Заден дерайльор

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Заден дерайльор

Мнениеот verk » Съб Авг 22, 2009 6:57 pm

Въпроса ми е,карам Клймбер и съм с дерайльор Shimano Altus,могали да го блокирам да седи на една скорост и да махна жилото и командите?И ако сложа това нещо http://www.velomania-bg.com/?menu=cat&id=39&pid=178 трябва ли да скъсявам веригата?Или е по добре слингалатор?
Аватар
verk

Рейтинг: 1118

Re: Заден дерайльор

Мнениеот GECKO » Съб Авг 22, 2009 9:18 pm

Не давай толкова зор де, за 2 часа в събота вечер колко отговора очакваш да получиш :)

Можеш чрез настройките (болтчетата) да го ограничиш до нужната позиция/венец, но може да ти дойдат малко къси - за това ще е хубаво да си вземеш по-дълги болтове от някоя железария. След тях команда няма да ти трябва а веиргата - колкото по-къса толкова по-добре. Въпреки че не е задължително да я скъсяваш имай в предвид, че ако я оставиш дълга ще улесниш падането и отпред при евентуално разклащане на дерейльора.

Колкото до сингълатор, устройството което си показал може да изпълни тази функция, но не е най-доброто решение. Сигурен съм че с Alivio-то ще ти е по-добре... поне докато не се сдобиеш с нещо по-истинско или не си сглобиш нещо от рамо за V-Brake например.

Успех :agree:
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот verk » Съб Авг 22, 2009 9:29 pm

Да това за рамото от в-бреик го мислих самоче немога да разбера как да го закача такаче веригата да не го прибира кум рамката.А това за винчетата те са завити до край сега ги забелязах и мисля че нема на къде още
Аватар
verk

Мнениеот GECKO » Съб Авг 22, 2009 9:47 pm

verk написа:Да това за рамото от в-бреик го мислих самоче немога да разбера как да го закача такаче веригата да не го прибира кум рамката.А това за винчетата те са завити до край сега ги забелязах и мисля че нема на къде още

Разрови се из форумите, преди една камара време, когато имаше само един супер преоскъпен сингълатор на нашия пазар доста Street-ери правеха такива акробатики.

А винаги може да разглобиш една спирачка и да и видиш устройството - не мисля, че ще е трудно да се досетиш какво къде отива ;)
Аватар
GECKO

Мнениеот verk » Нед Авг 23, 2009 7:19 am

Снощи търсих из форума и никъде неможах да открия как да го направа сингалатора от в-бреик.Ако може да ми дадете линк да прочета?
Аватар
verk

Мнениеот Ozzie » Пон Авг 24, 2009 2:50 pm

verk написа:Аребе...

кажи го това още веднъж и ще те "наградя" "once and forever"
Форума не е чат! Оправи си произношението и правописа, ако имаш желание да пишеш и получаваш съвети тук.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот verk » Пон Авг 24, 2009 7:28 pm

Никой ли не може да ми даде линк или обясни как да го направа от в-брейк този сингалатор
Аватар
verk

Мнениеот GECKO » Пон Авг 24, 2009 8:39 pm

Отвори си профила и ще намериш поставено от администратора съобщение, което приканва хората да прочетат ЧЗВ a.k.a. "What The FAQ". Там ще намериш нужната и повече информация.

Никой не ти е дал линк, защото сам не си правиш труда да го потърсиш а информацията е там.

Успех с търсенето :agree:
Аватар
GECKO

Мнениеот mmateo » Пет Авг 28, 2009 12:51 pm

verk аз също карам със този сингулатор на шимано и съм доволен само дето не съм си опънал веригата и като скокна и се тресе и се друса, и си ***** майката, обаче с прецизна настройка на веригата всичко е точно !
Изображение
Най-добрите Counter-Strike Сървъри !!!
Аватар
mmateo

Рейтинг: 1238

Назад към Веломеханик