да вземеш няма да сбъркаш - Scott-а е страхотна рамка, Blockhead-a е поносим монтаж на ниска цена, Climber-a е класика за всичко става, гърбаво вози но става. За 500лв не може да си вземеш хипер-страхотно колело. Ще вземеш това което ще ти върши работа. Просто избери 1 от 3те велосипеда и спри да препълваш форума с двойни постове. Като начало може да започнеш с това "как да използваме ФОРУМ". Извини ме ако си по-възрастен от мен и те критикувам толкова остро, но понякога е досадно...
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот ico 1 » Чет Авг 27, 2009 10:03 pm

Набележи си две-три колелета, пробвай ги, ако имаш възможност и сам си прецени. Съобразявай се със стила си на каране и собствения си ръст. Имай впредвид, че всеки ще ти препоръчва кой каквото кара и каквото му харесва, ти ще потънеш в размисъл и сезона ще свърши, ще стане студено и ще ти мине мерака за колело. Напролет ще са излезли нови модели и пак докато се чудиш...
Аватар
ico 1

Мнениеот Sankai » Чет Авг 27, 2009 10:14 pm

Ок избрах си 3 модела: Spint Apolon Shockwave r3 i Drag Ontario. :)
Ico 1 може ли да ми дадеш skyp-a си ?
Sankai

Мнениеот ico 1 » Чет Авг 27, 2009 10:48 pm

Питай каквото те интересува на лс утре. Аз бих избрал "аполон" измежду тези трите заради вилката (не, че е кой знае каква, ама не се разхлопва бързо както XCM-a), иначе са почти равностойни съперници. Второто грешно си го написал :D .
Аватар
ico 1

Мнениеот k0k0 » Пет Авг 28, 2009 7:25 am

И аз гласувам за аполон :agree: И ти препоръчвам да не гледаш колелета с геометрия като на блокхеъд и клаймър, защото не са удобни за въртене!
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот Sankai » Пет Авг 28, 2009 8:39 am

Не разбирам от велосипеди и затова просто искам да разбера кой е по здрав и по удобен за каране (камани,трева,пръст) ХС. :)
Sankai

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Авг 28, 2009 9:00 am

Драг Онтарио е 525лв в момента с намалението. По-глезен е от страна на компоненти. Спринт Аполон е 400лв в момента с намалението. Но 125лв е значителна разлика. Каквото и да вземеш ще се наложи да си сменяваш по-нататък компоненти. За останалите парички си вземи каска и ръкавици и всичко е супер.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Bolverk » Пет Авг 28, 2009 9:25 am

Tакам.

Първо - Който и от трите велосипеда да вземеш той ще е достатъчно здрав за да издържи описаното от теб каране. Това означава че точка здравина може да отпадне от списъка ти.

Второ - Въпрос на компоненти или точката "кое е по-добро". Гледайки ги спрямо скалата цена-качество велосипедите се нареждат така - Аполон; R3; Онарио. Просто въпреки малко по-хубавите си компоненти Онтариото още не си струва парите.

Трето - Въпрос за удобство. Навярно, който и от 3-те да вземеш ще трябва да му направиш малко промени от този характер. Седалка, педали понякога и лапа и кормило се сменят докато се сдобиеш с желаното усещане върху колелото. Тук идва ред на размери на рамките обаче. Тя трябва да ти е правилно подбрана. Та тук си дал една височина тя отговаря почети идеално на 19-инчова рамка. Но си споменал че и смяташ да растеж (де ти таквиз мутанти). Та ако имаш идеята че ще растеж с поне още 10 см в скоро време може би ти трябва по-голяма рамка. Тук Онтариото е с едни гърди напред поради по-голямото си разнообразие от размери спрямо продуктите на Спринт.

Четвърто - Въпрос на съвети. Тук ще среснеш и правилни и грешни съвети. В тази тема даже се нагледах на няколко и ще ти ги покажа за да не се подведеш по тях. Блокхед - с твоят ръст и това че смяташ да растеж тази рамка може дори за надолу да не ти е удобна. 13 инчова рамка означава така да си скапеш краката че настарини да се придвижваш с инвалидна количка. Scott Contessa е рамка с дамска геометрия. Това означава по къса вертикална горна тръба и различен ъгъл на седалковата тръба както и още някой съобразени с женската геометрия на тялото неща. Накратко нали си момче не ти трябва такова чудо.

Ами това е поздрави и като си взмеш велосипеда пускаш снимки тук да му се порадваме и ние.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Sankai » Пет Авг 28, 2009 10:33 am

Ок, значи от всичко прочетоно разбрах, че най-удобен за мойте изисквания е спринт Аполон. :)
Sankai

Мнениеот ico 1 » Пет Авг 28, 2009 11:55 am

Сега, като се опиташ да поръчаш от "спринт" ще ти кажат, че са свършили. Можеш да вземеш "легенд"(с нормален брой спици), "делта"(с монтаж на аполон), "R3" или да си купиш "онтарио". Казвам ти го това предварително, ти знаеш защо :D .
Аватар
ico 1

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти