Помощ, обслужват ни!

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Помощ, обслужват ни!

Мнениеот PtD » Нед Авг 30, 2009 3:36 pm

Бях и в Созопол тази година. Всеки път се потрисам, като го видя на какво е заприличал :bawling:. Shithole е много меко казано. А водата беше непрогледно зелена. За сравнение, на 20-тина километра на юг (Приморско) беше кристално чиста.

@did, абе кой ти ходи на Бутамя ;)

@bluskanie, това че Несебър е мега-зле, не значи, че Созопол е супер-добре. И двете са осрани отвъд всякакво въображение. :banghead: Що се отнася до Лозенец и културните хора, дето ходели там - :roll2: По една случайност няколко години подред бяхме ситуирани в непосредствена близост, та имам преки наблюдения...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот veno » Нед Авг 30, 2009 4:12 pm

за Лозенец съм чувал, че било прекалено снобарско :) Май повече ходели да си показват колите там и дрехите там :rofl:
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот did » Нед Авг 30, 2009 5:04 pm

veno написа:за Лозенец съм чувал, че било прекалено снобарско :) Май повече ходели да си показват колите там и дрехите там :rofl:

Не е вярно. Едни и същи са туристите навсякъде, с леки акценти.

В Лозенец цените на квартирите, при същите нива на обслужване като на други места, е малко отгоре, просто защото нивото на обслужване е бая надолу. Просто тия люде са се самозабравили, както и китенци и лежат на стар имидж, че са върха. Трябват им 2-3 години и ще изтрезнеят, както вече става на други места. Като бях преди години в Лозенец, при предварителна резеврация и с "отстъпка", платих по 15 лева на човек (60 лева за "апартамент" с 2 стаи), като къщата май още нямаше Акт 16. Това само, за да имам хладилник, да съм с детето близо до плажа и да имам елементарни условия. Миришеше на строеж и плесени никой не влизаше да чисти стаята или да сменя чаршафите поне веднъж седмично.

Тази година платих в разгара на сезона 40 лева за апартамент за трима на по-добро място с по-добри плажове от Лозенец, с хладилник, телевизор, климатик, чудесни тераси, нова луксозна баня, стая за гладене, всекидневно чистене от камериерка, право да ползвам барбекю и електрическа и скара в двора, нов голям плажен чадър (ако случайно не си нося), кана за топла вода, елементарно кухненско оборудване, осигуриха ми безплатен паркинг,... Имаше и безплатен WiFi интернет, осигурен от хазяите, но аз не си носех нарочно лаптопа. За децата на партера имаше голееем телевизор с вързан за него PS2 и 10-тина игри на дискове, обзаведен със съответната периферия, място за игра на дартс, други игри, ... При това, като гледах цените после, се оказа, че съм бил на скъпо място. Имаше реални оферти за хотели на отлично място, с басейнче, включена закуска, на 200 метра и от двата плажа, с ресторант със сръбска скара, където голямата наливна бира е 1 лев... за 10 лева на вечер на човек или 25 лева за стая тройка с три закуски.

Нито една вечер, след 11 часа, не съм чул и едно заведение да ми пуща музика, само веднъж трябваше да се скарам на съседите-словаци от отсрещната тераса, които моментално се прибраха.

Приятно съм изненадан, щото предния път, като бях там (мнооого отдавна) градчето нямаше нищо общо с това, което е в момента и си беше чалготека като Китен в момента.

Впрочем, ако ходите на Приморско, пазете си колите и спазвайте всяка буква от правилника! Местата за паркиране в центъра са кът и ВСЯКА неправилно паркирана кола се отнася от паяка най-много за 30 минути след паркирането. Сигурно имат повече паяци от Пловдив. Мерят на какво разстояние от кръстовището си паркирал с рулетка и си искат петте метра, пазят пешеходните пътеки, даже в тесните улички (о, Боже!) се следи правилото за четните и нечетни номера на къщите... Та, да си знаете!

Единствените нарушители на правилата за движение и паркиране, които видях, бяха едни идиоти с АТВ-та, които си правеха гонки след 11 часа в покрайнините на града, но те са неспасяеми по принцип.

