Vuelta Corsa Superlite?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Vuelta Corsa Superlite?

Мнениеот Ivan_NL » Вто Сеп 01, 2009 9:25 am

Здравейте. Интересувам се от тези колела

Изображение

http://vuelta.it/ruoteSUPERLITE/20.html

и в тази връзка искам да попитам. Вуелта не се ли правеха в Русе? ( Митко?) И ако е така правят ли този модел (интересуват ме 20/20 спици). Продават ли се и за колко в България?
Аватар
Ivan_NL

Рейтинг: 1490

Re: Vuelta Corsa Superlite?

Мнениеот crib » Вто Сеп 01, 2009 9:33 am

VUELTA ITALIA Ltd - BULGARIA.
Mr stefan Stefanov
[email protected]
Mr Hristina Ivanova
[email protected]

Едит: и виж това, ако си със кампи скорости изглежда интересно: viewtopic.php?f=18&t=59623
crib

Рейтинг: 2000

Мнениеот brumbar » Вто Сеп 01, 2009 9:59 am

За старите модели на Вуелта ама хич нямам добри впечатления. Ако са от 2008 г. има голям шанс да са читави. Разликата с по-старите модели е, че новите са със спици с право дърпане /т.е спицата излиза от главината без да прави извивка на главичката - използавт Straight Pull Spokes/, което дава доста по-голяма здравина на спицата и позволява да се "постори" по яка капла заради възможността да се използва по-голяма сила с която се натягат спиците, без да се прави компромис със здравината на спицата.
Проблема на по-старите модели е, че използават алуминиеви спици с извита главичка и естествено, че те се късат като сламки. Отделно каплите се сучат на баирите.
Имат и разлика във високите карбонови класове - вече изполват обръчите на Zipp.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Ivan_NL » Сря Сеп 02, 2009 9:00 am

Благодаря за отговорите! Значи речта иде за модела 2009 42мм висока шина с 20/20 спици. Главините са Joytech?? и са с J спици. Идеята ми беше - дали ги има по магазините и колко струват. Тук са между €250-300 и си мислех с глупавата си кратуна дали немога да профитирам по произход. Колкото до спиците - тет имат и своето предимство. Ако се скъса някоя - изтичваш до магазина и си готов. До сега не съм търсил прави спици , но имам чувството че едва ли ще са толкова лесни за намиране.
Аватар
Ivan_NL

Мнениеот brumbar » Сря Сеп 02, 2009 9:24 am

За профитиране в България забрави, освен ако не е крадено :dontknow: Митко наистина може да вземе отношение, че имат фабрика в Русе, но дали работи вече не зная.
Много ме издразни сайта им на Вуелта. Толкова постна информация са дали, че по-добре да бяха оставили само картинката. Не е ясно спиците дали са алуминий или stainless steel .
Алуминий + J bend спица = бягай и не поглеждай назад.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Grash » Сря Сеп 02, 2009 9:26 am

brumbar написа: Толкова постна информация са дали, че по-добре да бяха оставили само картинката. Не е ясно спиците дали са алуминий или stainless steel .
Алуминий + J bend спица = бягай и не поглеждай назад.

Много ли са леки тези вуелти? Защото за тия пари може да се вземе Ksyrium мисля, което откъм надежност и здравина ще е много по-добре... Иначе алуминиеви спици избягвайте каквито и да е, защото докато J образните се късат на сгъвката, то straight- pull алуминките се късат на резбата при ниплата...
А относно информацията, от моя горчив опит мога да кажа, че е най-добре да се проверяват спиците дали действително са stainless steel, защото старите ми капли по спецификация бяха така, но на практика в тях има пренебрежимо малко стомана, в най-добрия случай... Аз лично пробвам с магнитче :idea:

Едит: -weight: 1 wheelset 1900grs ... определено Ksyrium-a е варианта за тези пари "Mavic Ksyrium Equipe 1770g, ~340€"
Последна промяна Grash на Сря Сеп 02, 2009 9:52 am, променена общо 2 пъти
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Митко Ruse » Сря Сеп 02, 2009 9:51 am

