Нужда от помощ за избор на велосипед!!!!!

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нужда от помощ за избор на велосипед!!!!!

Мнениеот malingrozev » Вто Окт 06, 2009 9:33 pm

Здравейте,искам да си купувам колело и реших първо да се консултирам с Вас,защото има хора,които доста разбират.Предложиха ми няколко варианта до сега : DRAG F6 рамка и да си го сглобя,но ще ми излезе скъпичко.Другите,на които се спрях до сега са РАМ АМ 2 за 1899 лв. и RAM XC2 за около 1700лв.Това е ценовия диапазон,които сметнах за максимален.Искам да карам и в града и в планината.Ще се радвам да ме консултирате,за да направя максимално добър избор,все пак парата не е малко.
Благодаря!
malingrozev

Рейтинг: 1200

Re: Нужда от помощ за избор на велосипед!!!!!

Мнениеот Fury » Вто Окт 06, 2009 10:26 pm

добре си се ориентирал :agree: , само че ако караш в града с такова колело трябва много да внимаваш къде и как го оставяш. ;) .Ако си решил да караш по-бързо и агресивно надолу АМ-а е твоето колело ,но ако ще караш по-спокойно XC-то е по-добрия избор.

П.П. темата не е за тук.
Аватар
Fury

Рейтинг: 1220

Мнениеот malingrozev » Сря Окт 07, 2009 7:40 am

за сега и аз клоня към AM,но по-скоро ме интересува и дали окомплектовката на тези два велосипеда,които съм посочил е добра.

П.П. кажете къде да сложа темата:)
malingrozev

Мнениеот TENDER » Сря Окт 07, 2009 8:04 am

Карал ли си в планината? Ако си карал, какво ти харесва повече? Преодоляване на растояния с не много стръмен наклон и различна посока (нагори и надолу), или се кефиш повече на спусканията?
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот veskoz » Сря Окт 07, 2009 8:33 am

Отново важен въпрос? Колко си висок? АМ 19" е най-големия размер и ако си над 183-5 ще ти е малък със сигурност.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот IVO Jordanov » Сря Окт 07, 2009 9:42 am

@ malingrozev
Хвърли един поглед на тази тема

Отговори на зададения ти от veskoz въпрос, както и поясни какво разбираш под каране в планината, защото то включва различни стилове, велосипедите за които са доста различни.
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот malingrozev » Сря Окт 07, 2009 12:32 pm

здравейте благодаря за това,че се отзовахте.
висок съм 193см.
Имах Ralegh Oxford и с него съм карал из града и в планината.Правил съм спускане няколко пъти по асфалт,катерил съм по асфлат и черен път,но се измъчих заради задната пружина,която ми отнемаше от енергията,но Oxford-a ми беше малък и затова го махнах.С него направих спускане и по Витоша като не съм го подлагал на сериозни изпитания.Но като цяло ми хареса да карам в планината,разбирасе за DH си трябва доста добро колело,съответно и голяма инвестиция,която не мисля че е оправдана(лично за мен).
Затова искам колело,с което да обикалям по села и маршрути и няколко пъти да се спусна по пътеки или черен път за удоволствие.
Имам един приятел и той има RAM XCtwo и се уговорих с него да ми даде да го покарам малко за да го видя и усетя,мисля че е добре така,да не купувам само по картинка.По картинка купих Oxford-a:)
malingrozev

Мнениеот IVO Jordanov » Сря Окт 07, 2009 12:59 pm

malingrozev написа:мисля че е добре така,да не купувам само по картинка

И правилно мислиш :agree:

Разгледа ли темата, за която ти дадох линк? Там има обсъждане на велосипеди в този ценови диапазон.
Ако държиш да е с мека рамка по-добре се насочи към XC two (20.5") Покарай байка на приятеля, но ако е с по-малък размер рамка, може да останеш с грешни впечетления.
Помисли и за твърда рамка. Така ще можеш да си позволиш по-добра вилка и монтаж.
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот veskoz » Сря Окт 07, 2009 1:11 pm

IVO Jordanov написа:И правилно мислиш :agree:

:D :agree:
IVO Jordanov написа:Ако държиш да е с мека рамка по-добре се насочи към XC two (20.5")

И nduro има по-големи. :agree:
IVO Jordanov написа:Покарай байка на приятеля, но ако е с по-малък размер рамка, може да останеш с грешни впечетления.

Абсолютно :beer:
IVO Jordanov написа:Помисли и за твърда рамка. Така ще можеш да си позволиш по-добра вилка и монтаж.

И това е вариант, но с твоята височина няма АМ за теб :crap:
Успех!

п.п. Колегата има nduro. Супер е. А и като база е малко по-дълго от АМ
Аватар
veskoz

Мнениеот tedopk » Сря Окт 07, 2009 7:46 pm

Откъдето и да го вземаш, помоли, ако е възможно да ти сложат някакъв въздушен шок, със заключване, рибаунд и настройка на компресията.
tedopk

Рейтинг: 1115

Мнениеот malingrozev » Чет Окт 08, 2009 10:51 am

IVO Jordanov прочетох цялата тема.Това,което ми стана ясно,е че AM ще е малък за мен.

А какво ще кажете за окомплектоваката на XCTwo,ясно е че е стандартна,но добра ли е?
друг приятел ми казваше,че не им била добра окомплектоваката.
Очаквам още съвети от Ваша страна,за да се просветля повече.
благодаря предварително.
malingrozev

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Окт 08, 2009 3:00 pm

Окомплелтовката е с начален (нисък) клас компоненти на читави марки. С времето неминуемо ще се налагат смени на някои компоненти, но зависи колко и как караш, как поддържаш велосипеда, къде го съхраняваш и т.н. В никакъв случай не бих казал, че това е "лоша окомплектовка". Лоша е на велосипедите в Метро.
Мога от личен опит да ти кажа единствено за спирачките, че се налага обезвъздушаване по-често, отколкото ми се иска. Но говоря за доста агресивно каране, а те не са предназначени за такова, така че не ги виня...
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот veskoz » Пет Окт 09, 2009 4:38 pm

IVO Jordanov написа:Мога от личен опит да ти кажа единствено за спирачките, че се налага обезвъздушаване по-често, отколкото ми се иска. Но говоря за доста агресивно каране, а те не са предназначени за такова, така че не ги виня...

:offtopic: Кипваш, кипвааааш :D
Аватар
veskoz

Назад към Продукти за крос-кънтри