Сервизиране на FOX

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Сервизиране на FOX

Мнениеот joropc » Съб Окт 10, 2009 6:38 pm

Има ли такова животно в България?
Не че имам нужда за сега,но рано или късно ще се наложи.Чувал съм за сервиз в Англия ..вилките се изпращали с куриер..?
Става въпрос за вилка FOX 32 TALAS RLC, 1.5 Tapered Steerer, 15 mm-2009 и шок FOX Float RP 23 X-Sleeve-2009
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Re: Сервизиране на FOX

Мнениеот outfaced » Съб Окт 10, 2009 7:53 pm

Шока се сервизира в домашни условия ... така или иначе могат да му се сменят само уплътненията и да се смеже вътре.
С вилката според зависи какво ти се прави е малко по засукано. Официален сервиз у нас даващ гаранция обаче все още май няма.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот SeSSion » Съб Окт 10, 2009 8:48 pm

Питай в screambikes там продават фокс и могата да ти помогнат.
SeSSion

Мнениеот Stancho » Съб Окт 10, 2009 9:56 pm

Попринцип Дани (магазина в Сухата река) ми е казвал лично, че се занимава с FOX и че предлага сервиз. Винаги можеш да се свържеш с него, мисля че в раздел "Връзки" има някакъв линк към негов сайт...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот outfaced » Съб Окт 10, 2009 10:58 pm

Stancho написа:Попринцип Дани (магазина в Сухата река) ми е казвал лично, че се занимава с FOX и че предлага сервиз. Винаги можеш да се свържеш с него, мисля че в раздел "Връзки" има някакъв линк към негов сайт...

правете разлика между "навит е да я отвори" и обучен оторизиран сервиз даващ гаранция за сервизирането
Аватар
outfaced

Мнениеот sherpite » Нед Окт 11, 2009 10:45 am

Марто от магазин джестър има необходимите познания и дава гаранция!
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот Newone » Нед Окт 11, 2009 7:29 pm

Освен това, Теко в БАС е сервизирал моята вилка/ Фокс 36 ТАЛАС РЦ2/, а доколкото знам и Пацо е отварял Фокс без последващи проблеми...
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот sherpite » Нед Окт 11, 2009 8:02 pm

Newone написа:Освен това, Теко в БАС е сервизирал моята вилка/ Фокс 36 ТАЛАС РЦ2/, а доколкото знам и Пацо е отварял Фокс без последващи проблеми...

И сам можеш да го направиш, какво толкова се шашкате, не мога да разбера...... Аз сам си правя профилактика на моя fox и не съм единствения...
Важното е да не бързаш и да спазваш стъпките показани от производителя първият път http://service.foxracingshox.com/consum ... sembly.htm
Ако някой го е страх да ходи при горе споменатите майстори..... Даже има един пич, който прави push tuning :D
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот Newone » Нед Окт 11, 2009 8:16 pm

sherpite написа:... Даже има един пич, който прави push tuning :D

Ще споделиш ли координати? :eyebrow:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот individual » Нед Окт 11, 2009 10:33 pm

А за какво точно е този Fox Float Fluid и може ли вилката да се затвори без него?
Изображение
Аватар
individual

Рейтинг: 1867

Мнениеот tisho » Пон Окт 12, 2009 12:58 pm

Здравей!

Според сайта на Фокс, имат официални представители и сервизи в Гърция, Турция (обслужва България и Румъния) и Словения (обслужваща Сърбия и Хърватска). Мисля, че тези варианти са доста по-близо до България и изпращането на вилката бе би било толкова скъпо, да не говорим, че до Гърция може да се иде на собствен ход :)

"Идит":
Забравих :)

http://www.axiontraction.gr/default.php
http://www.cult.si
http://www.aslibisiklet.com/
Аватар
tisho

Рейтинг: 1628

Мнениеот veskoz » Пон Окт 12, 2009 5:15 pm

тучо чучо има доста опит с Fox.
Пацо има инструмент за отваряне на шокове изпатили от stuckdown. Отварянето на същия в домашни условия без инструмент, обаче носи рискове за здравето... не го препоръчвам. Уплътнения - с поръчка. Това знам за Fox. :peace: ...а иии Веломания няма Fox....то к'во ли има.
Аватар
veskoz

Мнениеот joropc » Пон Окт 12, 2009 6:27 pm

А някой запитвал ли се е, защо FOX няма официален дийлър в България.Аз това не мога да го проумея....фирми като "Веломания","БАС"...Явно всички продукти на фирмата влизат тук от Турция или Гърция или по скоро от представителите на FOX там.. :dontknow: Нашите веломагазини,купуват по 5-6 вилки и с това, въпроса е решен...а пък за сервиз,всеки да му мисли.... :bawling:Абе,хубава работа,ама българска. :D
Изображение
Аватар
joropc

