bikerider написа:Пътеката, по която карат спускачи, не е за пешеходци.
...
Никой не забранява на пешеходците да ходят там.
PtD написа:Ясно е, че пешеходците се дразнят, когато профучаваме покрай тях.
silvertm написа:bikerider написа:Пътеката, по която карат спускачи, не е за пешеходци.
...
Никой не забранява на пешеходците да ходят там.
- Явно ти сам не знаеш какво говориш...
които са с предразсъдъка, че някой е длъжен да им предоставя предимство... в пешеходна зона.
Правото да преминеш се извоюва с любезно отношение.
bikerider написа:Уф... мани. Абим се щото такива като него само нахъсват пилотчетата, такива като него слагат дървета по пътеките и такива като него налитат на бой като ги помоля да се разминем. Аман от тая криворазбрана правда и ред без капка мисъл. Допотопна история...
Admin написа:но всеки се е хванал за своите нюанси.
silvertm написа:И от друга страна човек е склонен да възприема цялата планина, с цялата гора, с всички пътеки като една голяма пешеходна зона, на която по пътеките (дори и велосипедните, когато такива се появят) се ходи просто по-лесно.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
Daniel Panev написа:silvertm написа:И от друга страна човек е склонен да възприема цялата планина, с цялата гора, с всички пътеки като една голяма пешеходна зона, на която по пътеките (дори и велосипедните, когато такива се появят) се ходи просто по-лесно.
Тука си в грешка. Пътеките трябва да са единствената пешеходна (и по-скоро всякъквоходна) зона в планината!
silvertm написа:@bikerider,
надявам се да си се усетил, че ми приписваш роли, в които никога не съм влизал.
silvertm написа:Все едно, въпросът е, че хората в планината нямат нагласата да очакват и да се оглеждат за връхлитащи ги опасности.
IVO Jordanov написа:silvertm, ставаш банален. Всички разбрахме гледната ти точка, а и съм сигурен, че всички писали в тази тема я споделят.
bikerider написа:Не зная, аз не съм говорил самоуправство...
bikerider написа:silvertm написа:Все едно, въпросът е, че хората в планината нямат нагласата да очакват и да се оглеждат за връхлитащи ги опасности.
Можеш ли да кажеш по-голяма глупост?
silvertm написа:- Самоуправство е правен термин, който считам, че съм употребил съвсем на място. Касае се за едно твърде широко разпространено деяние, за което много хора не осъзнават, че то може да е престъпление. Ако не го разбираш, консултирай се с адвокат. Мога и аз да ти го обясня, но изглежда се изразявам твърде сложно за теб.
Daniel Panev написа:Как пък го реши, че единствената опасност в планината са бесните спускачи?
...
при всяко влошаване на времето ПСС-арите хвърчат като линейки да търсят изгубили се турустунгели, които спокойни, отпуснати и унесени в игра с децата са се омотали като патета в кълчища.
bikerider написа:Очевидно е колко си наясно с правния термин, щом говориш за самоуправство при поставянето на предупредителен знак. Изобщо, този спор вече не ми е интересен, явно те влече да се държиш като радио. Оставям те на спокойствие.
silvertm написа:- Зависи кой е поставил този знак и какви правомощия има. Но в случая далеч не става дума само за поставяне на знаци, а също и за присвояване в известен смисъл, заграждане на територия, за която сам си назначаваш несъществуващо предимство. Но аз не съм прокурор, просто давам повод за размисъл на онези, които погрешно възприемат предимството си като даденост.
silvertm написа:Загубването в планината и влошаването на времето не са процеси, които се случват за секунди - те не стряскат туристите в оня смисъл, в който го правят спускачите.
bikerider написа:Последното изречение е предостатъчно.
silvertm написа:bikerider написа:Последното изречение е предостатъчно.
По-добре се посъветвай с адвокат. Нещата не са толкова прости, колкото си въобразяваш
silvertm написа:bikerider написа:Последното изречение е предостатъчно.
По-добре се посъветвай с адвокат. Нещата не са толкова прости, колкото си въобразяваш
bikerider написа:Ти си този, който би следвало да докаже твърдението си за самоуправство.
bikerider написа:Очевадно е, че ново трасе, означено с предупредителен знак няма как е цитирано в заповед на Директора, да не говорим, че бидейки ново няма как да е натоварено, а бидейки за спускане няма как да се осъществява пешеходен туризъм.
bikerider написа:едва ли не всичко де се копне по Витоша автоматично става пешеходна пътека.
bikerider написа:моля цитирай списък на натоварените пешеходни маршрути, утвърден от Директора на ПП Витоша, по-които не се допуска преминаването с велосипед.
silvertm написа:За да се появи изобщо такова трасе, за него е необходимо разрешение и заповед от Дирекцията на парка.
silvertm написа:Не "пешеходна пътека", а незабранено за пешеходци - нюансът не е малък.
silvertm написа:Аз също карам по натоварени пешеходни маршрути и не искам да бъде издавана специална заповед, забраняваща това.
silvertm написа:Затова призивът ми е да се внимава и също така да не се парадира излишно с частнособственически настроения върху някоя пътека, която дори все още не съществува официално като специализирана за велосипеди.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 384 госта