59-та Международна колоездачна обиколка на България

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: 59-та Международна колоездачна обиколка на България

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Сеп 07, 2009 4:52 pm

Накратко казано "Габроски спичели Обиколката на България за четвърти път". Да му е честито! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот marfi » Пон Сеп 07, 2009 4:54 pm

DstupidBastarD написа:Накратко казано "Габроски спичели Обиколката на България за четвърти път". Да му е честито! :clap:

Полага му се, при положение че му правят толкова мръсно и го вадят от обиколката при сгоден случай.
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот triple G » Пон Сеп 07, 2009 4:55 pm

А бре някой видя ли баце Ставрев и баце Станчев?
triple G

Рейтинг: 1235

Мнениеот azsa-bachinito » Пон Сеп 07, 2009 5:01 pm

Закаснех со снимките. Аде плакнете оченца. С Жи Си Ем толкоз. Който тръгва да гледа без апарата. :dontknow:
http://picasaweb.google.com/azsasa/Star ... directlink
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот Митко Ruse » Пон Сеп 07, 2009 5:03 pm

marfi написа:
DstupidBastarD написа:Накратко казано "Габроски спичели Обиколката на България за четвърти път". Да му е честито! :clap:

Полага му се, при положение че му правят толкова мръсно и го вадят от обиколката при сгоден случай.

Рано е още пичове.Това не са тези отбори дето ги гледаме по обиколките с тези възможности и организация та да му пазят преднината.Плюс това в БГне го обичат другите колоездачи и ако не им дава някои лев няма да му помагат.Пък бил точен като обещае да снесе си изпълнява.А за ваденето си е правилно-правилата са си правила.То на световното в Мадрид и той избяга от допинг контрола и не кара за България въпреки, че бе пратен от БКС.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот Митко Ruse » Пон Сеп 07, 2009 5:07 pm

azsa-bachinito написа:Закаснех со снимките. Аде плакнете оченца. С Жи Си Ем толкоз. Който тръгва да гледа без апарата. :dontknow:
http://picasaweb.google.com/azsasa/Star ... directlink

Ади да не изхвърлям ама нещо не виждам по-хубаво колело от на Бръмбара и моето.
Митко Ruse

Мнениеот za6tovsenamen » Пон Сеп 07, 2009 5:31 pm

Честит рожден ден на Камен Станчев :beer: :beer:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот za6tovsenamen » Пон Сеп 07, 2009 7:20 pm

http://www.probike-bg.com/modules/news/article.php?storyid=1824
Интересни неща са написани. :deal:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Grash » Пон Сеп 07, 2009 7:28 pm

Височина Гълъбец от 2. кат.

Какви са тия категории, бре... ако ги пратя да катерят Врабча или Миланово, да не споменавам по-епични стени, ще го изкарат свръх висша категория... Аз като си правих обиколката София-Гълъбец-Петрич-Поибрене-Белица-София, въпросният баир даже не го и усетих и се изненадах като изведнъж дойде спускане, докато аз чаках да стане стръмно... а аз съм 100 кила звер... :popcorn:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот TREK_fan » Пон Сеп 07, 2009 7:40 pm

za6tovsenamen написа:Честит рожден ден на Камен Станчев :beer: :beer:

Ъъъ,кой е тоа? :roll2: :roll2:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот eMcKu » Пон Сеп 07, 2009 7:42 pm

Grash написа:
Височина Гълъбец от 2. кат.

Какви са тия категории, бре... ако ги пратя да катерят Врабча или Миланово, да не споменавам по-епични стени, ще го изкарат свръх висша категория... Аз като си правих обиколката София-Гълъбец-Петрич-Поибрене-Белица-София, въпросният баир даже не го и усетих и се изненадах като изведнъж дойде спускане, докато аз чаках да стане стръмно... а аз съм 100 кила звер... :popcorn:

Нали трябва "нашите" специалисти да изкарат някоя височина :lol:, че ще стане Тур дио Нидерландия :nuts:
Специално за баце @Grash - Livestrong
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот marfi » Пон Сеп 07, 2009 10:03 pm

Извадка от пишман журналята:

в-к Труд:
Габровски обаче се реваншира на финала в Габрово, като и двамата паднаха при спускането.

