Календар на БГ състезания

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Календар на БГ състезания

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Окт 04, 2009 6:06 pm

Баце, мисълта ми беше, че понеже се провежда организирана Обиколка на Пирин, то явно организаторите имат опит в организацията на подобни прояви, връзки там-таме и не са съвсем лаици в теа прояви, а не да караме с чаветата с байкове по 30-50км на ден. Мойта идея е да го направим на два етапа, с две преспивания (за шопите идването ше е откъм Белмекен и през Юндола и Якоруда, стига времето да го позволява) - на хижа Вихрен и на хижа Сандански. Примерно. :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Митко Ruse » Нед Окт 04, 2009 7:49 pm

Нека Гошо-Синтезис да каже.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот Synthesis » Нед Окт 04, 2009 8:35 pm

Тази година имаше и 2 шосейки на Обиколката, а вече сме 4. Все пак тя си е проява за деца и няма състезателен характер. Иначе през март тук вече става за каране. Хубав маршрут е Сандански - Банско, през Папаз чаир и Гоце Делчев. На мен обаче тоя маршрут ше ми дойде нанагорно в началото на сезона. Кажете колко километра искате минимум на ден и да мислим по маршрута. Може да си е приятелсо каране, с някои специални (състезателни) отсечки, където е по-безопасно. Примерно - изкачване на Папаз Чаир...
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Окт 04, 2009 8:44 pm

Е, то ако ше е приятелско каране, нема нужда да се набутваме за охрана. Мисълта ми беше, ако искаме да направим некво състезание и да използваме платформата на ваща Обиколка на Пирин за база. Иначе, приятелското каране си е ясно, правим го некъде през март и тва си е. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Synthesis » Нед Окт 04, 2009 8:52 pm

От тая година полицията почнаха да търсат пари. Неква гротеска от порядъка на 7 лв на километър беше май...
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Окт 04, 2009 8:56 pm

Ебати наглеците, теа зимат повече от бакшишите на аерогарата, бе!!! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Вто Окт 06, 2009 7:02 am

DstupidBastarD написа:Ебати наглеците, теа зимат повече от бакшишите на аерогарата, бе!!! :bigeyes:

Е те тва си помислих и аз :D Е в такива моменти ме е яд че не тръгнах когато имах възможност с дъщерята на един полицай баце, че даже е некъв главен там.
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Окт 06, 2009 3:19 pm

Ето един маршрут, на който може да стане супер-яко състезание:

http://www.bikemap.net/route/331476

Предимствата му са:

1. След Годеч практически нема коли, я видиш 1-2 за 30-те км, я не. Аз дннес видех 2 (по едно у сека посока), Малко по-натоварено е от Искрец до Годеч (особено половината км, който се дублира с петроханския път), примерно те изпреварват 10-15 коли и срещаш 20-25, така че за софянец тва си е просто липса на коли.
2. Панорамите са велики, карането е през едно от най-готините части на България, така че и за теа дето не се борат за медали ше има неква компенсация.
3. Постоянно нагоре-надоле е, практически почти нема равно, сигурация ше се хареса на Митко.

Минуси:
1. Стартът и финала не са на едно место. Биха могли да бъдат, ако изместим старта от Искрец, в Годеч и направим отиване-връщане до Калотина (http://www.bikemap.net/route/331486 - тука ми даве некъф път, който не съм карал, но който ше разузная още до края на таа седмица, обещавам!)
2.Пътчетата не са с най-добрия възможен хасфалт, но не са и с най-лошия възможен. Такъв е само на 2км около мина Станянци, но тъй като ше ни се падне в изкачване, нема да е голем проблем.

Тва засега ми се вижда най-переспективното трасе, приятели, тук май ше има състезание!!! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот sportacus » Вто Окт 06, 2009 3:47 pm

:offtopic: ....
Аватар
sportacus

Рейтинг: 2000

Предишна

Назад към Други видове колоездене