Моля за съвети при избора ми на нов велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моля за съвети при избора ми на нов велосипед

Мнениеот joroblob » Съб Авг 22, 2009 1:24 pm

Здравейте! И аз съм нов (във форума - иначе карам колело от приблизително 20 години), моля по компетентните от мен за съвети за избор на ново колело, тъй като последното ми такова беше "приватизирано" от незнайна "фирма". :(!:
Предвидил съм бюджет от мах. 800лв. но ме притеснява основно здравината му, поради моите физически параметри (195височина и 112кг)!
За стила ми на каране бих го определил основно като крос кънтри + транспорт до работа и обратно, без допълнителни "изцепки" (карам внимателно през бордюри и др. неравности). Основните проблеми които съм имал са били свързани със средното движение и задната главина - затова също бих се радвал на съвети за преодоляването им до колкото е възможно това!
Предварително благодаря на всички отзовали се!
joroblob

Рейтинг: 1320

Re: Моля за съвети при избора ми на нов велосипед

Мнениеот Bolverk » Съб Авг 22, 2009 2:10 pm

Хмм бре голям мъж си :)

Имам две предложения за теб :)

http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=3&pid=41 - цената му е около 800 за ТЕ а имаше и версия Comp, която е по-евтина. Предимствата му са 28-те цолови гуми и голямата рамка. Разбира се монтажа е приличен за парите си.
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 527&lang=2 - от този велосипед са доста доволни по-високите велосипедисти, който познавам. 26 инчови гуми. Има версия и без дискови спирачки. Като цяло окомплектовката е на нивото на другият.

Поздрави.

П.П. barabum той Bolverk обича да дава по-екзотичните предложения ;)
Последна промяна Bolverk на Съб Авг 22, 2009 2:38 pm, променена общо 1 път
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот barabum » Съб Авг 22, 2009 2:18 pm

Един РАМ HT1 ще ти е перфектен :idea: http://www.niko-bikes.com/eshop/product ... cts_id=219

Другото,което ти предлагам е http://screambikes.eu/velosipedi-i-ramk ... e-wdc.html

И за двата велосипеда има твърде много изписано във форума :agree: И двете предложения според мен са добри,а за РАМ-а за още 149 лв може да си вземеш от http://www.bas-bg.com/ със много добра окомплектовка и дискови спирачки :beer: . За онтариото в един друг форум се беше разисквал и човек с малко по-големи габарити от твоите беше доволен (всъщност той може и тук да пише ника му беше Long John ).

Надявам се да съм ти помогнал,ако има нещо питай :)

EDIT: преди мен Bolverk също е дал някакви предложения ;)
did написа:
EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
скъпо е!
barabum

Рейтинг: 1046

Мнениеот joroblob » Съб Авг 22, 2009 3:42 pm

Благодаря и на двама ви за бързия отговор!
По предложенията на Bolverk:
Grand Canyon TE - ми се струва твърде "градско", не знам как ще се държи по пътеките в пясъка и .....
Mongoose - интересно предложение: ще го проуча тъй като не е сред тези за които съм чувал/чел озиви!!
По предложенията на barabum:
РАМ HT1 - е вариант над който много се замислих тъй като имам познат много доволен от него. Само не знам с тази му окомплектовка (стандартната от офертите за 799лв) дали достатъчно добра за да не се прибягва до допълнителните 149лв който вече са над лимита който си определих?
Велосипед Drag Ontario TE WDC - това е модела с който може би съм най добре запознат 2-ма от приятелите с които излизаме да караме са с този модел (но не тази модификация - едното е обикновено а другото е ТЕ), та ТЕ беше доста лошо почупен (изключително лошо каране), а пък обикновеното не е мръднало (каране близко до моя стил).
Не знам до колко съвета на това момче (със здравото онтарио) е добър: а именно да не се изхвърлям чак толкова с парите а да си взема едно като неговото за 525лв или дори в момента имало промоционален вариант на Спринт аполон за 400лв който с малки промени щял да свърши страхотна работа за половината пари!?!
Други варианти които ми подхвърлиха са:
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 351&lang=2
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 313&lang=2

Така тотално вече се оплетох в избора си, а остава само седмица и половина да избирам?!!? :banghead:
Благодаря отново за помощта! :bowdown: :beer:

П.П. Всъщност пропуснах да попитам кой е най-подходящият размер рамка за мен? Защото чух доста разнопосочни мнения на продавачи (все пак хората гледат да си продадат продукцията за което не ги укорявам).
joroblob

Мнениеот racer » Съб Авг 22, 2009 5:22 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=31472860 лв
все пак не съм компетентен за всички части по колелото-нека някой по-опитен да се изкаже.