Точно защото всичко си беше отлично, въпросната "гръцка кръчма", заради която се появи от мишката на Ozzie тази тема, беше толкова дразнеща.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Harka » Нед Авг 30, 2009 6:30 pm

Всяка година едно и също. Тук било зле, там било зле. Ми зле е!
Тази година за пръв път от 2005-та реших да ида и аз на нашто Черноморие, подмамен от рекламите, че нямало толкова хора, че Приморско било ОК и т.н. Ако тази година е било добре, просто не искам да си представям през останалите какво е. Това, с което се сблъсках беше на първо място отвратителна инфраструктура и КОЛОСАЛЕН проблем с паркирането. И това при слаб сезон! Оттам нататък както си му е реда - кънтяща чалга или хаус (така и не можах да определя кое е по-зле) от всяко заведение, капанче и т.н. постройки и колиби; мръсен плаж (Северния) по цялото му продължение от началото на бетонната алея до "Перла"; човек до човек в охраняемата зона и рехаво, но много по-мръсно в неохраняемата; и т.н., и т.н. И почнах да се чудя кое ще е това нещо, което ще ме накара отново да предпочета нашето Черноморие пред Халкидики и така и не можах да си отговоря. "Кристално чистата" вода в Приморско ли (PtD, ако на оня жабуняк, в който два часа търся къде да влезна, му викаш "кристално чиста", то това и това какво трябва да са? Миражи?)? Или пък плажовете, които са или претъпкани, или мръсни? Едва ли, защото по двата ръкава има десетки плажове, които в разгара на сезона изглеждат така. Просто опъваш хавлията и толкоз. Или може би пък по-ниските цени по нашите курорти? Пълни басни! За мизерни пари дори и по нашите стандарти спиш в чисто и спретнато хотелче/къща и виждаш гледки като тези, като тези, като тези... Ако искаш нещо повече - 4/5-звездните им хотели предлагат оферти, за които нашите могат само да си мечтаят.
Да, вярно е - на Халкидики няма курорти в нашия смисъл на думата, няма чалга, няма и блъсканица, често каквито и да е хора няма, но въпреки това за мен е много повече море от нашата безкрайна кочина, пълна със селски селяндури и западни отрепки.

Edit:
@did:
Явно критериите са ни различни. На мен Приморско ми се стори същата мизерна чалготека, каквато си беше и преди 6-7 години. С тази разлика, че сега е сигурно двойно по-застроена.
Аватар
Harka

Мнениеот did » Нед Авг 30, 2009 7:02 pm

Harka, северният плаж си е така, както го описа. Презастроена е новата част на града, откъдето всичката паплач приижда и препълва най-близкия до тях пясък. Мръсна и претъпкана е и очадърената част от южния плаж, а устието на Дяволска река е супа от помия. Но... има си и места, където е чисто и не е очадърено и презастроено.

На Халкидики съм бил за 1 седмица в 4 звезнен хотел с чудесни условия. Тамошното море просто не ми харесва - твърде е солено и дъното е опасно, ако излезеш от охраняемите области. Не ми харесват и температурите през лятото, които са даже по-високи от тукашните.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот fifffka » Нед Авг 30, 2009 7:13 pm

А! И моят брат се оплака от някакво приморско заведение с охльовско обслужване. Но май вашите телевизори са развалени - според мен са гонили животните за сачовете и затова са се отплеснали, все пак прясното месо е по-важно от всичко...
Незаконното ще свършим веднага. Неконституционното изисква малко повече време.
Аватар
fifffka

Рейтинг: 1611

Мнениеот Harka » Нед Авг 30, 2009 8:52 pm

did написа:Тамошното море просто не ми харесва - твърде е солено и дъното е опасно, ако излезеш от охраняемите области. Не ми харесват и температурите през лятото, които са даже по-високи от тукашните.

