Изграждане на Велоалеи в гр.Русе

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот enduro » Съб Сеп 26, 2009 12:59 am

Това е една инициатива на собствениците на магазин Димибайк. До преди 2 дена имаше изнесена маса пред халите за да се събира подписка за изграждането на велоалеи в гр. Русе, сега масата е пред магазина на ул . Болярска . Призовавам всички които считат , че е добре да има в града велоалеи да подкрепят Митака . Подписката ще бъде връчена на кмета от група велосипедисти съставена от всички желаещи да присъстват на "връчването на подписката" . Молбата ми е да се съберат колкото може повече хора в денят и часът на връчването .
Аватар
enduro

Рейтинг: 1200

Re: Изграждане на Велоалеи в гр.Русе

Мнениеот lin » Съб Авг 14, 2010 12:15 am

За съжаление не съм разбрала за тази инициатива "много късно", но и аз съм "за" изгражданети на велоалеи.
Във facebook има група "Русе иска вело-алеи", надявам се че ще може да помогне.

http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... all&ref=ts
lin

Мнениеот hitar_potar » Съб Авг 14, 2010 1:38 pm

по принцип идеята е хубава, макар че според мен няма да ни върже. независимо, че карам всеки божи ден и съм непоправим оптимист, нямам и капка вяра в нашия кмет - човека си кара второто мандатче, бръмчи си с джипчето, гледа си кефа, въобще ударил го е на живот. :dontknow: велоалие или подобие на такива има нарисувани почти от градските хали до паметника "Альоша", и след това по страничната алея, успоредна на главната в парка. независимо от това, хората си щъкат по тях пеша, колите си спират отгоре им, никой не прави път на колоездачите. единственото, което е позитивното за нас в тази картинка - служители на небезизвестното звено КООРС бяха казали, че при евентуален проблем върху велоалеята - не дай си боже да се блъсне дете или възрастен човек - виновния в случая е този, който е пеша. в никакъв случай не твъря, че видиш ли алеята трябва да я приемам като бащиния, ама все пак - води се за колелета. това, че никой не се съобразява, е друг въпрос. и аз не виждам как групата във фейсбук ще помогне. независимо от това, вече съм й член. (Lin :beer: )
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Kpucko » Съб Авг 14, 2010 7:42 pm

hitar_potar написа:по принцип идеята е хубава, макар че според мен няма да ни върже. независимо, че карам всеки божи ден и съм непоправим оптимист, нямам и капка вяра в нашия кмет - човека си кара второто мандатче, бръмчи си с джипчето, гледа си кефа, въобще ударил го е на живот. :dontknow: велоалие или подобие на такива има нарисувани почти от градските хали до паметника "Альоша", и след това по страничната алея, успоредна на главната в парка. независимо от това, хората си щъкат по тях пеша, колите си спират отгоре им, никой не прави път на колоездачите. единственото, което е позитивното за нас в тази картинка - служители на небезизвестното звено КООРС бяха казали, че при евентуален проблем върху велоалеята - не дай си боже да се блъсне дете или възрастен човек - виновния в случая е този, който е пеша. в никакъв случай не твъря, че видиш ли алеята трябва да я приемам като бащиния, ама все пак - води се за колелета. това, че никой не се съобразява, е друг въпрос. и аз не виждам как групата във фейсбук ще помогне. независимо от това, вече съм й член. (Lin :beer: )

За съжаление, си напълно прав :(!:
Аватар
Kpucko

Рейтинг: 1081

Мнениеот lin » Съб Авг 14, 2010 8:06 pm

Често съм на вън и карам колело. Много си прав за незачитането на велоалеите от пешаходците и колите. То там и боята се изтрива вече, затова искам да направим всичко възможно да подсетим кмета, че трябва да направи нещо..
lin

Мнениеот hitar_potar » Нед Авг 15, 2010 12:47 am

единственото, което може да се направи, е да се подкупи милен пашев - вело-механика и продавач, от който бай ти божю си е купил велосипедчето и си го сервизира там - да саботира нещо по таралясника, че да гледаме сеир с кметско дупе, тътрещо се по паважа пред халите. :rofl: :rofl: просто ще ни кажат - абе ко ни занимавате с глупости, имаме толкова други по-важни неща на главите си... :dontknow: ако може нещо да се направи, то общината евентуално, и подчертавам евентуално, би се видяла принудена само ако хората с байкове викнат в подкрепа родителите си (болшинството са лапета) и може би я господари на ефира, а бтв-репортерите, я нещо друго. иначе и за 5стинки няма ни бръснат, да ти кажа. :evil: а btw, аз не виждам много девойки на байкове из града, тук-таме съм виждал 2-3 и тва е. едната е още малка, но се зарибява сериозно и опитва доста мъжки изпълнения, другите карат ей тей, на принцип паркова разходка. а никак не би било лошо някоя девойка или дори девойки да се включат в някое неделно походче я до касева чешма, я до текето по заобиколен маршрут, я до някое басейнче извън града - организират се и такива неща. видиш ли, трябва да се показва, че не само мъжкото е заинтересовано от колелета, трябват и дами. :agree: а и е разнообразно, да не говорим, че е и полезно раздвижването. :idea: и обикновено настроението като цяло е весело - простотията се лее на макс, смеха е гарантиран. :beer: :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Kpucko » Нед Авг 15, 2010 1:02 am

Да предложим на Миленски, но к'ва ли ш му е физиономията след като чуе т'ва което ние мислим :rofl:
Най много да ни погне с коет му е под ръка :rofl:
Но пък, т'ва за родителите, почти никой няма да се ангажира, даже да не кажа никой..
Освен ние да бродим по пътищата извън града др. начин не виждам :eek3:
Аватар
Kpucko

Рейтинг: 1081

Назад към Общ форум