Проблем с Верига + Single Speed

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с Верига + Single Speed

Мнениеот mmateo » Сря Апр 01, 2009 8:05 pm

Здравейте Съфорумци....Проблема ми е следния... Днес си взех нова верига (за BMX понеже карам Street ) и като я сложих се оказа че виси доста много... След като стигнахме до това заключение с майсторите от Драг Зона ( Веломания ) решихме че трябва да се сложи Сингалатор http://screambikes.eu/product_info.php?cPath=60&products_id=1306.... Обаче ми е някакво тегаво.... Утре ще кача снимки за да видите как изглежда и да ми помогнете да ми кажете дали случайно на този Сингалатор ако му се махне едното рамо ( или ако си сложа Водач при предния венец ) ще стане работата... ще съм много благодарен... Рамката ми е Drag Climber и затова опиряхме до тези чаркове ;(.... Мисля че говоря за ето такова нещо http://www.sammyrusso.com/wp-content/gallery/singlespeed/singulator.jpg .... Дали от Този ми Сингалатор може да се направи такова нещо ???
Изображение
Най-добрите Counter-Strike Сървъри !!!
Аватар
mmateo

Рейтинг: 1238

Re: Проблем с Верига + Single Speed

Мнениеот nikitoMTB » Сря Апр 01, 2009 8:25 pm

А съотношението плоча-венче,какво е?Да не е от него?
пп.Еми ... това е вероятна причина.Аз карам 22-14 и ми е пъргавко :peace: Пробвай чуждо колело,с различно съотношение и виж как ще ти е :beer:
Последна промяна nikitoMTB на Сря Апр 01, 2009 8:36 pm, променена общо 1 път
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот mmateo » Сря Апр 01, 2009 8:28 pm

Плочата отпред е 32t Shimano (незнам точно модела) Венчето отзад е 13t ( никаква представа нямам какво е Взех го 2ра ръка )
PS. Утре ще кача снимки на колелото за да видите точно как стоят нещата със сингалатора...
Изображение
Аватар
mmateo

Мнениеот mmateo » Сря Апр 01, 2009 9:23 pm

nikitoMTB написа:А съотношението плоча-венче,какво е?Да не е от него?
пп.Еми ... това е вероятна причина.Аз карам 22-14 и ми е пъргавко :peace: Пробвай чуждо колело,с различно съотношение и виж как ще ти е :beer:

Допреди месец бях със 22t И 13t .... Беше доста по лекично... НО съм карал колело със същите параметри като моето смисъл 32т и 13т но разликата е огромна м/у моето и другото :( моето със сингалатора е доста по тегаво от другото което е без сингалатор ( Рамката на моя човек е NS Holly и си пасва чудно веригата щото просто гумата може да се регулира )
Изображение
Аватар
mmateo

Мнениеот mmateo » Сря Сеп 02, 2009 9:22 am

Яба Яба... Да възродя малко темата...

Така, Вече имам снимков материал и искам да ме посъветвате какво да правя. Проблема е че като скачам и този сингулатор се тресе и се блъска и дрънчи и искам по някакъв начин да избегна този излишен шум. Можеби трябва да скъся веригата за да мръдна сингулатора напред и за да е опънат, но предпочитам преди да правя нещо да получа професионална помощ :)

Вижте снимките и дайте съвет ----> Вижте Последните 3 снимки
Изображение
Аватар
mmateo

Мнениеот Stancho » Сря Сеп 02, 2009 3:58 pm

Специално за този сингалатор не виждам вариант да не трака много, но може да намалиш поне малко това тракане със скъсяване на веригата - не ти е нужна толкова дълга верига. Най - добре ще е сингалатора да седи силно опънат. Така на око пробвай да скъсиш с 4 звена и виж как ще е - мисля че ще е достатъчно, но това в сервиз най - добре ще ти го направят.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот mmateo » Сря Сеп 02, 2009 10:38 pm

E аз не смятам така и така да го правя в къщи по простата причина че нямам инструменти и незнам как точко става работата. Ще ида до Драг - зоната и там ще ми го нагласят :) Но мерси много все пак :)
Изображение
Аватар
mmateo

Мнениеот манджа » Чет Сеп 03, 2009 3:48 pm

Просто завъжи черната част към рамката ;) това ограничаева шума пък и в този вариянт не ти е нужно сингулатора да се движи наляво-надясно..
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот mmateo » Съб Сеп 05, 2009 1:39 pm

манджа написа:Просто завъжи черната част към рамката ;) това ограничаева шума пък и в този вариянт не ти е нужно сингулатора да се движи наляво-надясно..