Вярно е, по-солено е от нашто. А за дъното - хм, бил съм предимно на неохраняеми плажове и не съм забелязвал нещо нередно... какво му е на дъното?
А за температурите - че кой е казал, че лятото е най-подходящото време да се ходи в Гърция? :D Краят на май и началото на септември според мен е най-хубаво.
Аватар
Harka

Мнениеот PtD » Нед Авг 30, 2009 11:37 pm

Harka написа:PtD, ако на оня жабуняк, в който два часа търся къде да влезна, му викаш "кристално чиста"...

Говориш така, щото не си видял на Созопол какво чудо беше! :magnify:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Авг 31, 2009 8:40 am

Созопол... +руснаци и Божидар Димитров... :shake: :boggled: :puke:

Добре, че АКБ взеха Градина, та поне да остане платено, но читаво място около северния залив...

В Несебър поне има урбанизация... :rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Re: SPAM на килограм

Мнениеот Daniel Panev » Пон Авг 31, 2009 2:31 pm

Анелия написа:Като сме на морска тема, не знам кой е измислил оксиморона "семейна почивка" :dontknow: Двете думи са противоположни и изживявам малък ужас за 10 дни.

:offtopic: Което ми напомня на култовия лаф на моя фитнес треньор - "по-добре 10 дни срам на плажа, отколкото цяла година мъки във фитнеса"... :offtopic:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Daniel Panev » Пон Авг 31, 2009 2:35 pm

did написа:Впрочем, ако ходите на Приморско, пазете си колите и спазвайте всяка буква от правилника! Местата за паркиране в центъра са кът и ВСЯКА неправилно паркирана кола се отнася от паяка най-много за 30 минути след паркирането. Сигурно имат повече паяци от Пловдив. Мерят на какво разстояние от кръстовището си паркирал с рулетка и си искат петте метра, пазят пешеходните пътеки, даже в тесните улички (о, Боже!) се следи правилото за четните и нечетни номера на къщите...

Не че те грее, ама според мен така и трябва....
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот did » Пон Авг 31, 2009 4:26 pm

Абе грее ме, а и според мен "така и трябва" :agree: . Затова и си търсих квартира, която осигурява място за паркиране. Още като се настанявахме, хазяйката ни предупреди за стриктното спазване на правилата и многото паяци там. Първо не и повярвах, но после видях 2 случая, при които полицай измерва разстоянието, на което е спряла кола от кръстовище, или измерва разстоянието от съседната сграда с рулетка, малко след което колата изчезва!

Ха дано скоро видя такова нещо и в Пловдив.

Странното беше, че имашe празни охраняеми платени паркинги за 7 лева на денонощие, които стоят празни, ама народа предпочита да дава по 15 лева за чадър и 2 шезлонга и да паркира на средата на кръстовището, вместо да си плати паркинга за два дни :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот pascoff » Вто Сеп 01, 2009 8:41 am

Тука глявният герой Димитър някакси много прилича на главния герой в тази тема ;)

@Harka
Тия снимки да не са правени някъде между Nikiti и Vourvourou в Sithonia :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот tanya » Вто Сеп 01, 2009 1:12 pm

Ние бяхме на Обзор. Не бях ходила от много години и останах много приятно изненадана.
Чудесно беше. Страхотно място е за деца и за такива като мен, които търсят спокойствие. На другите не знам дали ще им хареса.
Хубав плаж без гъчканица. Редовно се опвахме на първа линия, въпреки че не успявахме да отидем рано. Плитко е и можех да завлека децата доста навътре. Хубав подържан парк с много нови люлки и пързалки. Заведения колкото искаш и с нормални цени. Никъде не сме имали проблеми с обслужването, въпреки че мъкнехме и две деца. Даже навсякъде им се радваха и се закачаха с тях.
Най-хубавото беше, че за 5 дена напълно забравихме колата, която си стоеше на паркинга в къмпинга. Плажът и паркът - наблизо; магазин голям - на 20 метра. В същото време в компекса, в който бяхме, царуваше тишина и спокойствие. Навсякъде зеленина. Супер си беше.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот Harka » Вто Сеп 01, 2009 2:33 pm

pascoff написа:@Harka
Тия снимки да не са правени някъде между Nikiti и Vourvourou в Sithonia :)

Кои точно? Някои са от Sithonia, други са от Kassandra.
Аватар
Harka

Мнениеот veskoz » Пон Сеп 07, 2009 3:45 pm

tanya написа:Ние бяхме на Обзор.

