Обиколка на България за любители - 2010г.

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Обиколка на България за любители - 2010г.

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Сеп 20, 2009 1:58 pm

Приятели, след като за втора път ми рестартира компютора, правим последен опит да напишем тва чудо и после ше припаднем отегчен. Начи, понеже вече е есен и секо каране ни е последно, и секи ден закриваме сезона, карайки като за последно, и кроим вече планове за следващия сезон, който разбира се ше е още по-готин от тоа (който по мое скромно мнение, беше направо супер-добър), пускам за обсъждане тва нещо, чиято най-обща идея е синтезирана в заглавието. Наясно съм с рамката на събитието, девет почивни дни ви требват, което значи, че ше си земете пет дена отпуска, стартираме в събота от жълтите павета или Ариана и другата събота (или неделя, споредзависи от некои неща, както ше се окаже впоследствие) финишираме пак там (примерно). Почвам с лесното, примерния маршрут, както и некои битови подробности:

Етап 1 (събота) - http://www.bikemap.net/route/318807
След като уточним къде ше е старта, резкия старт на наща Обиколка ше е у Бистрица, после Ярема, Самоков, Бели Искър, Боровец, Костенец, Сестримо и финалът ше е пред хижа Смирненски. Та и ше спиме, цифрата е 15 кинта и вкл. стаи с 2-3-4 легла, баня, телевизор, отделно се плаща за манджа (вкусна е), масаж и сауна (опции).

Етап 2 (неделя) - http://www.bikemap.net/route/318822
Спускане до Юндола, Велинград, Цигов чарк, Нова махала, Равногор (мамка му!), Пещера, Семчиново и разбира се, финал на Миуеви скауи. На картинката, както вече добре знаете, финалът е в подножието, понееже там път нагоре теоретично нема. Нека! Спането тука е десетина кинта, в некви бунгала, но подробности не знам. Нема много екстри, но след тоа баир нема и да ви требват, просто ше искате легло или поне покрив над главата, или поне да фърлите колелото и да не карате повече никога.

Етап 3 (понеделник) - http://www.bikemap.net/route/318833
Спускане до Семчиново, после газ към Дебращица и неизбежния Свети Константин, после надоле към Батак и Доспат (тва може и да не е съвсем надоле), финал некъде около Доспат. Тука влизаме в територии, които не познавам, така че секо инфо относно место за финал, спане и т.н. би било от огромна полза.

Вторник - Почивен деееееееееееееееееен!!! Расодки из Родопите.

Етап 4 (сряда) - http://www.bikemap.net/route/318858
Девин - Харманли, най-общо казано. Равен етап, за спринтьорите, в който просто требва да се приближиме до морето. Същият случай като предния, разчитам за идеи от страна на баце Гай-джин и бате Бръм за спане и други подобни.

Етап 5 (четвъртък) - http://www.bikemap.net/route/318861
Харманли - Бургас (на картинката е до Созопол, ма може и което и да е друго место по морето да е, щото следва):

Петък - почивен дееееееееееееееееееееееееен!!! Плацикане из морето.

Етап 6 (събота) - http://www.bikemap.net/route/318869
Като за финал и за след почивен ден, редно си е Обиколката да завърши монументално с огромен УЙ. В случая, ролята на тоа уй се пада на еднодневно епично прибиране до София, етап, който ше раздели мъжете от момчетата и затва е предвидена неделята, да се приберат момчетата.

Тва е от мене, приятели, сега очаквам сичко, за което се сетите, да споделите тука. Маршрутите са примерни, изцяло в южна България, но нека оставим северната на професьоналисчетата, там нема достатъчно баир за нас. Благодарим предварително за форумната и секаква друга активност по темата, и сметам догодина да почнем тва начинание, па ше видим после кво ше се получи! Айде! :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Re: Обиколка на България за любители - 2010г.

Мнениеот bokicha » Нед Сеп 20, 2009 2:23 pm

:wavey:
записвам се........ :banana:
Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот marfi » Нед Сеп 20, 2009 2:27 pm

Последният етап кърти!

Защо обаче не включим и етап през северна България.

София - Враца през Петрохан примерно звучи добре.
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот Grash » Нед Сеп 20, 2009 2:31 pm

marfi написа:...София - Враца през Петрохан примерно звучи добре.

