Ако искаш да се разминеш по-тънко и в същото време с добро качство се насочи към брони (2,50-3лв) и жила (2,90-7,50лв) на Shimano. Аз лично имам малко лоши впечатления от броните на Jagwire. Впечатленията ми са в това, че прекалено бързо започват да циклят. Много е изнервящо, поне за мен. А това дали ще си земеш жило от лев или 10, разлика в спирачното усилие няма да намериш. Те не са направени от ластик. Разлика ще намериш в по-доброто движение на жилото в бронята поради по-добрата иработка.
Един съвет от мен: никога не използваи WD-40 за смазване на жила. Това е спрей за раздвижване, но за добро и продължително смазване не става. Ако си смазваш жилата с него, много бързо се появява ефекта на броните на Jagwire - циклене. Тесвал съм го многократно. Ако някой иска да успори това, насреща съм. Общо взето до сега не съм намерил добро приложение на WD-40 по велосипеди (освен ако имаш нещо клеасало и трябва да го развиеш или раздвижиш).
И втори съвет от мен: след като си напишеш поста прочети го поне веднъж, ако е нужно и дваЖ, пък редактирай го малко от малко, че ще имаш проблими с модератори и други

Успех в избора...