+1 :agree: Аз ходя от как се помня. Това е най-доброто място на ЧМ.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Antares » Пон Сеп 07, 2009 6:24 pm

Е ся слизам от Смолянско. Едно приятно хотелче, с добра обстановка, готин ресторант... в който на всеки въпрос сервитьорката отговаряше с "момент, да попитам", вечерята ми дойде в следния ред - пилешна кавърма, пататник, хляб, вода, прибори. От един момент нататък, човека оркестър (тоест пиколо, рецепционист, сервитьор, барман и батман) само дето не ни наби, е, поне цените бяха приемливи.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот ico 1 » Пон Сеп 07, 2009 6:37 pm

Чшт, Веско тихо да не разберат за Обзор, че догодина ще го дозастоят и него. Не знам колко си голям, но преди 9 - 10 години беше много по-хубаво там. Нямаше нито един хотел, а само частни квартири. Верно, че някои бяха мизерни, ама имаше и сносни стаи. Обслужването си беше на ниво, като повечето заведения бяха фамилни и не работеше чужд персонал в тях, а само хора от семейството, които знаеха как да се държат с клиентите. Сега нещата малко са променени, но пак си остава добро местенце за почивка.
Аватар
ico 1

Мнениеот veskoz » Пон Сеп 07, 2009 8:22 pm

И сега няма. Люлин 11 почва след Обзор към Бяла отдясно. Имам кръсници там и общо взето съм там от течност :D :agree: :beer:
Няма как да го разбере никой, защото не е Слънчев бряг, а глупаците искат именно това. Тук има здраво мислещи хора, които знаят истинския смисъл на думата почивка, уют и спокойствие. Евала!

п.п. bиker4o, azис4о и сладурана.цом да си ходят по микрорайоните щото не може да отидат на море без климатик и телевизор. :crazy:
ХвалА, че тия хора са тъпи, за да оставят останалото от райските кътчета на мира. :praying:

ico 1 написа:Не знам колко си голям, но преди 9 - 10 години беше много по-хубаво там.

щом знаеш какво е си мой човек догодина.... :8D: ...ще пием бира на плажа... и после до Емине "леко" ХС :beer:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот did » Пон Сеп 07, 2009 9:50 pm

Обзор е чудесно място, но при североизточен, източен , югоизточен и всякакъв друг вятър, който има нещо общо с източен... плажът не става за къпане на деца - вълнението минава 3 бала.

Единствените места, които при силен вятър от североизток или югоизток осигуряват зелен байряк на плажа, са Китен и Приморско, които имат закътани северен и южен плаж и поне на единия винаги морето е поносимо.

Това за мен е по-сериозен критерий от цените и обслужването в кръчмите, понеже там ходя на море с деца, които не могат да плуват, а не на кръчми.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ico 1 » Вто Сеп 08, 2009 1:01 pm

А какво ви е отношението към оркестрите в заведенията? Лично аз ги избягвам, защото не мога да ям на силна музика и врява. Още повече, че някои селяни стават да се клатят върху масите, като се напукат. И да пия не мога, като звучи силна чалга, изнервям се. Най-лошото е две-три заведения едно до друго и във всяко - оркестър. Такива се срещат по крайбрежната алея във Варна. Направо ужас - става едно просташко надсвирване и надпяване, а горките клиенти не могат да си чуят приказката.
Аватар
ico 1

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 08, 2009 1:08 pm

Докато се пълнят с хора - ще ги има.
Лично на мен мнго рядко ми пречат, най-вече защото почти винаги има алтернативно място, където да похапна на спокойствие и където обслужването често е доста по-качествено.

Всъщност като ги чуя какви са гласовити, направо им благодаря че са ме изгонили от вратата :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Предишна

Назад към Бла - Бла