Не и ако си го карал някога :D Само заради северният склон на Петрохан съм готов да се откажа от колоезденето завинаги! :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Митко Ruse » Нед Сеп 20, 2009 3:19 pm

Тук отново става въпрос за моя детинска мечта.Но помислено ли е за придружаваща кола?
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Нед Сеп 20, 2009 3:22 pm

Митко Ruse написа:...Но помислено ли е за придружаваща кола?

А къде остава приключението? Ние да не сме професионалисти, дето карат само от старт до финал, а през останалото време някой ги носи, храни, масажира, бърше, къпе и тн... :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Митко Ruse » Нед Сеп 20, 2009 3:29 pm

Grash написа:
Митко Ruse написа:...Но помислено ли е за придружаваща кола?

А къде остава приключението? Ние да не сме професионалисти, дето карат само от старт до финал, а през останалото време някой ги носи, храни, масажира, бърше, къпе и тн... :rofl:

Не знам как ще прозвучи ама аз не се навивам на друг вариант освен а именно старт/финал.Другите неща не ги отказвам/ама как хубаво ги описа-мечта/.Не си се представям с шосейка и раница на гърба.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Сеп 20, 2009 4:02 pm

Митко Ruse написа:Тук отново става въпрос за моя детинска мечта.Но помислено ли е за придружаваща кола?

Кола ше си требва, баце, прав си. Тука ше требва да пазарим некой запален фен, който се чуди как да утрепе 8-9 дена отпуска, да кара некоя кола (сички солидарно поемат разходите й, както и разходите на шофьора) и да ни вози багаж (гащи, резервни екипи, анаболи, почетната стълбичка, букетите за побудител в етапа, както и разни други нещица от жизнена необходимост, а и да забира съвсем сдухалите се по пътя). :boggled:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Нед Сеп 20, 2009 4:24 pm

...кола има/към момента/, шофер се търси... :magnify:
Аватар
bokicha

Мнениеот Митко Ruse » Нед Сеп 20, 2009 4:32 pm

Може на смени да се карат етапите.Да кажем собственика на колата да се сменя с някого на когото има доверие като шофьор.
Митко Ruse

Мнениеот bokicha » Нед Сеп 20, 2009 4:34 pm

...аааа, от мен колата...
Аватар
bokicha

Мнениеот Митко Ruse » Нед Сеп 20, 2009 4:35 pm

bokichaa написа:...аааа, от мен колата...

До сега не съм осъществил мечтата си щото и аз давам колата ама няма шофьори.
Митко Ruse

Мнениеот bokicha » Нед Сеп 20, 2009 4:37 pm

..ми ще търсим... :magnify:
..ако не, ще го мислим.. :boggled:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Сеп 20, 2009 5:11 pm

Стартът го виждам в последните дни на юни, хем да фанем топлото време, хем да не изпускаме Тур-а, хем дните да са от най-дългите, та да немаме проблеми с контролното време и да караме на свещи. Тва са мойте виждания, ако некой има други съображения, претенции или квото там, нека ги сподели с нас, за да земем верното решение! :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот BluE_Magic » Нед Сеп 20, 2009 5:27 pm

Аз ще карам колата ама имам един малък проблем ... Нямам книжка :erm:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот Grash » Нед Сеп 20, 2009 5:28 pm

BluE_Magic написа:Аз ще карам колата ама имам един малък проблем ... Нямам книжка :erm:

Е.... то с книжка всеки може, нали... :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот BluE_Magic » Нед Сеп 20, 2009 5:32 pm

Еми да ама датата не ми е удобна ако е след Обиколката на България 90% ще съм свободен ,защото мисля да я карам. :D Да се надяваме че на пролет ще си намеря 800 лева за книжка на пътя . :evil:
Аватар
BluE_Magic

Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот Neo_92 » Нед Сеп 20, 2009 5:35 pm

BluE_Magic написа:Аз ще карам колата ама имам един малък проблем ... Нямам книжка :erm:

Баце ти изби рибата :D

П.С. Явно за догодинаше карам яко шото просто трее да се запишем ( и да го издържа) шото ше се самоубеся и ше изчезна безкрайно.