Фабриката не започна да произвежда капли от високите класове на Вуелта.В Русе караме някаде 5-6 комплекта от различните модели.Аз си купих за последно "Веулта карбон про" табулар.Аз лично да сега не съм имал никакъв проблем за 3000км. тежа 81кг. и карам доста силово.Верно имаме случаи на скъсани спици но това ставаше след намеса по настроиката на спиците от български маистори.
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Сря Сеп 02, 2009 10:41 am

Предполагам, че човека се е спрял точно на този модел заради аеро профила на каплите. Иначе за тези пари може да си вземе Campagnolo Zonda и да забрави всички грижи за 10-на години.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Ivan_NL » Сря Сеп 02, 2009 12:28 pm

Точно - заради високата капла - в моя случай разбирай гъзария - и понеже в местния форум почнаха да шумят много за тях. Има 1-2 ма които вече карат с тях и чпървите впеатления определено са положителни. Като твърдост и вървене не са по-долу от Мавик Космик карбон , но на съвсем друга цена.
Иначе аз имам един чифт Khamsin - bomb proof и има вид на изглед. За цената си просто незнам какво друго може да му се опре. За всекидневна употреба , трернировки и лоши пътища е идеален. Ако успееш да го съсипеш просто го хвърляш без да гледаш къде и си купуваш нов.
Аватар
Ivan_NL

Мнениеот Митко Ruse » Сря Сеп 02, 2009 12:48 pm

Аз карам с http://vuelta.it/ruoteCARBONpro/PROWRB.html и въпреки, че сега са с уникално лоши гуми се оказва , че са по бързи от Кампи Нуклеон, който си карам за зимата.Моя партнюр си слага отзад http://vuelta.it/ruoteCARBONpro/MEGAT.html за часовници а пък и за по равни карания.Проблемите бяха с алуминиевите модели но отново казвам след маисторска намеса.
Митко Ruse

Мнениеот Ivan_NL » Сря Сеп 02, 2009 1:19 pm

Извън темата. Не вярвам че Нуклеона са по-лоши. Предполагам обаче че или са поизносени (ако не се лъжа последно са 2001г модел) или имаш мийсторски проблем - напълнили са ги с НЯКАКВА грес. Аз съм имал такъв случай с DA главини - човека ги беше "смазал" с някаква синя грес дето си смазва трактора и ги беше стегнал здраво - да се не развият. Все пак Нуклеона са с Рекорд главини и могат да се направят сами да се въртят.

Абе Мите не си ли тежък за 12/16 спици??
Аватар
Ivan_NL

Мнениеот Митко Ruse » Сря Сеп 02, 2009 2:27 pm

Ааааа вече от няколко месеца съм 81кг..Главините съм ги направил с голяма любов и старание.Модела е много стар и за това ги взех новички но евтинжос.Вуелтата имат добра аиродинамика и някаде пишеше, че с точно моя модел някакъв пич е направил световен рекорд на едночасово каране.И както забеляза, че имам проблем с теглото и затова почвам подготовка за новия сезон с отслабване.Поставена ми е задача от отбора да се състезавам на 75кг. следващата година.Та се надявам да не тежа повече на Вуелтата.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Сеп 02, 2009 2:30 pm

Митко Ruse написа:... И както забеляза, че имам проблем с теглото и затова почвам подготовка за новия сезон с отслабване.Поставена ми е задача от отбора да се състезавам на 75кг. следващата година...

Какво очарователно съвпадение, и на мене ми е поставена същата задача. Явно ше сме в една категория пак. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Ivan_NL » Сря Сеп 02, 2009 2:45 pm

То моя въпрос не беше слуаен , защото и аз съм се поохранил и гоня Митко по килограми - 80. Нормално съм 74-76. Преди две години се порбвах на 72 , ама на тея кила нещо взеха много да ми изчезват силите , та се върнах пак 3-4 кила нагоре. Явно ми е свинска структурата. Във всеки случай и мойта цел е до Нова година да се оправя.
Аватар
Ivan_NL

Мнениеот Neo_92 » Сря Сеп 02, 2009 2:51 pm

Ivan_NL написа:То моя въпрос не беше слуаен , защото и аз съм се поохранил и гоня Митко по килограми - 80. Нормално съм 74-76. Преди две години се порбвах на 72 , ама на тея кила нещо взеха много да ми изчезват силите , та се върнах пак 3-4 кила нагоре. Явно ми е свинска структурата. Във всеки случай и мойта цел е до Нова година да се оправя.

то сички ше се опрайм до нова година , ама файда ... покарай онея празници нали знайш че пак ше се върнем на тея кила :D
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот Митко Ruse » Сря Сеп 02, 2009 3:36 pm

Аз съм 177см висок но понеже ми е тънка косната структора и ми тежат много.
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Сря Сеп 02, 2009 7:09 pm

Аз съм 64 килограмова балерина и обичам да правя пируети по баирате :agree: Нашия отбор също ми постави условие догодина да карам в 75 килограмовата категория - май на мен ще ми е най-тежко да се справя с "проблема" с килограмите :bigeyes:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот sam_u_rai » Сря Сеп 02, 2009 7:20 pm

brumbar написа:Аз съм 64 килограмова балерина и обичам да правя пируети по баирате :agree: Нашия отбор също ми постави условие догодина да карам в 75 килограмовата категория - май на мен ще ми е най-тежко да се справя с "проблема" с килограмите :bigeyes:

НЕДЕЙЙЙЙ!!!
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот retrobike » Сря Сеп 02, 2009 7:24 pm

sam_u_rai написа:
brumbar написа:Аз съм 64 килограмова балерина и обичам да правя пируети по баирате :agree: Нашия отбор също ми постави условие догодина да карам в 75 килограмовата категория - май на мен ще ми е най-тежко да се справя с "проблема" с килограмите :bigeyes:

НЕДЕЙЙЙЙ!!!

аз също съм съгласен с колегата sam_u_rai
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Мнениеот sam_u_rai » Сря Сеп 02, 2009 7:29 pm

Приготвям клипче със снимките ви от събота и неделя на кой раздел ще ви е удобно да го кача?
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот Neo_92 » Сря Сеп 02, 2009 8:43 pm

:crazy: :crazy: :crazy:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот Митко Ruse » Сря Сеп 02, 2009 8:43 pm

Що не си излекуваш глистите, щото как те гледах със завис как набиваш а си тънак като велосипедна спица.Ние дето пием по една вода и тя се мята на гърба ко да праим-непрекъснато глад и все дебел.
Митко Ruse

Мнениеот старши » Сря Сеп 02, 2009 10:44 pm

Митко и сега какво стана с Vuelta-та ... Какво се прави у нас като модел и какви са кинтите , т.е. на какви пари можеш да ги вземеш?
Щото и аз търся нещо подобно...тези ги дават на добра цена...

Изображение

Profiline Carbon 38, Modell 2009

Gewicht / Weight / Poids / Peso / Peso / Hmotnost :
Vorderrad / Front wheel / Roue avant ca.530g
Hinterrad / Rear wheel / Roue arrière ca.710g

Felgen / Rims / Jantes / Cerchi / Ilantas / Ráfky :
Profiline Carbon, Breite ca.19,3 mm , Höhe ca. 38 mm, für Schlauchreifen / Tubular.

Profiline Carbon, width ca. 19,3mm, depth ca. 38 mm, tubular

Naben / Hubs / Moyeux / Mozzi / Buje / Náboje :
Profiline 10fach Shimano (9fach auf Anfrage) oder Campagnolo Freilauf vorne 2 und hinten 4 Industrielager
Profiline 10 speed Shimano (9 speed on request) or Campagnolo cassette body, front 2 industrial bearing, rear 4 industrial bearing

Speichen / Spoke / Rayons / Raggi / Radios / Špice :
Sapim Laser (2/1,5mm) schwarz,
vorne / front / avant/ přední :
20 radial,
hinten / rear / arrière / zadní :
24 2 x
Изображение
Typ: Profiline Carbon 50, Modell 2009

Gewicht / Weight / Poids / Peso / Peso / Hmotnost :
Vorderrad / Front wheel / Roue avant ca.570g
Hinterrad / Rear wheel / Roue arrière ca.750g

Felgen / Rims / Jantes / Cerchi / Ilantas / Ráfky :
Profiline Carbon, Breite ca.19,3 mm , Höhe ca. 50 mm, für Schlauchreifen / Tubular.

Profiline Carbon, width ca. 19,3mm, depth ca. 50 mm, tubular

Naben / Hubs / Moyeux / Mozzi / Buje / Náboje :
Profiline 10fach Shimano (9fach auf Anfrage) oder Campagnolo Freilauf vorne 2 und hinten 4 Industrielager
Profiline 10 speed Shimano (9 speed on request) or Campagnolo cassette body, front 2 industrial bearing, rear 4 industrial bearing

Speichen / Spoke / Rayons / Raggi / Radios / Špice :
Sapim Laser (2/1,5mm) schwarz,
vorne / front / avant/ přední :
20 radial,
hinten / rear / arrière / zadní :
24 2 x
Аватар
старши

Рейтинг: 1345

Мнениеот Митко Ruse » Чет Сеп 03, 2009 6:34 am

Кризаааа нищо интересно не правят в Русе в този момент.Някакви баикарски капли.Пък и Стефан дето го давате по горе като управител не работи вече там.На този момент няма нищо тук.
Митко Ruse

Мнениеот Ivan_NL » Чет Сеп 03, 2009 8:40 am

Старши , ти вярваш ли им на тези китайски безименни капли (за крабоновите сатава дума). Аз също ги гледам , но някак си не ми се рискуват €600-800 за проба. КАто ги гледам тези които си ги лепнал явно едни и същи се въртят на пазара под различно име явно и цената им е горе-долу еднаква.

Ако те интересува ето ти и два линка за подобни търкала:

http://www.kuipertrading.nl/?pagina=wielen

http://www.carbonfreaks.nl/winkel/index.php?cPath=22
Аватар
Ivan_NL

Мнениеот Митко Ruse » Чет Сеп 03, 2009 9:06 am

До Иван и Старши.Посъветваите ни от къде да си купуваме нещата, че сега като сме Европа по принцип няма значение от къде и кои е елмагазина.От години съм се отказал да купувам от България.До сега поне аз съм купувал от Британия.
Митко Ruse

Мнениеот Ivan_NL » Чет Сеп 03, 2009 10:02 am

Англия е скупо - паунд. Най-евтино е в Германия (особено за Шимано). Утре ще ти напиша няколко магазина. За съжаление най-евтините - в Белгия и Холандия нямат изпращане по пощата (дори за Бенелукс). По принцип ако търсиш нещо по-специално винаги можеш да ми пишеш. Тук във форума има тема "Къде е най-евтино?" и мога да попитам къде в момента е далаверата. Като гледам как се разбирате вече бих ви посъветвал да се комбинирате и да си делкате пощенските разходи.
Аватар
Ivan_NL

Мнениеот старши » Чет Сеп 03, 2009 6:52 pm

Митак ей тука чакам да свърши сезона и пускат много евтинжос. Голяма верига са и чистят складовете за новите модели.
http://www.roseversand.de/output/controller.aspx?cid=57
тези също дават много добри цени, даже на много неща най-добрите.
http://www.bike-components.de/shop/language/en

Иване по повод на китайската стока. Ами то всичко се прави от азиатци. Разликата е в цената според лепенката дето я слагат на изхода.
Иначе има малки фирмички с по 10 души и правят добри неща на достъпни цени. Като тези

http://citec-wheels.com/
Аватар
старши

Рейтинг: 1345

Мнениеот za6tovsenamen » Чет Сеп 03, 2009 6:57 pm

Аз имам някаква брошура на Citec и на нея няма цени, но аз я взех от един пич, който е представител (но не в БГ) и наистина излизат по-евтино от други "маркови" капли.
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Ivan_NL » Пет Сеп 04, 2009 9:42 am

Значи Старшията ти е написал вече двата най-популярни. Можеш да пробваш и

http://www.bike-palast.com - много често имат интерсни намаления

http://www.bike-discount.de/ - Колелата са им също интересни като цена качество - от рода на Rose дето Старшията ти е дал.

http://www.salden.nl/ - напоследък поскупеха , но все още са на добро ниво

Като ориентир за цени можеш да гледаш тук.
http://www.hopmansfietsgigant.nl/ - за съжаление не изпращат

Във всеки случай ако търсиш нещо си заслужава да се поразровиш , защото често някой има намаление. По принцип в Германия Шимано е по-евтино , Кампа е на по-добра цена в Холандия и Белгия.
Аватар
Ivan_NL

Следваща

Назад към Други видове колоездене