пп.http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=25442-нещо евтино и добро.
racer

Рейтинг: 1200

Мнениеот barabum » Съб Авг 22, 2009 9:12 pm

joroblob написа:Благодаря и на двама ви за бързия отговор!
По предложенията на Bolverk:
Grand Canyon TE - ми се струва твърде "градско", не знам как ще се държи по пътеките в пясъка и .....
Mongoose - интересно предложение: ще го проуча тъй като не е сред тези за които съм чувал/чел озиви!!
По предложенията на barabum:
РАМ HT1 - е вариант над който много се замислих тъй като имам познат много доволен от него. Само не знам с тази му окомплектовка (стандартната от офертите за 799лв) дали достатъчно добра за да не се прибягва до допълнителните 149лв който вече са над лимита който си определих?
Велосипед Drag Ontario TE WDC - това е модела с който може би съм най добре запознат 2-ма от приятелите с които излизаме да караме са с този модел (но не тази модификация - едното е обикновено а другото е ТЕ), та ТЕ беше доста лошо почупен (изключително лошо каране), а пък обикновеното не е мръднало (каране близко до моя стил).
Не знам до колко съвета на това момче (със здравото онтарио) е добър: а именно да не се изхвърлям чак толкова с парите а да си взема едно като неговото за 525лв или дори в момента имало промоционален вариант на Спринт аполон за 400лв който с малки промени щял да свърши страхотна работа за половината пари!?!
Други варианти които ми подхвърлиха са:
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 351&lang=2
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 313&lang=2

Така тотално вече се оплетох в избора си, а остава само седмица и половина да избирам?!!? :banghead:
Благодаря отново за помощта! :bowdown: :beer:

П.П. Всъщност пропуснах да попитам кой е най-подходящият размер рамка за мен? Защото чух доста разнопосочни мнения на продавачи (все пак хората гледат да си продадат продукцията за което не ги укорявам).

Здрасти отново,
значи по отношение на РАМ-а и стандартната окомлектовка е доста добра и ще ти свърши перфекна работа:agree:Но разгледай и за Mangoosе-а,защото също е доста добра оферта (даже мисля,че по някои неща бие РАМ-а).

Та според мен (казвам ти го като на приятел) дилемата трябва да ти е между РАМ-а и Mangoosе-а :)

Успех с покупката :beer:
did написа:
скъпо е!
barabum

Мнениеот joroblob » Вто Авг 25, 2009 7:52 pm

Тези дни пообиколих магазините които са ми наблизо, и се оказа, че избора ми значително се свива поради липса на подходящ размер рамки. Налични в момента за моите габарити са варианти на Драг онтарио! На 3 от местата които посетих, както и по препоръка от съфорумец :beer: ми беше дадена идея да си взема онтарио на което да му сменя вилката и да гледам задната главина да е на шлиц! Какво мислите за такъв вариант?
Също така понеже не съм от най-разбиращите ако става този вариант към каква вилка да се насоча?
( barabum ) отново благодаря за отговора - оказва се обаче, че няма рам нито монгус налични по магазините (ще отскоча и до другия байк център да проверя все пак- в единия нямаше, както и в останалите 4 магазина които обиколих)
А не на последно място може ли да ме насочите към магазини в които изпълняват подобни прищявки, и въобще такива с по голям избор (изключвайки западна София)!
joroblob

Мнениеот barabum » Вто Авг 25, 2009 8:50 pm

Ще ти дам основните места от които пазарувам
1. Веломания - http://www.velomania-bg.com/
*Веломания 1 - бул."Д. Несторов", бл.120
*Веломания 2- ул."Екзарх Йосиф" 10,
*Веломания 3 - Бул. България 59

2. БАС - http://www.bas-bg.com/
БАС- ул. Голо Бърдо 5 (официален представител на РАМ,така че няма как да нямат твоя размер,ако случайно нямат ще ди доставят в рамките на 1 ден)

Надявам се да съм ти помогнал :wavey:
did написа:
скъпо е!
barabum

Мнениеот Stranger » Вто Авг 25, 2009 9:07 pm

В магазин Колелото който се намира в квартал Гоце Делчев има Moongose Rockadile, давам линк от байк центъра тъй като Колелото нямат каталог. Аз съм 200 см и колелото е идеално за ръста ми. После за 200 лв може да се посъветваш какво можеш да смениш, ако не си доволен от окомплектовката.

