Въпрос за луфт на вилка Rock Shox team 04

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за луфт на вилка Rock Shox team 04

Мнениеот dh-rezachka » Чет Сеп 17, 2009 1:21 pm

Здравейте,интересувам се дали е възможно да се обере по някакъв начин луфта на споменатата вилка(на снимката съм показал мястото на луфта,който е и на двете вилици) http://dhxx.snimka.bg/sports/bikes.422686 Луфта се усеща доста,като разклатя вилката напред и назад.
Мерси предварително!!!
ПЪНК,ЦИЦИ И МЕКИЦИ!!!
Аватар
dh-rezachka

Рейтинг: 1247

Re: Въпрос за луфт на вилка Rock Shox team 04

Мнениеот veskoz » Чет Сеп 17, 2009 1:30 pm

От кога не си я сервизирал? И се усеща КЪДЕ? ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот dh-rezachka » Чет Сеп 17, 2009 1:50 pm

Да ти кажа,от доста време не е пипана,смятам да я давам да ми я сервизират,ама незнам дали от едно сервизиране и ще се оправи луфта,пък и няма да е скоро,защото сега нямам кинти.Виж снимката,на нея точно съм показал мястото на луфта.А проблем ли е ако я карам с луфта?
ПЪНК,ЦИЦИ И МЕКИЦИ!!!
Аватар
dh-rezachka

Рейтинг: 1247

Мнениеот Sasho_snegorina » Чет Сеп 17, 2009 2:06 pm

Чрез обикновена сервизация няма как да се оправи луфта, тоест смяна на масло и евентуално почистване. За оправяне на луфта трябва да се направи ремонт, а именно да се сменят втулките. Сам не може да го оправиш, казаха ми, че в БАС могли и имали за боксер, но не мога да гарантирам дали на старите модели са идентични с тези на новите (след 07 година). Мисля, че и MAN6 може да я ремонтира, стига да има в наличност втулките, или да може да ги поръча. Все пак цената ще варира около 100лв. Може да се обърнеш към Holz от форума, той ще ти даде по-конкретна информация. Успех.
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот veskoz » Чет Сеп 17, 2009 2:18 pm

dh-rezachka написа:Виж снимката,на нея точно съм показал мястото на луфта.

Да. Видях снимката. Идеята ми беше, че ти най-вероятно усещаш луфта на кормилото. Да не те лъже нещо (чашки, диск.апарат, главина)? Най-сигурно е да раздвижиш вилката хващайки я за ботушите и някой да ти държи байка на задна (останалото се сещаш).
Аз лично мисля, че Сашо те насочи правилно. В крайна сметка, ако не си сменял втулки е нормално да им дойде времето.
Успех! :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик