did написа:..................
- Добре, вземай колелото, аз ще ходя пеша.
Alpina написа:Малко некоректно състезание![]()
И още повече - неверни данни![]()
Интересен ще е резултата при 35км дистанция в този град
DTD написа:Тоя с колелото беше минал вече половин град докато другия пич си намери въртолетчето...
Щях да се съглася състезанието да е равностойно ако и двамата се бяха качили на превозните си средства едновременно.
Alpina написа:Написли са, че велосипедиста има нулеви емисии на CO2![]()
Alpina написа:Написли са, че велосипедиста има нулеви емисии на CO2![]()
Това ми е достатъчно да зачета клипа за правен от предубедени хора![]()
Иначе има толкова много "ако"-та, че може да се изкарат какви ли не резултати, като в едни и същи дистанции над 5км, да бие което и да е от двете средства
perso написа:Много точно звучи ... някъде по света в някакъв национален парк... но не и у нас!
Yavkata написа:"И кво, къде по дяволите се предполага, че може по този булевард да се мине с колело?"
silvertm написа:Там е работата, че никой нищо не предполага, просто го няма "глас народен", който да настоява за ... място на велосипеда на пътя.
silvertm написа:Не се шегувам - само последните няколко седмици вече няколко пъти така зверски ме засичат, че считам за същинско чудо факта, че съм жив.
bikerider написа:И какво направи по въпроса? Оплака ли се в полицията? Цитира ли номера на нарушителя? Много ми е любопитно
silvertm написа:Тва сигурно си го повтаряме за хиляден път, но не мога да спра да се удивлявам на такива като теб, които само масовки са им в главата.
Само дето прилагането на закона не може да се очаква да става с магическа пръчка.
silvertm написа:1.За тези ситуации законите трябва така да са структурирани, че да позволяват до голяма степен саморегулиране, или направо избягване на конфликт (напр. чрез структурно разделяне на пешеходци и автомобили, или автомобили и велосипедисти);
silvertm написа:2.За постигането на такова структуриране на законността много по-ефективен е групов иск ("масовка"), отколкото самостоятелното действие. Защото ще си имал време да обсъдиш и обясниш на всички участници много по-добре съществуващия конфликт. Защото ще имаш както времето, така и нагласата и мотивацията за неговото решаване.
bikerider написа:silvertm написа:1.За тези ситуации законите трябва така да са структурирани, че да позволяват до голяма степен саморегулиране, или направо избягване на конфликт (напр. чрез структурно разделяне на пешеходци и автомобили, или автомобили и велосипедисти);
Да, тук в Ориента сегрегацията и трибализма явно са необходимо зло.
bikerider написа:А за това кой ще плаща за подобно "структурно разделяне" silvertm мълчи.
jororib написа:Тук
има информация за веломарштут от изворите до устието на Дунав.
Според статията трябва да минава и през България.
Някой да знае дали съществува подобно нещо?
От Братислава към Пасау съществува и е в перфектно състояние.
Оригинален вариант на статията на немски.
PtD написа:bikerider написа:А за това кой ще плаща за подобно "структурно разделяне" silvertm мълчи.
Според мен разделянето на велосипедистите от останалите групи участници в движението е най-рационално - мoже да се окаже, че спестените от лечението на пострадалите пари са повече от тези, необходими за направата на инфраструктурата. Да не бъдем скъпи на триците, евтини на брашното.
П.П. А гетата щом същестуват, значи си има причина. Аз съм съгласен да живея в гетото "велоалея"
Добре, явно пак ще изненадаме света с "изобретения". Аз не съм чувал досега някъде да има специални шосета за велосипедисти, или магистрали. Има ленти като част от движението. И пак не ми стана ясно кой ще плати тази инфраструктура за мижавия процент велосипедисти. И защо ще трябва да се дискриминират останалите участници, за които има още по-крещяща нужда от инфраструктурни промени. Но... "няма значение"
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 33 госта