Клуб "Златна кОра"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Клуб "Златна кОра"

Мнениеот 4getcredo » Чет Юли 30, 2009 10:29 am

БайКария написа:...по повод случилото се: добре дошли в клуб "Златната кОра". Честито на новохапналите я, така да се каже :). ... Предлагам да направим база данни с подобни местенца. В тази връзка имайте предвид пътеката от заслон "Крайна" надолу към Костенец по северните склонове на Белмекен - положението е горе долу същото, като описаното.

На базата на пресен-пресен опит и подсетен от тази поучителна тема (уви, ние сме твърдоглави), ще дам своя принос за началото на споменатата база данни. Надявам се, че Васко (БайКария) няма нищо против да използвам идеята и чудесния идиом "Златна кОра" ;) :D

С добавеното от мен районът на Белмекен (северния склон над Костенец и Долна Баня) повежда решително в класацията.
Другари, най-тържествено и отговорно искам да ви призова да не ходите/карате по маршрута х. Венетица - в. Ибър (зелена маркировка според туристическите карти) в близките дни :nuts: . Опитахме да го минем от в. Ибър към хижата. Е, минахме го! :eek3:

По предварителната информация (от планински форуми и уж актуална от хижаря на Венетица) пътеката била в добро състояние. :eyebrow: Маркировка има, но в пояса с клека някога явно е било кастрено. В момента ситуацията е "яж кОра!" Но истинската златна кОра идва точно, когато очакваш подобрението в горския пояс. Тази година е имало смерч по един достатъчно дълъг участък по билото. По неписаните закони на Златната кОра всички паднали борове са по протежението на пътеката. Заобикалянето на падналите дървета, последвано от търсене на маркировката беше доста ... хм, трудоемко :).

Трудно е да се опише какво представлява мъкненето на колелто по такива места, но статистиката показва, че ни отне около 4 часа (3-4 км., не повече, съмишлениците в това дело могат да помогнат с по-точни GPS данни).
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Re: Клуб "Златна кОра"

Мнениеот vlassadar » Чет Юли 30, 2009 11:57 am

Хмм вече съм гладен и първо реших че става въпрос за местенца, където правят вкусни баници и други хапваненца :)
Това което ви се е случило е от най-изтощаващите варианти, на нас ни бе отнело близо час да се промъкнем от пътеката (долната й част), която обикаля лалето до подножието на лалето и се бяхме изморили доста, сигурно нямаше и километър.
Аватар
vlassadar

Мнениеот 4getcredo » Съб Авг 01, 2009 11:39 am

Аватар
4getcredo

Мнениеот 4getcredo » Сря Сеп 02, 2009 2:45 pm

:D Гес уот! :D

Отново да се разпиша. ;) Миналият понеделник се бях засилил към Царев връх (Рила) от Благоевград през с. Дъбрава, Демирево и т.н. по билото. Стигнах до Мусов връх (Белчевица) и времето се скофти... трябваше аварийно да се слиза и си харесах билото от върха в посока Тренчовци.

По октритата част на билото (по-голямата му част) беше страхотен фрийрайд. Тук-таме си личеше и пътеката, отбелязана на туристическата карта (Домино). Когато обаче започна храсталака (шипки) и гората (ниска широколистна), пътеката изчезна и ... почна кОрата (с червено). :D Започнах спускането около три и нещо, а чак в 18.00 успях да се добера да черния път.

В района от почти всеки връх има черен път към махалите на Бистрица, но по точно това било в момента - няма. Да знаете. :beer:

musovwryh.jpg
musovwryh.jpg (494.17 KiB) Прегледано 863 пъти
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Чет Сеп 03, 2009 9:11 pm

О, да! Ти ш'си редовно присъствие тука! :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Re: sagfiu

Мнениеот 4getcredo » Чет Сеп 10, 2009 12:09 pm

sad750032#@## написа:...

Явно не само аз...
и ботовете ядат кОра :D
Аватар
4getcredo

Мнениеот EmZo » Вто Май 04, 2010 12:57 am

Абе, некъде требва ли да се подават заявления за тоо клуб? Че тука последните седмици сериозно апваме от "кОрата" :D

Като входящ изпит приема ли се кратък разкъз с картинки:

http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 72743a9e18 :beer:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот taurus13 » Вто Май 04, 2010 9:23 am

Интересното е, че този вид изживявания, въпреки всичко, лично на мен ми доставят удоволствие(пък и не само на мен виждам), което ги причислява към графа "перверзии". Един познат наскоро умозаключи, че за да караш колело из планината, трябва да си поне малко мазохист, но някои сме повече от това....
:beer: на всички пионери по душа!
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот 4getcredo » Вто Май 04, 2010 11:41 am

EmZo написа:Абе, некъде требва ли да се подават заявления за тоо клуб? Че тука последните седмици сериозно апваме от "кОрата" :D

Като входящ изпит приема ли се кратък разкъз с картинки:

http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 72743a9e18 :beer:

Мммм, не е достатъчно ;) :D Щом има бира посредата, не се брои гърча :D Когато почнеш да усещаш металния вкус в устата, да не си ял, но и да не си гладен, е, това е моментът на инициацията..., знаеш, че ядеш кОра! :beer:

taurus13, :beer:
Аватар
4getcredo

Мнениеот EmZo » Вто Май 04, 2010 4:55 pm

Ха-ха-ха, добре! Ще се постараем повече следващия път! :) Около Еленов дол! :) Там у Ржана нема толкова на често бира! :D
Изображение
Аватар
EmZo

Назад към Общ форум