Дали Sram X4 става на команди Shimano Avilo

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Дали Sram X4 става на команди Shimano Avilo

Мнениеот sk8rboy1 » Пон Авг 31, 2009 7:13 pm

Здравейте. Имам малак въпрос към вас. Дали заден дерайльор Sram X4 става на команди Shimano Avilo. Защото четох че команди срам стават на преден дерайльор шимано и срам, заден дерайльор срам. Моля ви кажете ми дали става защото съм със комани Авило и заден дерайльор шимано ацера, който влезе в спиците и сам се насочил към срам Х4.
Дано ти се счупи climber-a докато караш DH или ФР лайно :finger:
Аватар
sk8rboy1

Рейтинг: 1140

Re: Дали Sram X4 става на команди Shimano Avilo

Мнениеот did » Пон Авг 31, 2009 7:19 pm

Сам си си отговорил - няма да стане! Пише го поне на 50 места в секцията за често задавани въпроси отпреди 3-4 години.

Acera не е дераельор даже за XC - това въобще не е дераельор за планинско каране. Търси си шимански дераельор "от Деоре нагоре". Колкото по-нагоре, толкова по-добре. X4 също не е дераельор за тормоз, кокрай него ще ти трябва и нова команда.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Re: Дали Sram X4 става на команди Shimano Avilo

Мнениеот GalinBelos » Пон Авг 31, 2009 7:29 pm

Ето тук е обяснено защо няма да станеhttp://www.mtb-bg.com/index.php/special/repair/286-repair009
Ама за вас явно важи правилото "Чукча писател , чукча не читател. "
За да те улесня ще ти направя и едно копи-пейст от статията :

Според отношението на изтегляне, което може да е 2:1 или 1:1, дерайльорите се делят на Shimano и Sram. Опс, май написах последното изречение отзад напред, но сигурно така или иначе ви е ясно, че двамата основни производители на компоненти за движението на маунтин байкове правят задните си дерайльори с различно отношение на теглене. Sram са с 1:1 и за превключването на една предавка командата изтегля/отпуска два пъти по-голяма дължина на жилото, отколкото модел на Shimano с отношение 2:1. Поради това тези продукти на двете компании не са съвместими (но нека напомня, че Sram произвеждат и команди с отношение 2:1, които са предназначени за дерайльори Shimano).
GalinBelos

Рейтинг: 1260

Назад към Веломеханик