И да отбележа разликите в Rockadile и Туах са във вилките, обтегачите, декланшорите и командите.
Stranger

Мнениеот joroblob » Вто Авг 25, 2009 10:45 pm

От дадените само в "колелото" се отбих, а пък за БАС не стигнах на време преди да затворят. Утре ще прескоча до някоя от "веломаниите". :)
joroblob

Мнениеот alexstoilov » Сря Авг 26, 2009 11:20 am

И аз съм в твоето положение, и аз си търся байк и ще го ползвам до работа и по планините без екстремно каране, но при мен дилемата е дали да дам 700 лв за Ontario или около 500 за някое втора употреба, което ще е по добро от Ontarioto, но не се знае в какво състояние ще е!
alexstoilov

Мнениеот barabum » Сря Авг 26, 2009 11:26 am

alexstoilov написа:И аз съм в твоето положение, и аз си търся байк и ще го ползвам до работа и по планините без екстремно каране, но при мен дилемата е дали да дам 700 лв за Ontario или около 500 за някое втора употреба, което ще е по добро от Ontarioto, но не се знае в какво състояние ще е!

Ако е с по-добра окомплектовка от стандартната - втора ръка. Иначе ново
did написа:
скъпо е!
barabum

Мнениеот dilqn112 » Съб Авг 29, 2009 12:38 pm

Ако имаш възможност изчакай още малко за RAM, после да ти е харно.
Карайте си колелата!!!
dilqn112

Мнениеот alfaromeo » Нед Авг 30, 2009 8:38 pm

Рама е отлично решение !КОлелото е по-добро от драг онтарио теам .
alfaromeo

Рейтинг: 1180

Мнениеот joroblob » Пон Авг 31, 2009 10:12 pm

Работата е там, че обикновено като си наумя да си купя нещо нямам нерви да чакам!
След обиколките по магазините като вариант се оформя онтариото, тъкмо ще спестя малко пари от разликата за екипировка!
А пък НТ2 ми стана абсолютен фаворит за колело за в планината, та за едно по светло бъдеще с по добър бюджет-(дай-боже догодина) ще мисля за варианти как да се сдобия с него ( :D напълно законни разбира се !!!)
Благодаря на всички за съветите и напътствията, надявам се да се срещаме по пътищата! - (предполагам от вдругиден :wavey: )
joroblob

Мнениеот alfaromeo » Вто Сеп 01, 2009 8:12 am

joroblob написа:Работата е там, че обикновено като си наумя да си купя нещо нямам нерви да чакам!
След обиколките по магазините като вариант се оформя онтариото, тъкмо ще спестя малко пари от разликата за екипировка!
А пък НТ2 ми стана абсолютен фаворит за колело за в планината, та за едно по светло бъдеще с по добър бюджет-(дай-боже догодина) ще мисля за варианти как да се сдобия с него ( :D напълно законни разбира се !!!)
Благодаря на всички за съветите и напътствията, надявам се да се срещаме по пътищата! - (предполагам от вдругиден :wavey: )

ОТЛИЧНО РЕШЕНИЕ ! :D
alfaromeo

Рейтинг: 1180

Мнениеот YouAreDeaD » Вто Сеп 01, 2009 6:15 pm

За тея пари Ram HT1 или Scott Voltage Yz 35 всички ми викаха RAM RAM RAM обиколих магазините пробвах колелата и си взех Scott-a ... иди и ги пробваи двете колела направи си сметка кво ще караш и взимай (според мен scott-a e по здрав,но е и по-тежък... тук вече зависи кво ще караш и дали ти трябва по-леко колело или по-тежко,но по здраво ) и да знаеш,че за тея пари по-добри колела от тия 2-те няма да намериш ! Между другото и Драг не е лошо,но Скотт и Рам са няколко класи над Драг ! Успех :peace:
Който кара велосипед, бибека му стърчи напред !
YouAreDeaD

Рейтинг: 982

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти