Handelbar

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Handelbar

Мнениеот Фори » Съб Сеп 12, 2009 3:22 pm

Здравейте , сега съм в фаза на ибиране на кормило четох доста в ЧЗВ , обаче нищо не намерих (може би е така защото кормилата , за които се доумя са сравнително нови едното е Race Face Atlaс http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=40920 а другото Boobar (за него имаше тема но без отговор ) .Според вас подходящи ли са или има нещо по-добро за тези пари .Имам около 130лв .
Внасям стоки от Ebay
Аватар
Фори

Рейтинг: 1031

Re: Handelbar

Мнениеот FREERIDE RIDER » Съб Сеп 12, 2009 4:23 pm

Лично аз бих закупил : Race Face atlas ,защото : Имам доверие към марката ,и има уникален дизайн . :smokin:
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот WesTsIdeR » Съб Сеп 12, 2009 5:22 pm

Аз също бих избрал Атласа по добър дизаин както каза колегата и е по здраво, не че бообар-а не е с готин дизаин и че не е здраво, но съм за атласа !!! :beer:
WesTsIdeR

Рейтинг: 1190

Мнениеот Фори » Съб Сеп 12, 2009 5:28 pm

Аман от разбирачи от къде разбра ,че е по-здраво незнам .
Внасям стоки от Ebay
Аватар
Фори

Мнениеот URNEST » Нед Сеп 13, 2009 10:44 am

Понеже мисля че аз съм един от малкото притежатели на Boobar от самото му излизане ще изкажа впчатления. Имам варианта 780мм с 30мм издигане. Много подходящи параметри за спускане. Изививките са много удобни. Този захват те поставя в една по-нападателна поза и газенето, завиването става по-ленсо. Освен това при мен натоварването на ръцете намаля. Проблем със здравината няма да имате както при него така и при Атлас-а. Дори мисля че имаше и някаква гаранция. Има един тънък момент, че повечето хора които ползват корила от този ранг карат с интегрирани лапи. При падане, когата лапата е здраво захваната за вилката има опасност от усукване, поради голямата дължина на лоста излиза че кормилото е най-лесно поддаващия елемент. Това се отнася за всики кормила с такава дължина, така че внимавайте. Също всички се притесняват от дължината - няма опасност, не е чак толкова по-дълго че да закаче по ръбове и дървета. Аз само веднъж съм го закачил, но това беше по моя вина.

WesTsIdeR написа:Атласа - по добър дизаин както каза колегата и е по здраво...

Ако пък ми кажеш как достигна до този извод. :crazy:

Фори написа:@ Urnest :agree: , а за тези пари има ли нещо по-добро .

Трябва да научиш че във високич ценови клас всичко е добро и хубаво просто е различно. Действа се по симпатии и личнич предпочитания.
Последна промяна URNEST на Нед Сеп 13, 2009 11:10 am, променена общо 1 път
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

Мнениеот Фори » Нед Сеп 13, 2009 11:01 am

@ Urnest :agree: , а за тези пари има ли нещо по-добро .
Внасям стоки от Ebay
Аватар
Фори

Мнениеот bikerider » Нед Сеп 13, 2009 12:04 pm

Какво точно ще караш с това кормило, ще въртиш ли продължително време, колко си широк в раменете... един куп въпроси, на които изобщо не си дал отговор.

Като изключа отговорa на URNEST, изобщо не е за учудване, че си получил само религиозни отговори. Ако избираш по релиогиозни съображения и снимки най-много след един сезон да се наложи да платиш за upgrade.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Фори » Нед Сеп 13, 2009 2:39 pm

Ми висок съм 187 , широк съм 45см но има още да раста на 15год съм , ще карам фр .
Внасям стоки от Ebay
Аватар
Фори

Мнениеот bikerider » Нед Сеп 13, 2009 2:51 pm

Личното ми мнение е: ако ще въртиш над 10% от времето прекарано на колелото директно си взимай Boobar. Атласа няма да ти е удобен за продължително въртене заради по-големия backsweep.

Имай предвид, че никой не може да ти предскаже колко удобно ще е едно кормило. Както сме повтаряли многократно тук контролните компоненти се избират с гъз, стъпала и длани.
Аватар
bikerider

Мнениеот Фори » Нед Сеп 13, 2009 2:59 pm

Най-вероятно ще има вартене примерно от Пловдив до Марково но това едва 10км , в смисъл това, ще е най големия преход .
Внасям стоки от Ebay
Аватар
Фори

Мнениеот bikerider » Нед Сеп 13, 2009 4:15 pm

Разбирам, явно си харесал Атласа :)
В такъв случай мога само да ти пожелая късмет и приятно каране с него :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Фори » Нед Сеп 13, 2009 4:27 pm

Мерси , голям псхихолог си . :nuts: :roll2:
Внасям стоки от Ebay
Аватар
Фори

Мнениеот bikerider » Нед Сеп 13, 2009 5:04 pm

:offtopic:
Пф, направо нямам равен :lol:
Аватар
bikerider

Мнениеот jayblack » Нед Сеп 13, 2009 7:08 pm

За да не отварям нова тема,искам да питам:Каква е разликата в контрола и маневреността м/у малкото издигане и голямото издигане?Дисциплината е надолу.
Другия ми въпрос е отностно градусите(upward),това ще рече,че кормилото сключва ъгъл от 4 градуса с мислената линия хоризонтално от центъра на лапата? :D (за пример съм взел "атласа")

Ама и аз ги писах едни :D
Pinkbike написа:... fork that is as sensitive as an emo teenager kid.
Аватар
jayblack

Мнениеот bikerider » Нед Сеп 13, 2009 7:18 pm

По-високото кормило дава усещане за стабилност, защото помага да се изнесе центъра на тежестта назад. Което много помага да се превъмогне първоначалния страх от стръмното, например при начинаещи (поне при мен беше така). Това на пръв поглед е супер за надолу, но влошава сцеплението на предната гума, а то както знаем всички е основно. По мои наблюдения най-напредналите с материала карат дори с нулево (понякога и отрицателно) издигане и/или си смъкват вилките, т.е. стремят се да минимизират височината на предницата (A2C) за да могат да правят трикове в завой и прочие.

Относно upsweep-a - да, точно така, макар огъването да не започва от центъра на кормилото, обикновено започва малко по-навътре от външната част (т.е. частта, която носи команди, спирачки, звънци, рога и прочие).
Аватар
bikerider

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд