Обиколката на Витоша 2009

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: Обиколката на Витоша 2009

Мнениеот zikzuk » Вто Сеп 15, 2009 1:47 pm

Може направо ски рали да я направят! :D :D
Аватар
zikzuk

Рейтинг: 1205

Мнениеот THEZOGGO » Вто Сеп 15, 2009 2:34 pm

Reactor написа:По предварителна информация ,"Обиколката на Витоша" ,поради технически причини независещи от организаторите,ще бъде преместена с един месец по късно или иначе казано за месец Октомври.
Самите организатори изчакват информация от общината за да могат да уточнят новата дата за провеждане на поредното издание на традиционната "Обиколка на Витоша - 100км"

Тази информация от къде я имаш? :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот nahi » Вто Сеп 15, 2009 3:02 pm

Тази сутрин разговарях с Ани от магазин "АЛПИ" основният спонсор и организатор на мероприятието.
Със сигурност дата 26 септември отпада!
Четвъртък ще има официална иформация относно новата дата на Обиколката.
Имайте търпение, явно има организационни проблеми!
Октомври е чудесен - тъкмо няма да ни пече слънцето по хасфалтя от южната страна!!! :D
Аватар
nahi

Рейтинг: 2000

Мнениеот F1-MAN » Вто Сеп 15, 2009 3:38 pm

Жалко че организаторите имаха толкова трудности тази година...Октомври традиционно има Велорали "Средна гора", Черни връх....дано ги има и се съвместят.

Не се оплаквайте толкова за снегоходките, всяка година от 5 години в края на Октомври доста народ катери Черни връх, обиколката е чувствително на по-ниско и топло.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Yavkata » Вто Сеп 15, 2009 3:56 pm

Велорали "Черни Връх" и Обиколката на Витоша в един ден! Да се обединим около тази идея :roll2:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот veskoz » Вто Сеп 15, 2009 4:03 pm

Yavkata написа:Велорали "Черни Връх" и Обиколката на Витоша в един ден! Да се обединим около тази идея :roll2:

Направо на връщане от Обиколката пак Белята и Черни а? :idea: :nuts: :nuts: :nuts: :evil:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот F1-MAN » Вто Сеп 15, 2009 4:21 pm

Някога имаше идея за нещо подобно...
Аватар
F1-MAN

Мнениеот kvelikov » Вто Сеп 15, 2009 4:28 pm

Съдейки по репетицията от тази неделя, мисля, че ОБИКОЛКАТА може да се проведе винаги и от всеки, който събере 30-40 ентусиаста от този форум.... :D
Въпреки потопа накрая, хората се изкефиха тотално и след като с натъртени задници още от неделя вечерта питаха за още, всичко е ясно..:---)
Благодарско на водачите на различните групи и дано е все така :beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 15, 2009 7:17 pm

kvelikov написа:Съдейки по репетицията от тази неделя, мисля, че ОБИКОЛКАТА може да се проведе винаги и от всеки, който събере 30-40 ентусиаста от този форум.... :D

Пълни глупости!
Едно е да си направиш разходката по маршрута, съвсем друго е това организирано мероприятие.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Asen6o » Вто Сеп 15, 2009 8:50 pm

:offtopic:
:bawling:
Ще се побъркам напълно. Не за друго.
Последните дни се въртя в леглото с часове и не мога да заспя от нетърпение и сега..ужас.
Поне ще имам спокойно време да стегна машинката. (=
Аватар
Asen6o

Рейтинг: 1407

Мнениеот Reactor » Вто Сеп 15, 2009 10:13 pm

THEZOGGO написа:
Reactor написа:По предварителна информация ,"Обиколката на Витоша" ,поради технически причини независещи от организаторите,ще бъде преместена с един месец по късно или иначе казано за месец Октомври.
Самите организатори изчакват информация от общината за да могат да уточнят новата дата за провеждане на поредното издание на традиционната "Обиколка на Витоша - 100км"

Тази информация от къде я имаш? :)

Лично от организаторите!!!
За да се проведе Обиколката са необходими пари които идват от общината.Когато общината каже,че няма пари и не ги отпусне,каквото и да си пишете тук,Обиколка няма да има,освен ако някой не реши да я спонсорира от патриотизъм и добри чувства.
Има фирми за които 10 000 лева не са нищо.Горе долу толкова струва едно такова мероприятие.
Аватар
Reactor

Мнениеот zikzuk » Вто Сеп 15, 2009 10:36 pm

Йоско за съжаление това, което казваш не е на добре.
Едва ли ще кажа нещо ново, но моят опит е следният.

Намираш медии, които да се ангажират с отразяването - ТВ, вестници, online издания /тука трябват малко връзки :crap: /.
После отиваш при спонсорите и казваш - вие ни дайте 1000лв ние ще ви предложим да си разположите по трасето надписи, на грамотите вашето лого и освен това със сигурност тези и тези ще пуснат репортаж за събитието, където ще се видят вашите рекламни надписи.
При положение, че става въпрос за 10 000лв си мисля, че 4-5 спонсора биха дали пари за това нещо. Макар че е криза.... :dontknow:
Традиционно застрахователните компании са тези, които се навиват да дадат някой лев. Особено тези, които предлагат планинска застраховка.
Дано макар и малко съм помогнал. За съжаление с друго към момента не мога да помогна.

:offtopic: А общината... ми тя е изпразнена отдавна - все пак кметът стана премиер.... сещайте се откъде идваха парите за кампанията.... Но дано не съм прав и се намерят пари. :peace:
Поздрави
Аватар
zikzuk

Мнениеот kvelikov » Вто Сеп 15, 2009 10:53 pm

Alpina написа:Пълни глупости!
Едно е да си направиш разходката по маршрута, съвсем друго е това организирано мероприятие.

...зависи от гледната точка...
Ако участваш само за да те дават по телевизията, да премериш ОНАЯ работа с ПРО-тата и да развееш грамотата - прав си.
Но ако излезеш на чист въздух, неорганизиран от Общината и с познати и непознати съмишленици изкараш един страхотен ден - не си прав...
Аватар
kvelikov

Мнениеот hitar_potter » Вто Сеп 15, 2009 11:05 pm

Пак е прав.. Организирането на тия контроли, храна, вода по пътя, медицински екипи, затваряне на булеварди - все разправии!! Едно е да карате 5 човека, друго - 20, а съвсем различно - трицифрен брой хора...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот did » Вто Сеп 15, 2009 11:14 pm

hitar_potter написа: Организирането на тия контроли, храна, вода по пътя, медицински екипи, затваряне на булеварди - все разправии!!

Това, което си изброил, е само около 20% от работата по организацията. Пробвай да вземеш разрешения от община, да осигуриш полицейско присъствие, да ангажираш хора, съдии, спонсори, да направиш маркировка, да си събереш маркировката след състезанието, да направиш разгласяване и да организираш някакво отразяване, да уредиш наградите, да се разбереш със спонсорите кой къде и как иска да бъде представен, да се разправяш със застраховките и декларациите за освобождаване от отговорност, да осигуриш някаква форма на приютяване на хората извън София, да направиш номерцата, да купиш свински опашки, да организираш вида на старта, финала и контролите, да организираш синхронизирано времеизмерване, да организираш комуникация между старта, финала и контролите, и...и... и 23452 други дреболии...

Такова нещо се прави с МНОГО хора и наистина не е работа за 4-5 дни. Изисква много време и средства.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hitar_potter » Вто Сеп 15, 2009 11:29 pm

Така е.. Нахвърлях само някои очевидни неща..

Между другото, маркировката е доста добра за този маршрут :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот did » Вто Сеп 15, 2009 11:33 pm

Маркировката е най-малкия проблем.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот nicky bike » Вто Сеп 15, 2009 11:37 pm

did написа:...Такова нещо се прави с МНОГО хора и наистина не е работа за 4-5 дни. Изисква много време и средства.
... и нерви

Мога да кажа смо че работата с общината (която и да е тя) не е никак лека. Изискванията им са доста високи относно документацията ,а с паричните средсва се разбираш доста трудно.
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот kvelikov » Сря Сеп 16, 2009 8:26 am

И точно поради горните причини феновете ще си разцъкват по маршрута по 5, по 50, по 150 души и ще се антидепресират на воля...:--)
Част от функцията на подобни форуми е да организира байкърите за подобни активности...
Ако (дай Боже) официалната обиколка се състои, убеден съм, че всички ще се включат!
Идеята ми беше не да омаловажа подобно състезание, а да напомня на хората, че дали ще им се случи нещо интересно
(примерно да обиколят Витоша, язовир Искър, България...) или не, зависи изцяло от тях самите!

Стискам палци на организаторите!
Аватар
kvelikov

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Чет Сеп 17, 2009 7:37 pm

На 26.09.2009 в 06.00 ч. тръгвам ! Независимо дали има или няма организирана обиколка! Вече съм си уредил СЪБОТАТА да ми е почивен ден(щот по-принцип не е ) И без това следващите три седмици ще почивам по един ден на седмица - нямам избор. И нямам намерение да карам с това Изображение въпреки, че ми се вижда забавно :P може и сам да карам, пък трябва и да го изкарам маршрута - хем да се тествам дали ще издържа,! Не съм от индивидите дето са го минали за по-малко от 8 часа, бавен съм, ама съм ГАДЕН инат!
Вчера стигнах до Боснек, ама се мръкваше и се принудих да се върна по същия път наобратно.

Понеже от месеци не бях изминавал повече от 50-60 км на ден главно заради работата :(!: снощи яко ме сряза няква странна болка която днес разбрах че се е коренила в някакви коленни връзки (и на двата крака) не може й да ги помръдна ама ми мина. Ако съм здрав тръгвам и КВОТО СТАНЕ , за мен е важно просто да го изкарам до край ако ще и последен!!! :banghead: :P
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Мнениеот Alpina » Чет Сеп 17, 2009 9:23 pm

Прекалено драматизирате!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Сеп 18, 2009 7:23 am

Се още, във формат на клюка, ви информирам, че подочух снощи на една маса с бира, че Обиколката ше се проведе на 17-ти октомври. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот veskoz » Пет Сеп 18, 2009 8:09 am

DstupidBastarD написа:...17-ти октомври. :magnify:

Все си е тая. Кога ще да е... :evil: Дано организаторите намерят парички :praying: И аз я чух клюката, но съжалявам: viewtopic.php?f=5&t=60486#p553154
Аватар
veskoz

Мнениеот emilaleksov » Пет Сеп 18, 2009 9:49 am

Поради ред причини тазгодишната Обиколка на Витоша се отлага за 17.10.2009г. (събота).

Записването ще става онлайн и ще започне в началото на месец октомври.
emilaleksov

Рейтинг: 1220

Мнениеот veno » Пет Сеп 18, 2009 10:40 am

Тогава както каза Веско, сме на Костилковска Байкария, така че сори Обиколко на Витоша :nono:
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот silvertm » Съб Сеп 19, 2009 12:05 am

ИНОПЛАНЕТЯНИН написа:...снощи яко ме сряза няква странна болка която днес разбрах че се е коренила в някакви коленни връзки (и на двата крака) не може й да ги помръдна ама ми мина.

С коленете шега не бива - може да те оставят посред път. Затова си вземи едни еластични наколенки. Ей така, за всеки случай.

Между другото, внимавайте със соло изпълненията, особено по здрач. Аз в сряда буквално се разминах с цяло стадо глигани при "Смильо". При това беше към обяд. Не съм свикнал на такива срещи и доста се стреснах :bigeyes:
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот THEZOGGO » Съб Сеп 19, 2009 3:58 pm

Не е болка за умиране това че обиколката се отлага за 17 ти октомври. Тази година ще си проличи кой е по подготвен от останалите. Преди 3 дни минахме с Нервен Хамстер обиколната алея в часта от Железница до Драгалевци и на места е доста кално. А ако падне и повече дъжд или сняг.. Преди малко се прибирам от Златните мостове и горе е доста хладно :) Няма как да е разбира се по друг начин, но задължително трябва да се помисли за термо белъо и уинд стопер че иначе...яко студ ;)
Айде катеренето както и да е, ама спусканията... :)
А това че Костилковска Байкария и Обиколката на Витоша се засичат във времето е доста неприятно наистина. :(
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот veskoz » Съб Сеп 19, 2009 4:41 pm

THEZOGGO написа:Айде катеренето както и да е, ама спусканията... :)

Аз мисля, че катеренето е по-опасно. Защо? Защото при това катерене особено в студени дни се предвиждат по-сериозни дрехи, които предполагат изпотяване. При спускането според мен, главният проблем е липсата на резервни дрехи за преобличане след катеренето. На спускане, поне за мен е много важна една якА, защото врат боли почти винаги, защото е потен. :D
Друг е момента, че елемента на спускане в трасето на Обиколката не е много* продължителен след Седлото, но е лесно да настинеш. Винаги след катерене се събличам, изсъхвам (на завет, ако има, ако не се подсушавам принудително), и се преобличам за спускането.
THEZOGGO подхвана много важна тема ;) :agree:
Аз преди няколко години се навличах като прасе на път за Витоша. Още на Пушкин и България се чудех защо нямам сила и съм потен като гъз и ми е студено, а колегата ТУЧО ЧУЧО** е по клинче тениска и най-много windstoper си свирка партизански мелодии Февруари месец. :party: :bigeyes:
Това е моята гледна точка. Нормално е да има разминавания, защото зиморничавостта е субективен фактор. Аз лично осъзнах, че подбора на правилните*** дрехи е много важен за преход от съответният вид и формата на карача в пиковите кулминационни моменти.

п.п.
* - ...не е много, но на връщане за последните (по-неподготвени/бавни или пешеходци) участници, участъка Ярема - Бояна може да се стори смразяващ
** - ТУЧО ЧУЧО е учил Чък Норис на ХС :thumb:
*** - ...не казвам хубави, защото не е крайно важно да са хубави, колкото добре подбрани

:D :agree:
Аватар
veskoz

Мнениеот PtD » Нед Сеп 20, 2009 12:01 am

veskoz написа:Друг е момента, че елемента на спускане в трасето на Обиколката не е много* продължителен след Седлото, но е лесно да настинеш. Винаги след катерене се събличам, изсъхвам (на завет, ако има, ако не се подсушавам принудително), и се преобличам за спускането.

Туй са некви бабини деветини - от бабите, дето и през лятото ходят с шаячни дрехи. Нито аз, нито синът ми сме настивали от това, че сме били мокри в студено време. За схващането на врата съм съгласен, за настинката - не! Всичко е въпрос на умствена нагласа ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот zikzuk » Нед Сеп 20, 2009 8:37 pm

:offtopic: Може да си мокър и недобре облечен, но ако се движиш активно /въртиш/ няма проблем. Тялото отделя топлина.
Спреш ли обаче или се спускаш по-дълго време психиката няма да ти помогне. :D Най-добре е преобличане на мократа фанела или допълнително облекло.
Все пак обиколката за някои хора си над 10часа, с доста спирания и това е важно.
Айде, със здраве :beer:
Аватар
zikzuk

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив