издирвам минерално масло Pentosin CHF 7.1

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Re: издирвам минерално масло Pentosin CHF 7.1

Мнениеот TENDER » Пон Сеп 21, 2009 2:03 am

За тези, които не искат да експериментират със спирачките си- Shimano Mineral Oil в туба от 1л. £17.99

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=5620

Темата е интересна и полезна, но аз не бих прибягнал до тези алтернативи докато оригиналното Shimano Mineral Oil се намира на доста прилична цена.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот рс » Пон Сеп 21, 2009 9:00 am

наличието на ефтино, почти безплатно масло би било удобство. Но ако може с цената на малко организация да се споделят големи опаковки на добра цена, отпада нуждата от алтернатива.
Все пак разбира се, че има същите масла, произвеждани и в Бг. Проблемът не е в специалните качества на оригиналното, а в специално прикриваната информация, разбира се. По-точно - пълното мълчание провокира легенди за някакви потайни суперкачества, каквито нито са необходими в тези спирачки, нито шимано би могло да осигури по-добре от производителите на масла.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот tanec » Пон Сеп 21, 2009 6:49 pm

Mineral oil is a great alternative to DOT Brake fluid

Това означава ли, че спирачка предвидена да работи с DOT течност, може да работи и с "минерално масло" ?
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Мнениеот Ozzie » Пон Сеп 21, 2009 7:13 pm

@tanec
На мен по- скоро ми звучи като надприказване между двама стопани, кое магаре е по- хубаво. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот TENDER » Пон Сеп 21, 2009 8:08 pm

рс написа:Проблемът не е в специалните качества на оригиналното, а в специално прикриваната информация, разбира се. По-точно - пълното мълчание провокира легенди за някакви потайни суперкачества, каквито нито са необходими в тези спирачки, нито шимано би могло да осигури по-добре от производителите на масла.

Да, така е. Но все още, резултата от опита на flex не е достатъчно убедителен че е открил еквивалента на оригиналното масло
flex написа: На няколко пъти ги претоварих на Сопот в началото на Май месец. Усеща се леко втвърдяване на лостчето, не го отчитам като фатално.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот flex » Вто Сеп 22, 2009 9:52 am

TENDER написа:flex не е достатъчно убедителен че е открил еквивалента

Всеки си преценя сам за себе си. Все пак от Май месец насам не съм карал, а в сравнение със Сопот другите карания няма смисъл да ги броя.

Според мен е важен факта, че досега нямам течове вследствие на разядени оплътнения. Маслото престоя адекватно дълго време в спирачките за да се нарече показателно. За температурните характеристики няма да имам възможността да правя чак такива тестове. Маслото ми струваше 8лв литъра и по чуждите форума има предостатъчно такива като мен които са правили много повече тестове.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Рейтинг: 2000

Мнениеот рс » Чет Апр 08, 2010 11:15 pm

tanec написа:
Mineral oil is a great alternative to DOT Brake fluid

Това означава ли, че спирачка предвидена да работи с DOT течност, може да работи и с "минерално масло" ?

Ако беше вярно, можеше да означава.
ДОТ са направени да поглъщат вода нарочно, за по-хубаво. Производителите на спирачки могат да избират между 4 или 5 вида масла и съответно си правят конструкцията. Ако са решили, че капки вода са нежелателни или опасни, са предвидили ДОТ - и ДОТ разтваря проникналата по разни начини вода, за да няма капки.
Не може да се каже еднозначно дали ДОТ и минерални са взаимозаменяеми. Зависи за какво се ползват и в каква спирачка. Клони към НЕ
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Предишна

Назад към Веломеханик