Човек току що ми даде най уникалната идея на земята... Благодарско... Ще я хвана черната част на сингулатора с 2 3 свински опашки и сичко е ток :)
Изображение
Аватар
mmateo

Мнениеот screamBoy » Нед Сеп 06, 2009 8:36 am

ама верно ако имаш некви познати да имт ключ за верига може да си скъсиш веригата и да махнеш едното рамо на тази джаджа отзад

така са му доста близо едно до друго колелцата и може би (само може би) веригата като поизсъхне ще започне да върти по-трудно просто щото се огъва много между двете малки колелца
т.е. трябва да в винаги смазана май

само си правя предположения, за пръв път виждам такова с две рамена, досега само с 1 бях виждал

бдв тва е някво много странно с веригите, и аз карам хиксърски (естествено) и хем и миналата и тази бяха еднакъв модел - хем тази сега някакси се получава с над 1см по-дълга

и 22-13 ли си (малко леко) или 32-12 (твърде тегаво) ... идеалното отношение 'за всичко' е 2:1 и колкото по-близо си до него толкова по-добре ... иначе за града трикове сигурно 22:13 ще е ок и не би трябвало да го усещаш зле
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот манджа » Нед Сеп 06, 2009 12:35 pm

mmateo написа:
манджа написа:...

На твоите услуги ;)
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот mmateo » Нед Сеп 06, 2009 1:04 pm

screamBoy написа:ама верно ако имаш некви познати да имт ключ за верига може да си скъсиш веригата и да махнеш едното рамо на тази джаджа отзад

така са му доста близо едно до друго колелцата и може би (само може би) веригата като поизсъхне ще започне да върти по-трудно просто щото се огъва много между двете малки колелца
т.е. трябва да в винаги смазана май

само си правя предположения, за пръв път виждам такова с две рамена, досега само с 1 бях виждал

бдв тва е някво много странно с веригите, и аз карам хиксърски (естествено) и хем и миналата и тази бяха еднакъв модел - хем тази сега някакси се получава с над 1см по-дълга

и 22-13 ли си (малко леко) или 32-12 (твърде тегаво) ... идеалното отношение 'за всичко' е 2:1 и колкото по-близо си до него толкова по-добре ... иначе за града трикове сигурно 22:13 ще е ок и не би трябвало да го усещаш зле

Преди бях 22х13 обаче ми писна да въртим като луд и за това отпред сложих 32х13 и веригата идва яко дълга, ама понеже не съм със някаква по Стреет DJ рамка и не мога да изтегля задното колело за да я опъна... А иначе и аз съм виждал сингулатори само с едно рамо направени Hand Made вкъщи и някакви SURLY обаче такова трябва да си поръчам, а хенд мейд не ми се прави :( НО ще пробвам със Свинските опашки да вържа първото рамо... ( А веригата откакто съм я купил не съм я смазвал вече сигурно около 3 месеца и е мазна като за световно...
Изображение
Аватар
mmateo

Мнениеот mmateo » Нед Сеп 06, 2009 1:10 pm

А да попитам примерно ако махна сингулатора и сложа Водач като този
Изображение
Аватар
mmateo

Мнениеот Admin » Нед Сеп 06, 2009 7:43 pm

Един приятел караше по този начин - веригата беше скъсена колкото трябва и водачът обираше излишната хлабина.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот mmateo » Сря Сеп 09, 2009 2:55 pm

Значи като за начало ще пробвам начина на :манджа: и ако е добре ще остане така поне временно, ако не за новия сезон ще сменя направо рамката и да не се занимавам с простотий все за 300 400 лв ще си купя някой Дънкън пуси или нещо подобно...
Изображение
Аватар
mmateo

Назад към Веломеханик