Мнениеот veskoz » Пон Окт 12, 2009 7:11 pm

joropc написа:А някой запитвал ли се е, защо FOX няма официален дийлър в България.Аз това не мога да го проумея....фирми като "Веломания","БАС"...Явно всички продукти на фирмата влизат тук от Турция или Гърция или по скоро от представителите на FOX там.. :dontknow: Нашите веломагазини,купуват по 5-6 вилки и с това, въпроса е решен...а пък за сервиз,всеки да му мисли.... :bawling:Абе,хубава работа,ама българска. :D

Имаше. Просто търсенето не оправда предлагането. :deal:
'Що няма Manitou топ модели вилки (...а има ли Manitou въобще :eek3: ) или BOS...? Просто не са за нашият пазар. :erm:
Тези които си разбират, карат и знаят какво искат се сдобиват по един или друг начин. А мнозинството дават за цял велосипед колкото малцинството за маслен патрон на Talas.
Колкото до сервиза, знам, че инструментите използвани за някои от сервизните дейности, стрували мама,тате и мОсквича. Което е горе долу нормално, особено като се има в предвид съдържанието и изработката на компонентите във вилката. ;)
Аватар
veskoz

Мнениеот tisho » Пон Окт 12, 2009 9:25 pm

Предполагам, че въпросът е широкодискусионен, но защо ще направя коментар. Лошото е, че по правило, нашите търговци не определят цените според някакви ясни и нормални критерии, а едно към гьотере и така на фона на "пиис-ъф-шит" компонентите, но с приемлива цена, Сънтур, трябва Фокса да "защити" името си с, едва ли не, 100 пъти по-висока цена. Но за вносителя разликата не е чак толкова голяма: да кажем (съвсем условно), че един сънтур, който се внася за 50 лв. парчето, тук се продава около 200-250 лв. Но по същата сметка, една вилка внесена и с платено мито за 250 лв., вече отива .... "у п&*^% материну"... По, мое мнение, и да ме извиняват вносителите, е глупаво да се налагат на пазара некачествени продукти с приемлива цена, вместо да се създаде една своеобразна устойчивост на пазара, чрез разумна цена за качествен продукт. С други думи: в САЩ никой не кара Сънтур, щото Фокса, въпреки, че се произвежда там, пак си е на по-висока цена от "останалото", но всеки може да си го позволи.

П.С.
Всички цифри, имена и събития са взети произволно. Всяка прилика и с действителни държави и ценови практики е съвсем случайна.
Аватар
tisho

Рейтинг: 1628

Мнениеот Shady™ » Пон Окт 12, 2009 10:58 pm

Aбе само ми стана интересно за от 50 на 250 - няма такъв филм... Уверявам те че цените са си РЕАЛНИ на всичко или по скоро снижени...завишени цени почти няма.. Просто като ти дадат гадна цена - на гадна продаваш и това е...
Аз и не виждам логиката да кажем да продаваш нисък клас продукт на цената на висок клас продукт при положение че има конкурентен вносител със висок клас продукт.. Просто оня с кофти продукта ще отпадне/фалира.. А това не се случва тук, защото цените са си такива и реални...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот mladen » Вто Окт 13, 2009 11:05 pm

http://www.aslibisiklet.com/tr/eng/main.html

Това сайта на оторизирания сервиз на FOX в Турция , който според официалния сайт на FOX отговаря и за България . Първите дни на ноември ще пътувам до Истанбул и смятам да занеса вилката си и да й направят пълно сервизиране ( стига да не е безбожно скъпо ) . Ако е много скъпо , мисля да си купя само уплътненията и да си ги сменя сам . Като се върна , ако има нещо интересно ще пиша пак .
mladen

Рейтинг: 1365

Мнениеот Capoeira » Сря Окт 14, 2009 11:41 am

Нищо лично но аз не бих пратил нищо извън границите на EU защото митничарите такъв може да ти го "турят" че сервиза ще ти излезе половината от цената на вилката. За това внимавайте, да не пропищи някой.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот joropc » Сря Окт 14, 2009 11:59 am

Capoeira написа:Нищо лично но аз не бих пратил нищо извън границите на EU защото митничарите такъв може да ти го "турят" че сервиза ще ти излезе половината от цената на вилката. За това внимавайте, да не пропищи някой.

.....мда,има логика.И контрола с Турция вече е доста сериозен.Когато минавахме границата(колелетата в буса) при пътуването до Кападокия,искаха серийните номера на всеки велосипед.На връщане минахме метър, не ги проверяваха,но можеше да се случи....и доколкото разбрах това си е честа практика.За компоненти,които са за ремонт,не знам как стоят нещата.
Изображение
Аватар
joropc

Назад към Веломеханик