Ф-тулки за Бехемот?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Ф-тулки за Бехемот?

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Авг 27, 2009 9:37 pm

Клати се задницата, клати се ... отвъртам шестограма на ставите и втулки - НЯМА. Честито! 4мм луфт на става. Струг си имам, ще мога да ги врътна но се чудя от какво? Рамката е алуминиева, втулките трябва да са по-меки съответно... мед, месинг, пластмаси, алуминии, хром, цинк? Чакам отзиви от опит...

Ставите:

Изображение

Втулката/подобна/
Изображение
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Re: Ф-тулки за Бехемот?

Мнениеот МИКИ МАУС » Пет Авг 28, 2009 7:38 am

Удароустойчив полиамид - използува се за шарнирни болтове на автомобили, или тефлон - по скъп е, но търси с характеристики за твоята цел. Във всеки по голям град има магазини за пласмаси с приложение в машиностроенето.
Бъди щастлив!
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Авг 28, 2009 8:12 am

С полиамидни втулки карам Реното ;) В момента за съжаление нямам материала в наличност. Не съм и от 'голям град' :( Бронз, месинг? Дали би било подходящо? Дали няма да изяде алуминия на рамката?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот totoht » Пет Авг 28, 2009 12:20 pm

Бронз, месинг?
Мисля,че не са подходящи.Изброените в горния пост са решението.
Казвам го от личен опит. ;)
totoht

Рейтинг: 1200

Мнениеот iskamzob » Съб Авг 29, 2009 1:35 pm

Мойте на голямата става ми ги направиха преди 2 дена. Интересното беше, че и липсват части, тефлоновите втулки вътре нямаха дистанционна, такава която да ги държи да не се събират. Трябва и тези задните да погледна които си оградил да видя там какво става. А иначе големите с лагерите, на първото оградено бяха супер разбити, отчупени, начукани... Сега ми ги направиха и новите компенсират и износването на рамката и всичко е ток и не мърда, иначе и моята лопаше яко. Мисля, че алуминиеви бяха оригиналните, моите са от същия матерял. Дано се справиш, защото мойте като ги правиха се ползваха вътромери които са по 1000 лева, за да се измери колко се е износило, и ми ги правиха в завод за инструменти.
iskamzob

Рейтинг: 1205

Мнениеот Antediluvian » Съб Авг 29, 2009 7:29 pm

В зависимост от къде живееш и дали ти е удобно, има много добър стругар в Надежда близо до Ломско шосе. Прави втулки доста добре.
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Назад към Веломеханик