Изпращане на рамка по еконт

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Изпращане на рамка по еконт

Мнениеот picco » Чет Сеп 10, 2009 12:32 pm

Ще пращам една рамка на едно момче и не знам как да я опаковам, така че да не се дере? :dontknow: :dontknow: Другият ми проблем са чашките, какво да ги правя тях, също така и задният дерайльор, който е закачен за верига и съответно курбелите?
Аватар
picco

Рейтинг: 1198

Re: Изпращане на рамка по еконт

Мнениеот dimodi » Чет Сеп 10, 2009 12:47 pm

picco написа:Ще пращам една рамка на едно момче и не знам как да я опаковам, така че да не се дере? :dontknow: :dontknow: Другият ми проблем са чашките, какво да ги правя тях, също така и задният дерайльор, който е закачен за верига и съответно курбелите?

Един вариант е да си купиш кашон с подходящ размер ( Бриколаж, Практикер, Office1 SuperStore, http://www.hamali.dir.bg/kashoni-hamali.html , http://www.ppibg.com/showpage.php?PageID=105 ), да сложиш рамката в него, а около нея да набухаш найлонови пликове за да няма луфтове :)

Друг вариант е някакъв здрав чувал (от същите магазини или от железария евентуално) и пак с уплътняване.

Също можеш да попиташ самите Еконт дали нямат кашони или чували.
Аватар
dimodi

Рейтинг: 1267

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Сеп 10, 2009 12:48 pm

В Еконт я опаковат с няква опаковка от фолио с лепенка накрая....така я опаковай, ако искаш(обвий цялата рамка с него.). :) (с такова фолио ми докараха колелото :beer: )
picco написа:Другият ми проблем са чашките, какво да ги правя тях, също така и задният дерайльор, който е закачен за верига и съответно курбелите?

С чашките, курбелите и дерайльора ли искаш да я пратиш или само рамката, че нещо не разбирам? :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Рейтинг: 2000

Мнениеот picco » Чет Сеп 10, 2009 12:58 pm

Ами ще я пращам с веригата дерайльора и курбелите(но нямам инструмент за верига и курбели) . За чашките вече имам решение, също така трябва да си намеря или кашон или наистина от еконт да я опаковат( заплаща ли се нещо и ако да колко ? )
Аватар
picco

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Сеп 10, 2009 1:13 pm

picco написа:Ами ще я пращам с веригата дерайльора и курбелите(но нямам инструмент за верига и курбели) . За чашките вече имам решение, също така трябва да си намеря или кашон или наистина от еконт да я опаковат( заплаща ли се нещо и ако да колко ? )

За курбелите като нямаш инструмент, отиваш до близкия байк магазин и ти ги махат за 2-3лв. За веригата и дерайльора се отнася същото.
Но, защо не я пратиш рамката с всички части по нея...хем в Еконт няма да се занимават 30мин. да ти опакова нещата? :idea:
Опаковката в Еконт е някъде около 2-3лв.
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот picco » Чет Сеп 10, 2009 1:16 pm

е курбелите няма да ги свалям, само откачих дерайльора, за да не се счупи и сега се чудя какво да го правя
Аватар
picco

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Сеп 10, 2009 1:22 pm

picco написа:е курбелите няма да ги свалям, само откачих дерайльора, за да не се счупи и сега се чудя какво да го правя

В Еконт има едни пликове, които се залепват...слагаш го вътре и нямаш грижи. :beer:
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот picco » Чет Сеп 10, 2009 1:38 pm

ама той е с веригата и няма как да ги сваля .. може би да го закача от вътрешната страна на чейнстея със свински опашки :dontknow:
Аватар
picco

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Сеп 10, 2009 1:42 pm

Според мен на ухото ще му е най-удобно. :peace:
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот hitar_potter » Чет Сеп 10, 2009 1:45 pm

оф, еми хвани един найлон и го увий около деракйльора
сложи дерайльора някъде по средата по веригата и с едно тиксо яко облепваш така че да не мърда...
или пък го пущаш барабар с веригата в плик(ове) и го оставяш до курбелите. Опаковаш рамката с парчета картон и тиксо и всичко това го слагаш в кашон
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 10, 2009 2:15 pm

@picco: обади се на Еконт и ги питай дали и как ще опаковат рамката и ако няма да я опаковат тогава ги мисли тия истории с опаковането.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот perso » Чет Сеп 10, 2009 10:28 pm

Ами ще я пращам с веригата дерайльора и курбелите(но нямам инструмент за верига и курбели).....
Ти в гората ли си расъл? Сваляй дерайлъора а за веригата с клещи или отверка и си готов :banghead:
perso

Рейтинг: 1160

Мнениеот picco » Чет Сеп 10, 2009 10:49 pm

и да го изкрива или нещо подобно :crazy: :crazy:
Аватар
picco

Мнениеот Night_Falcon » Чет Сеп 10, 2009 11:13 pm

Добре бе, не е ли по-удобно просто да си туриш дерайлъора на ушето, веригата да си стои на дерайлъора и на курбела и всички да са щастливи :confused:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот LIL » Пет Сеп 11, 2009 3:52 pm

На скоро пращах рамка по Еконт, преди това звънях да ги питам предлагат ли някакъв вариант за опаковане, отговориха ми, че опаковането е изцяло моя грижа. И така въоръжен с много вестници, хартия от всякакъв вид, найлонови пликове и ролка тиксо, се захванах за работа, за 20мин така го гипсирах, че пича за който беше рамката едва го е отворил :eyebrow: Важното е обаче, че е получил рамката без драскотина ;)
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот codename47 » Пет Окт 16, 2009 11:33 pm

някой пращал ли е рамка до Англия - в сайта на еконт има международен калкулатор и за 5кг колет ми дава 56лв :bigeyes: което си е малко в сравнение с Бг пощи (~120лв) и EMS (...повече)?
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Ozzie » Съб Окт 17, 2009 7:56 am

Не си обърнал внимание, че "Еконт" смятат и обемно тегло. Та цифрата може да се окаже много по различна (и неприятна) от тези 56 лв. ;)
Разгледай тук последните мнения.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Общ форум