А за придружаваща кола , по точно за шофер, в главата ми изникна от разказите на баце ТК за общия старт некъв ветеран дето му дал вода. Та немое ли на тоа пич да му се плати некой лев и да ни придружава. :idea: Ако вобще може да го намерм де...
Последна промяна Neo_92 на Нед Сеп 20, 2009 5:48 pm, променена общо 1 път
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот Митко Ruse » Нед Сеп 20, 2009 5:48 pm

DstupidBastarD написа:Стартът го виждам в последните дни на юни, хем да фанем топлото време, хем да не изпускаме Тур-а, хем дните да са от най-дългите, та да немаме проблеми с контролното време и да караме на свещи. Тва са мойте виждания, ако некой има други съображения, претенции или квото там, нека ги сподели с нас, за да земем верното решение! :magnify:

За датата да не бързаме защото не знаем календара на състезанията.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Сеп 20, 2009 5:50 pm

Митко Ruse написа:
DstupidBastarD написа:Стартът го виждам в последните дни на юни, хем да фанем топлото време, хем да не изпускаме Тур-а, хем дните да са от най-дългите, та да немаме проблеми с контролното време и да караме на свещи. Тва са мойте виждания, ако некой има други съображения, претенции или квото там, нека ги сподели с нас, за да земем верното решение! :magnify:

Напротив, баце, избързваме, за да заемем удобното за нас место в календара. Нека останалите се съобразяват с нас! Завършваме в събота, значи Тур-а ше почне в неделя.:idea:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Нед Сеп 20, 2009 5:52 pm

DstupidBastarD написа:
Митко Ruse написа:

Напротив, баце, избързваме, за да заемем удобното за нас место в календара. Нека останалите се съобразяват с нас! Завършваме в събота, значи Тур-а ше почне в неделя.:idea:

Да бе сори не се сетих.
Митко Ruse

Мнениеот marfi » Нед Сеп 20, 2009 9:22 pm

DstupidBastarD написа:Стартът го виждам в последните дни на юни

Предлагам нещото да се проведе или м/у първи шести май и няколко дена след това ако пак пускат дълга вакания или там когато се пада Великден, събират се доста почивни дни и ще се ползва по-малко отпуска.

Няма да е много топло, но ще е достатъчно светло и поне няма да се потим нечовешки.
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот rosty_sz » Нед Сеп 20, 2009 10:03 pm

И аз съм ЗА.
НО
1. Струва ми се че описания маршрут е много тежък. Нямам време да се ровя, но ми се струва че ако се сравни с машрута на тазгодишната обиколка ще се окаже че профитата са карали направо децки маршрут спрямо този. Предлагам да не се надхвърля съотношението 1000 изкачване на 100 км. разтояние.
2. Последния етап е просто невъзможен и ако накой все пак го направи то няма да има с кой да се състезава защото всички ще са измрели от умора по пътищата зад него.
3. Тази обиколка бреветен характер ли ще има или състезателен или ще е едно приятелско каране. Ако не е просто приятелско каране нещата много се усложняват. Ще трябват правила, хора които да следят дали се спзават правилата, да се предвидят премии за катерачи за спринт и т.н.

Може да се направят маршрути между градовете на съфорумниците и всеки домакин на етапа да осигури организацията по спане , хранене, развлечения, и кола с шофер който да прекара багажа до следващия град домакин. Ако идеята се приеме давам заявка за Град Домакин на Етап за Стара Загора.
ТЪРСЯ ШИМАНСКА ПЛОЧА 39 ЗЪБА
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот brumbar » Нед Сеп 20, 2009 10:12 pm

Требва и момичета да търсим, дето ще ни цалуват на почетната стълбичка :agree: Та по този повод Митко да вземе неговото съкровище, че ми е обещал цалувки още от награждаването у Сливен. Ама аз още тогава му казах, че почетна стълбичка мене не ми требва, то неговата и без това щеше да ма цалуне :nuts:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот roadrunner » Нед Сеп 20, 2009 10:36 pm

Идеята е супер , само дето някои етапи са нечовешки . 3000 метра изкачване за един етап си е много или поне според мен . Иначе последния етап просто цепи мрака . Чисто теоритично за колко ли време може да се вземе... :confused: :popcorn:
" Marco, perché vai così forte in salita? Per abbreviare la mia agonia... "
Аватар
roadrunner

Рейтинг: 1210

Мнениеот Neo_92 » Нед Сеп 20, 2009 10:51 pm

rosty_sz написа:1. Струва ми се че описания маршрут е много тежък. Нямам време да се ровя, но ми се струва че ако се сравни с машрута на тазгодишната обиколка ще се окаже че профитата са карали направо децки маршрут спрямо този. Предлагам да не се надхвърля съотношението 1000 изкачване на 100 км. разтояние.

И мен това ме притеснява много.

roadrunner написа:Иначе последния етап просто цепи мрака . Чисто теоритично за колко ли време може да се вземе... :confused: :popcorn:

1 цял ден според мен може и да не стигне. :eek3:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот BluE_Magic » Нед Сеп 20, 2009 11:04 pm

Според мен не е чак такъв проблем да се земе за един ден ,но умората след това ще е огромна и на другия ден няма да може да се кара .
Аватар
BluE_Magic

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Сеп 21, 2009 6:08 am

rosty_sz написа:И аз съм ЗА.
НО
1. Струва ми се че описания маршрут е много тежък. Нямам време да се ровя, но ми се струва че ако се сравни с машрута на тазгодишната обиколка ще се окаже че профитата са карали направо децки маршрут спрямо този. Предлагам да не се надхвърля съотношението 1000 изкачване на 100 км. разтояние.
2. Последния етап е просто невъзможен и ако накой все пак го направи то няма да има с кой да се състезава защото всички ще са измрели от умора по пътищата зад него.
3. Тази обиколка бреветен характер ли ще има или състезателен или ще е едно приятелско каране. Ако не е просто приятелско каране нещата много се усложняват. Ще трябват правила, хора които да следят дали се спзават правилата, да се предвидят премии за катерачи за спринт и т.н.

Може да се направят маршрути между градовете на съфорумниците и всеки домакин на етапа да осигури организацията по спане , хранене, развлечения, и кола с шофер който да прекара багажа до следващия град домакин. Ако идеята се приеме давам заявка за Град Домакин на Етап за Стара Загора.

Наистина е тежък маршрута, баце. Но и ние не сме леки. Идеята на тва нещо е да се съберем повече народ, да покараме заедно 5 етапа, а на 6-ия да се изчанчим и така да имаме нещо като победител, в случай че решим проявата да има спортен характер. Предполагам, виждал си по Великден как особено надъхани християни се подлагат на мъките Христови, за да разберат какво е понесъл Спасителят заради нашите грехове, така и ние требва да минем по пътя на теа от телевизоро (макар и не с таа скорост), за да оценим по-добре картината, коментара на СС и да се преизпълним с още по-голем респект към 50-килограмовите зобачи и още по-голема любов към колоезденето. Се пак, тва е началото на една теоретична дискусия и както виждаш, още нищо сигурно нема, така че ако имаш (некой друг има) алтернативен мършрут, мола да го приложите към темата и да го подложим на разискване! :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Сеп 21, 2009 6:09 am

brumbar написа:Требва и момичета да търсим, дето ще ни цалуват на почетната стълбичка :agree: Та по този повод Митко да вземе неговото съкровище, че ми е обещал цалувки още от награждаването у Сливен. Ама аз още тогава му казах, че почетна стълбичка мене не ми требва, то неговата и без това щеше да ма цалуне :nuts:

Ти показа ли нотариалните актове, бе, тарикат?! :smash:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Сеп 21, 2009 6:11 am

BluE_Magic написа:Според мен не е чак такъв проблем да се земе за един ден ,но умората след това ще е огромна и на другия ден няма да може да се кара .

То затва, баце, последния етап е в събота, който иска да почине но пътя (крънското ханче по щастлива случайност се пада баш по трасето и баш по средата му) и да финишира в неделя. Който иска да се пробва, да се пъне за един ден. На другия ден ше е неделя и ше има възможност да опъва бръчки и да си мисли "Хохохохо, онеа балъци още карат, па аз съм баси машината!" :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Следваща

Назад към Други видове колоездене