Видео от етапа
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот bokicha » Вто Сеп 08, 2009 12:45 am

DstupidBastarD написа:Еми, отлево надесно се виждат леваата част от Хубенов (шифа на федерацията по колоездене), главата на неква неизвестна кака, целия зам. кмет Герджиков, практически по-важните жизнени част на баце Стило, част от носъ и шапката Найки на бате Любо, бюста на бате Стефчо, министъра на спорта Свилен - мъжа на Румяна Нейкова, баце Марфи, бате Криб, м-р Мозер и част от т.к., незначителна част от баце Мадмартиган (освен ако не е фрагмент от баце Тумбака), Стефка Костадинова и неизвестен зрител, жаден за слава и светлините на прожекнорите. :8D:

...абе само мен ли ме немаа, брее.... :smash:
Аватар
bokicha

Мнениеот TREK_fan » Вто Сеп 08, 2009 9:33 am

Днеска кога почват да се борят с дъжда,вятъра и колегите колоездачи в Троян? :bawling:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот Митко Ruse » Вто Сеп 08, 2009 9:49 am

Ако оня Джони Резачката Хуксварна е зле то нашия Габровски е моторен трион Дружба.Не бях го виждал на телевизията по продължително да кара но снощи ме смая.Не караите така деца.
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Вто Сеп 08, 2009 10:01 am

Митко Ruse написа:Ако оня Джони Резачката Хуксварна е зле то нашия Габровски е моторен трион Дружба.Не бях го виждал на телевизията по продължително да кара но снощи ме смая.Не караите така деца.

Как точно имаш предвид? Как да не караме? :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот stilo » Вто Сеп 08, 2009 10:18 am

marfi написа:Видео от етапа

И тук за кратко изплува от мъглата и ДЖЕНКО ... моториста!
Аватар
stilo

Мнениеот marfi » Вто Сеп 08, 2009 11:52 am

Митко Ruse написа:Ако оня Джони Резачката Хуксварна е зле то нашия Габровски е моторен трион Дружба.Не бях го виждал на телевизията по продължително да кара но снощи ме смая.Не караите така деца.

Нищичко не разбрах! Някакъв специален жаргон, само за просветени? Дай направо.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Митко Ruse » Вто Сеп 08, 2009 12:34 pm

marfi написа:

Нищичко не разбрах! Някакъв специален жаргон, само за просветени? Дай направо.

Не ми харесва стоиката му на колелото и техниката на каране.Прегърбен със свити навътре рамена/затворен гръден кош/ и грубо педалиране/не е кръгово/.А термините са/рита като магаре/ и /тъпче кирпичи/.Мести се по седалката и др.
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Вто Сеп 08, 2009 12:58 pm

Митак, ако знаеш колко зор ги учат профитата да карат точно с такива свити рамена заради по-добрата аеродинамика. Като ме знаеш какъв съм "левент" с моите 63 кг и 1.74 ръст, изглеждам като трикрилен гардероб в сравнение с другите с които съм карал. Дядо Джери - истински ветеран и прародител на шосейното колоездене в Стара Загора - висок към 1.82 - 73-74 килограма и като му видя сянката като караме един до друг и мойта - мога да ти кажа, че го покривам точно два пъти. Как го прави тоя номер да се скрие така не знам. И аз съм пробвал, но не става. Дядо Джери ми каза да не се тормозя повече и че структурата ми е за катерач :D Веднага се сетих, че Армстронг /другия ми дядо/ и той не се слави с особено аеродинамична стойка и той като мене с широк гръб на шосето, та се успокоих и вече не се тормозя.
Последно като карах с Баце Виолет и той като се скрил на колелото - раменцата няма - ръцете извират направо от главата - ей такива работи :dontknow:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот marfi » Вто Сеп 08, 2009 1:01 pm

Митко Ruse написа:Не ми харесва стоиката му на колелото и техниката на каране. Прегърбен със свити навътре рамена/затворен гръден кош/ и грубо педалиране/не е кръгово/. А термините са/рита като магаре/ и /тъпче кирпичи/.Мести се по седалката и др.

