Мрънкам понеже като отида на югоизток и тъй като съм друговерец сред местните шофьорите, т.е. карам автомобил с регистрационен номер "С" - СТОЛИЦА и започва джихад - сините момчета ме спират поне 3 пъти само защото не съм с "PВ".
Хитър, по темата РАМ - смятам РАМ за универсални отговори на запитвания като "велосипед за 800лв ХС - RAM ht1, велосипед за АМ за 3000лв - RAM AM, велосипед за спускане/фр - RAM FR".
По темата - Ванка, ти споменаваш Спринт Блокхед. От опит мога да споделя, че е изключително неудобно да въртиш с подобен велосипед. Налага ми се няколко пъти да прибирам един клаймбър който е с идентична геометрия и монтаж като Блокхеда в продължение на няколко км. Коленете ти опират в зъбите, изморяваш се изключително бързо. Не отговаря на основните изисквания за избора на рамка за ХС.
По темата за избора ти - събери 400лв и си вземи Аполон. Ако не - просто си избери кой велосипед ти допада като производител, кой би могъл да си вземеш без затруднения при закупуването, кой би предложил подходяща рамка за теб - избирам R1, One, Hector. От опит мога да споделя, че който и велосипед да си закупиш, съвсем скоро ще намериш недостатъците му, ще проявиш интерес да го подобриш, след време - да подмениш изцяло. Така че купувай смело и очакваме да се похвалиш какво си взел