Спирачка JUICY-5

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Спирачка JUICY-5

Мнениеот МИКИ МАУС » Съб Окт 03, 2009 7:34 am

Не успях да намеря във "важни теми" - въпросът ми е ,нормално ли е да изтича масло /малко/ от малкото отворче на резервоара при ръкохватката. Появява се капчица при натискане на лостчето. Тази дупчица, предпазен клапан ли е. Моля за компетентен отговор / без майтапи/. Благодаря Ви. :crazy: :bowdown:
Спирачката е нова, заводски напълнена. :dontknow:
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Re: Спирачка JUICY-5

Мнениеот nikolce » Съб Окт 03, 2009 8:48 am

Не, не е нормално.
Щом е нова, трябва да има гаранция. Връщаш им я с идеята да я оправят, в едномесечен срок. Каквото и да е, не пипай сам, защото ти отпада гаранцията.
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот dibo92 » Съб Окт 03, 2009 10:59 am

При спирачката на FhG се случи същото,но след един ден каране просто спря да изтича(трябва да кажа,че не беше теч в смисъла на думата,а леко овлажняване при натискане).Спирачката нито глътна въздух,нито работата й се промени.След запитване в сервиз ни казаха,че било нормално.Даже ни обясниха защо се получава,но аз не помня. :D
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот veskoz » Пон Окт 05, 2009 9:11 am

dibo92 написа:При спирачката на FhG се случи същото,но след един ден каране просто спря да изтича(трябва да кажа,че не беше теч в смисъла на думата,а леко овлажняване при натискане).Спирачката нито глътна въздух,нито работата й се промени.След запитване в сервиз ни казаха,че било нормално.Даже ни обясниха защо се получава,но аз не помня. :D

Това е затворена система. Тя трябва да работи като такава, за да функционира правилно. В повечето такива спирачки има мембрана в горната част на казанчето която играе роля на разширителен съд. Над мембраната има маааалка дупчица за връзка с атмосферата. Ако тече през тази дупчица, най-вероятно мембраната е спукана или "прехапана" от бордовете на капачето.
Щом спирачката е продадена пълна и няма интервенции от страна на купувача, е нормално същия да търси гаранционните си права. Остава само да се убеди сервиза във второто. Търси си гаранцията. Успех :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пон Окт 05, 2009 10:24 am

Мембраната почти 100% не е спукана, освен ако не е ръчкана с нещо остро. Абсурдно е да се спука от каране. Сигурно ли е, че капчицата е DOT? Може да е влязла вода между капака и мембраната.

Иначе, ако е DOT, най-вероятно заобикаля мембраната. Наскоро изпробвах успешно едно решение - мембраната се лепи за резервоара с високотемпературен силикон или се прави допълнителна гарнитурка от него, и дотам.

Има и трети вариант - DOT, останал там при блийдване. Случвало ми се е и съм имал същите съмнения, но се оказаха напразни.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот veskoz » Пон Окт 05, 2009 10:45 am

bikerider написа:Мембраната почти 100% не е спукана, освен ако не е ръчкана с нещо остро.

100% :agree:
bikerider написа:Има и трети вариант - DOT, останал там при блийдване.

Най-вероятно :agree: ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот dibo92 » Пон Окт 05, 2009 3:33 pm

bikerider написа: DOT, останал там при блийдване.

Това беше станало и при нас. :beer:
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Назад към Веломеханик