Сега остана да ми кажеш и кой е Джони Резачката Хуксварна :)

Сега относно стойката на Габровски - имам опасението, че по принцип си е прегърбен, както и аз съм си приведен, независимо какво правя. Аз например съм роден с Кифоза (леко гръбначно изкривяване, не се умира от него, но пък и колелото не му помога, а го задълбочава) та може да е такъв случаят и с Габровски. Пък и често и аз и други познати сме му казвали да "изплюе бастуна", а той винаги го е приемал със смях и е отговарял, че така си му е стойката

За местенето по седалката... поправи ме ако греша, но поне на мен ми е много по-лесно да "дърпам", когато съм седнал на върха на седалката и се старая едва ли не колената да ми ударят гърдите, някак си така измервам колко ефективно "дърпам" :) Може да е тотално погрешно, но просто ми идва да седна на върха на седалката, не знам...
Последна промяна marfi на Вто Сеп 08, 2009 1:04 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот marfi » Вто Сеп 08, 2009 1:02 pm

извинете за дубликатите :banghead:
Последна промяна marfi на Вто Сеп 08, 2009 1:05 pm, променена общо 2 пъти
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот marfi » Вто Сеп 08, 2009 1:02 pm

Е как влезнаха 3 еднакви поста! :banghead:
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Митко Ruse » Вто Сеп 08, 2009 1:41 pm

Разбирам Бръмбарче за какво говориш но в случая не става въпрос за това.Погледни как стоят повечето пичове на обиколките и сравни.И като говорим за аиродинамика е хубаво ама в никакъв случаи за сметка на удобството.Трябва да можеш да дишаш с пълния капацитет на дробовете.То стана като с първоаприлския виц за Амстронг, че му смалили ключиците с по 2см и с това щял да се подобри с нам колкоси секунди.По отношение на седалката ще пусна статии.Но по принцип като се преместиш напред караш по силово/удобно за часовник или критериум а може и катерене/.За темпова езда седалката по назад.Обаче това положение се контролира от правилника.Вчера случаино се зачетох точно по този въпрос.Положението на сядане на седалката трябва да е +2см до -5см от средното.Самата седалка има определена дължина.Пример:На Европейското в Чехия на часовника сумалъка народ ги декласираха за седалка сложена много напред а и също по хоризонта.Та извода е че е нормално като видиш зора да се приместиш напред за малко ама не като цитирания човек да се плъзгаш на всяко завъртане.А да не пропусна като се напред си по силен ама помпиш само с четириглавия бедрен мускул и изключваш задния двуглав това води до бърза умора и неефективност.
Митко Ruse

Мнениеот Митко Ruse » Вто Сеп 08, 2009 1:43 pm

Забравих. "Сега остана да ми кажеш и кой е Джони Резачката Хуксварна".Виж в темата за Вуелтата с Т.К. си разменяме едни закачки.
Митко Ruse

Мнениеот marfi » Вто Сеп 08, 2009 1:45 pm

Митко Ruse написа:По отношение на седалката ще пусна статии.

Айде пълни новия сайт, да се учим и ние на майсторлък!

Митко Ruse написа:А да не пропусна като се напред си по силен ама помпиш само с четириглавия бедрен мускул и изключваш задния двуглав това води до бърза умора и неефективност.

Абсолютно вярно, аз не издържам дълго така, но после примерно седна малко по-назад, погрея се зад някоя гума и пак на ръбчето :)
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Митко Ruse » Вто Сеп 08, 2009 1:50 pm

Нещо много ме карат да бачкам на работа и се умарям и вечер ми се доспива.Това дето го правиш с преместването показва, че ти липсва сила и мощност.Има специални тренировки за това ама има време чак до април.
Митко Ruse

Мнениеот marfi » Вто Сеп 08, 2009 2:17 pm

Митко Ruse написа:Това дето го правиш с преместването показва, че ти липсва сила и мощност.Има специални тренировки за това ама има време чак до април.

Определено ми липсват, все пак след 4 годишна пауза, карам едва втори месец :) Карам, тичам, но бавно се случват нещата, а и работата ме изтисква :(
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Митко Ruse » Вто Сеп 08, 2009 3:40 pm

marfi написа:
Митко Ruse написа:Това дето го правиш с преместването показва, че ти липсва сила и мощност.Има специални тренировки за това ама има време чак до април.

Определено ми липсват, все пак след 4 годишна пауза, карам едва втори месец :) Карам, тичам, но бавно се случват нещата, а и работата ме изтисква :(

Не се тревожи.Нали първо трябва да си гледаме работата и семеиствато.За това сме мастърс а не професионалисти.Но вече 9 ти ден не карам щото трябвало да се почива ама взех да подлудявам и утре като се оправи времето яхвам колелото и започваме подготовката за сезон 2010г..
Митко Ruse

Мнениеот Neo_92 » Вто Сеп 08, 2009 3:52 pm

Митко Ruse написа:започваме подготовката за сезон 2010г..

Айде още да не го закриваме тоя сезон бе хора , има още кво да изстискаме от него... :crap:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене