Тест на тръби за планински рамки. Както знаем, при рязко натоварване/удар, карбона се чупи изведнъж, алуминия се огъва постепенно - е вижте го и на практика на това клипче. А какво ще кажете за титаниева тръба?
Видео
datchko написа:...представете си цената...
Bolverk написа:Разсъжденията ти не са лоши. Има обаче поне 2 материала който на пръв поглед виждам че си пропуснал. Единият е стоманата и по-точно Cro-mo, която е предпочитана за обикновенно каране поради някой причини (издържливост, лесна подръжка, ремонт, обиране на вибрации и тн.). Другият материал е Scandium който е сплав на алуминия. На скандиума ще се спра малко повече понеже е по-лек и здрав от алуминия и по-лек от титания. Освен това скандиевите рамки са по-приятни за каране според повечето описания имайки обирането на вибриции на стоманена рамка ( което е основният упрек към алуминия). Като цена скандиевите рамки се намират над алуминиевите и под карбоновите така, че са по-достъпни за общият потребител.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
bikerider написа:Мдааа, "наш'та рамка е най-яка"
Много аматьорски тест, но коментарa над моя бие дори него.
Bolverk - моля ти се!
Най-малкото се пише титан, не титаний, а скандий е химичен елемент, не сплав на алуминия!
Bolverk написа:всичките материали от който се правят рамките на коелата са сплави и няма чист метал или химичен елемент. Точно затова всеки малко знаещ за колелата би трябвало да ме разбере.
dzvongi написа:дебили с джипове.
dzvongi написа:Боже само като видях "теста" направо се .... Какво тества това и какво доказва, поне автора на темата да знаече направленито на усилието в прътови конструкции(няма да му искам да разбира от локални и т.н. само главните).Клипчето е абсурдно и смехотворно всеки човек с инж. пред името си ме разбира.Какъв е тоя тест, какво е това сравнение (работни натоварвания ,граници ,и т.н.).Моля нека темата се изтрие и ако някой в бъдеще реши да повдига такава тема нека поне е малко инженерно грамотен.Няма какво да си коментираме глупости и да гледаме филмчета за дебили с джипове.(Това е препоръка и мое лично мнение, което няма за цел да обиди никой).
endkuro написа:Не съм го повдигал на тема
endkuro написа:Единственото вярно от клипчето е, че наистина титаниевата сплав е по-здрава
bikerider написа:QED
Stancho написа:Не знам за теб, но аз се скъсах от смях на частта по - горе където пишеше, че алуминиевата рамката ми ще корозира ако няма боя и ако я карам през зимата. Ми чесно казано лифта свали бая от боята на старата рамка и си лъщеше алуминий и на всичкото отгоре лугата и всичките химикали по пътищата през зимата не ми прецакаха рамката (не бях от тези, които си седяха вкъщи)...Тая тема верно е голяма пародия...
За разлика от карбона, той може да кородира -> има покритие(естествено се формира), което го защитава от бази и киселини, но когато то се наруши, започва много лесно и бързо да кородира. Тоест ако си надраскате колелото, първата среща с да кажем сол(демек ако изкарате колелото през зимата е свършено) има голям шанс да кородира.
endkuro написа:Тогава е нужно да удраскаш
endkuro написа:Научи се и да пишеш... Предполагам си все още млад и ти предстоят още няколко години училище, защото в противен случай би било жалко, че не си успял да научиш българския език, как да пишеш правилно и къде да слагаш запетаи.
В крайна сметка, ако искаш ми тегли "майната", твоя си работа... освен да помогна, друго не съм искал.
Назад към Радост за окото (видео и снимки)
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта