Разлика между началните шосейки ?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Разлика между началните шосейки ?

Мнениеот BULLDOG » Вто Сеп 15, 2009 8:31 pm

Аз бях пуснал подобна тема преди месец и половина.Резултата беше същия.Всички знаем,че хубавите колелета са над 2000 лв минимум.Всичко друго е компромис.Ама темата е какъв да бъде компромиса.
BULLDOG

Рейтинг: 738

Мнениеот azzmaster » Сря Сеп 16, 2009 6:39 pm

Заглавието на темата е "разликата между началните шосейни " ,и точно това БЕшЕ въпроса,аз знам кое си струва и кое не....пф...
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Мнениеот BULLDOG » Сря Сеп 16, 2009 7:49 pm

Прави ми впечатление,че тук идеята не е взаимопомощ а избиване на комплекси.Пич пиши ми на скайпа или звънни да ти обясна в детайли нещата.В никакъв случай не се доверявай на търговци само.Чуй и тяхното мнение но чуй и моето,че друг не изказва адекватно такова.0888886886 скайп: pb1110ah
BULLDOG

Рейтинг: 738

Мнениеот azzmaster » Чет Сеп 17, 2009 10:15 pm

Няма нужда,все пак имаше 2ма души които писаха по темата.Мерси.Знам всичко от което имам нужда.
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Мнениеот notty » Съб Сеп 19, 2009 12:46 am

Аве бацета не разгледахте цялата страна на тоя пост-испуснахте нещо много важно,а именно шосейките на старо. Моят случай е такъв и аз като бъдещият колега бях ужасно зайнтригуван от офертите на бг пара-знаех ги наизуст даже съм ги сънувал :crazy: ,но воден от това че искам нещо по добро решик да разровя нета,обяви в вестници (всичко до което можех да се докопам с инфо) и така 3-4 месеца се поучуках научих сиг всички марки в света(тук преувиличавам малко) и по незнайно чудо на съдбата открих моята първа истинска шосейка(имам и едно ХВЗ спутник обаче то си пада балкан турист малко) Пежо и не къде ами в форума на МТБ продава колела/рамки :bowdown: :bowdown: Така де като си говорим за начални шосейки моята начална шосейка си беше професионална(била е преди 10-15 години)тежеше само 9.5 кг. След 3-4 месеца я ъпгрейднах с команди сора който се вързаха идеално с дура еис осмицата и вече спокойно мога да кажа че колелото което карам превъзхожда всички тези колелца с от началния клас за около 700-800 лв.И смятам че това че е хром молибден е предимство защото хем вози меко,а хем тръбите(Реунолдс 531 професионнел) на рамката ми са такива че са доста леки. Така де мн литературни отклонения направих но просто исках да кажа едно намери си колело 2ра ръка от бг ще си много по доволен от него от колкото от един рънър и повярвай ми може да се намери за около 250 300 лв колело което да е повече от сносно.
...
Аватар
notty

Рейтинг: 1270

Мнениеот GalinBelos » Съб Сеп 19, 2009 1:30 pm

notty написа:Аве бацета не разгледахте цялата страна на тоя пост-испуснахте нещо много важно,а именно шосейките на старо.

Баце , аз от доста време следя обявите на старо и се убеждавам че велосипедите са като ракията - колкото по-стари , толкова по-скъпи !!!
И още нещо ме впечетлява - никой не продава каран велосипед - всичките са нови и неизползвани .

BULLDOG написа:RALEIGH RUNNER Уникат

Няма такъв велосипед. Доста тунингован вече.Леки и здрави капли SHIMANO WH-RS20-L, пълен комплект Shimano Tiagra,ново удобно кормило,чисто нови гуми Швалбе Лугано.Чисто нова верига.Пробега е 1700км.Цената е 890лв.Такъв велосипед на пазара е от 1000лв нагоре и то във варянта с кофти капли,седалка и педали,без километраж.В сток варянта държах 30-32км/ч.като смених педалите и седалката качих на 33-35.В момента е над 35 км/ч.Зависи колко реша да се напъвам.гарантирм,че човек висок около 172-178 няма да го боли нито задник нито врат нито кръст нито ръце ще му изтръпват.Пиша всичко това защото съм го изпитал.И са неща които никой търговец няма да каже.За сравнение драг Мастер с такъв монтаж и кофти капли и седалк и без километраж.Като прибавим и екстрите по моето колело сумата ще стигне 1700лева.Колелото е като от магазина.За сериозни купувачи ще има и снимки.

Направо да се чудиш в магазина като му иската само 333 лв. , к'во му плащаш ! :dontknow:

Знам от баща ми ,че навремето една лада като излезе от магазина и цената и ставала двойна , ама си мислех че тези години са отдавна отминали.
Така че поне аз , продължавам да събирам пари за ново . Пък и министър Дянков каза ,че до 2-3 години кризата ще отмине и има светлина в края на тунела .

Пак повтарям ако някой има стара шосейка и се чуди на кого да я подари да не се притеснява и да ми пише. :lol2:
GalinBelos

Рейтинг: 1260

Мнениеот notty » Съб Сеп 19, 2009 3:42 pm

Баце не си прав защотот за 300 лв ще си вземеш нова една шосейка с монтаж който и китаиците сиг нз как да му произнесат името а аз 300 на старо можеш да намериш нещо с което на времето се е карало проф, нещо с монтаж който няма да ти създава проблеми за разлика от тея глупости дет се чупят на 1 година каране..
...
Аватар
notty

Мнениеот blitz0 » Съб Сеп 19, 2009 5:58 pm

Аве бацета не разгледахте цялата страна на тоя пост-испуснахте нещо много важно,а именно шосейките на старо.

Точно!
За изброените цени до тук на тези нови боклуци може да се намери нещо на старо но мноооого по-добро.
Просто трябва да се следят офертите-от време на време изкача по нещо добро.

RALEIGH RUNNER Уникат

Няма такъв велосипед. Доста тунингован вече.Леки и здрави капли SHIMANO WH-RS20-L, пълен комплект Shimano Tiagra,ново удобно кормило,чисто нови гуми Швалбе Лугано.Чисто нова верига.Пробега е 1700км.Цената е 890лв.Такъв велосипед на пазара е от 1000лв нагоре и то във варянта с кофти капли,седалка и педали,без километраж.В сток варянта държах 30-32км/ч.като смених педалите и седалката качих на 33-35.В момента е над 35 км/ч.Зависи колко реша да се напъвам.гарантирм,че човек висок около 172-178 няма да го боли нито задник нито врат нито кръст нито ръце ще му изтръпват.Пиша всичко това защото съм го изпитал.И са неща които никой търговец няма да каже.За сравнение драг Мастер с такъв монтаж и кофти капли и седалк и без километраж.Като прибавим и екстрите по моето колело сумата ще стигне 1700лева.Колелото е като от магазина.За сериозни купувачи ще има и снимки.

:nono:
Май забравяте ,че рамката е един от най-важните компоненти на колелото.Всичко друго подлежи на смяна но рамката остава.А да караш това желязо...благодаря.
За тази цена съм виждал страхотни колелета 2-ра ръка.
blitz0

Рейтинг: 1273

Мнениеот krumbgf » Съб Сеп 19, 2009 7:22 pm

Купувал съм си техника втора ръка от хора които не познавам и които разбира се може да ми пробутат боклук но това не се е случило още. Въпреки това колело втора ръка не посмях да си взема.
Тоя велосипед RALEIGH RUNNER явно е много голяма примамка поради апетитната си цена защото гледам хората го обсъждат много а сигурно го и карат. Съвсем скоро и аз си търсех велосипед (пълен начинаещ съм) и бях подмамен от цената на RALEIGH RUNNER-а слава на Бога че не си го купих заради много ниската рамка. Какъв е смисъла да караш велосипед от стомана??? ако ви е нужна здрава машина вземете си танк :D
Купих си един KS-Cycling 28" Rennrad CPR Racer по него няма стомана, лекичък (за цената си) велосипеда е с SHIMANO SORA Dual Control като цяло добро колело за начинаещи поне мое мнение (то аз съм такъв така че от личен опит :D).
С една дума НОВОТО СИ Е НОВО и евтино да е пак е НОВО, знаеш че е непокътнато , а не продават ти го на 1 000 км а то е на 10 000 или подобно.
Аватар
krumbgf

Рейтинг: 1220

Мнениеот Sucker » Вто Сеп 29, 2009 4:37 pm

Аз днеска си взех http://zhivkooo.snimka.bg/other-sports/ ... 6299.0.big за 350лв доставката ми беше 20 лв и съм много доволен въпреки,че това е първата ми шосейка и нямам база за сравнение и тепърва ще свиквам, защото до сега карах мтб :beer:
Sucker

Рейтинг: 1087

Мнениеот ТИТАН » Вто Сеп 29, 2009 4:51 pm

Рамката не е чак толкова лоша.А Тиаграта,каплите,педалите,седалката всичко е на ниво.Е не професионално разбира се,ама се доближава доста.И все пак колелото е на няма и 2 месеца.Практически е ново.На 2050 км.
ТИТАН

Рейтинг: 875

Мнениеот crib » Вто Сеп 29, 2009 5:13 pm

Sucker написа:Аз днеска си взех http://zhivkooo.snimka.bg/other-sports/ ... 6299.0.big за 350лв доставката ми беше 20 лв и съм много доволен въпреки,че това е първата ми шосейка и нямам база за сравнение и тепърва ще свиквам, защото до сега карах мтб :beer:

Браво баце, това колело го бях загледал из обявите в нета, изглежда доста добро!
crib

Рейтинг: 2000

Мнениеот triple G » Вто Сеп 29, 2009 6:50 pm

Честито,
Изглежда супер. То само курбелите (шимано 105) са близо 300лв(нови ест)
triple G

Рейтинг: 1235

Мнениеот notty » Пет Окт 02, 2009 12:11 am

triple G написа: То само курбелите (шимано 105) са близо 300лв(нови ест)

е тук малко си сбаркал щот тея кубели са от края на 90 години а новите наистина са толкова.. И честито за колелцето пич. Много е хубавко винаги съм бил фен на Бианките да му навартиш много километри ти пожелавам
...
Аватар
notty

Мнениеот notty » Пет Окт 02, 2009 12:11 am

triple G написа: То само курбелите (шимано 105) са близо 300лв(нови ест)

е тук малко си сбаркал щот тея кубели са от края на 90 години а новите наистина са толкова.. И честито за колелцето пич. Много е хубавко винаги съм бил фен на Бианките да му навъртиш много километри ти пожелавам
...
Аватар
notty

Предишна

Назад към Други видове колоездене