Проблем с V-brake

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с V-brake

Мнениеот dimitariv1 » Съб Окт 24, 2009 9:17 pm

Здравейте,
Имам проблем със спирачките. Днес за първи път сложих задната спирачка на новата рамка.Но има проблем който се изразява в следното(малко ми е трудно да обясня ,но дано ме разберете):
Натискам лостчето и достигам до положението в което двете коладки са се допрели в шината и след като продължа да натискам лостчето вместо да стане по трудно и да свърши хода до дадено място,лостчето продължава да се натиска на доло без да притиска повече шината.Надявам се да ме разбрахте.
Ето няколко неща в който почти съм сигурен,че не е проблема:
1.В началото си помислих ,че самите челюсти поддават но те са метални и това няма как да стане;
2. После смених жилото да неби да се разтяга или нещо подобно ,което е почти невъзможно,но проверих;
3.Смених коладките ,но нямаше ефект.
4.Болта ,който държи жилото накрая е добре затегнат и не отпуска жилото когато натискам лостчето;
Някой ако може да ми помогне нека пише!!!
Пиши на КИРИЛИЦА - БЪДИ БЪЛГАРИН ПОНЕ ЗА ЕДНА МИНУТА!!!
Аз НЕ чета мнения на латиница, а ти ?!
Гледай Спорт Онлайн
Аватар
dimitariv1

Рейтинг: 1205

Re: Проблем с V-brake

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Окт 24, 2009 9:21 pm

Рамката ти се отваря ;). За да избегнеш този ефект бих ти препоръчал използването на Brake Booster ;). Друг вариант е ако лостчето ти е с пласмасова основа то да поддава.
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот dani biker » Нед Окт 25, 2009 2:54 am

пробвай да смениш бронята но може и да е от рамката
dani biker

Рейтинг: 1199

Мнениеот dimitariv1 » Нед Окт 25, 2009 8:08 am

dani biker написа:пробвай да смениш бронята но може и да е от рамката

И броните смених още при смяната на жилото.Най-вероятно е от рамката и в Понеделник ще си взема един Brake Booster да пробвам. Рамката ми е Драг Клаймър.На някой друг правила ли ме е такъв проблем??
Гледай Спорт Онлайн
Аватар
dimitariv1

Мнениеот Stuny » Нед Окт 25, 2009 8:34 am

А каква е новата ти броня?
Stuny

Мнениеот ico 1 » Нед Окт 25, 2009 10:48 am

@ dimitariv1, колко близо са накладките до шината? Трябва да са на 1-2 мм разстояние. Ако е така и всичко друго е наред, трябва да послушаш съвета на Тедо, след като огледаш добре рамката дали няма някоя пукнатина.
Аватар
ico 1

Мнениеот dimitariv1 » Нед Окт 25, 2009 1:33 pm

Разтоянието от коладките до шината е нормално - около 1 или най-много 2 мм. Утре ще си купя Brake Booster и ще видя , а сега ще огледам рамката за пукнатина.
Гледай Спорт Онлайн
Аватар
dimitariv1

Мнениеот dimitariv1 » Нед Окт 25, 2009 2:41 pm

ico 1 написа: след като огледаш добре рамката дали няма някоя пукнатина.

Няма пукнатини по рамката. Огледах всички заварки след тръбата за колчето.
Гледай Спорт Онлайн
Аватар
dimitariv1

Мнениеот veskoz » Вто Окт 27, 2009 2:01 pm

TeDo_BaPHa написа:Рамката ти се отваря ;). За да избегнеш този ефект бих ти препоръчал използването на Brake Booster ;). Друг вариант е ако лостчето ти е с пласмасова основа то да поддава.

:agree: Чудесен отговор! И аз съм на същото мнение. При байка на жИнЪта са пласмасови основите и когато ги стисна АЗ мърдат до 4-5 mm. И жилото ти се разтяга малко.
Сигурен ли си, че ъгъла на калодките спрямо каплата е правилен и те не се плъзгат надолу (към спиците) в края на хода на лостчето?
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Schizophrenia » Пет Окт 30, 2009 10:30 am

veskoz написа:
TeDo_BaPHa написа:Рамката ти се отваря ;). За да избегнеш този ефект бих ти препоръчал използването на Brake Booster ;). Друг вариант е ако лостчето ти е с пласмасова основа то да поддава.

:agree: Чудесен отговор! И аз съм на същото мнение. При байка на жИнЪта са пласмасови основите и когато ги стисна АЗ мърдат до 4-5 mm. И жилото ти се разтяга малко.
Сигурен ли си, че ъгъла на калодките спрямо каплата е правилен и те не се плъзгат надолу (към спиците) в края на хода на лостчето?

Много сте прави.Тези бустари не от най-качествените защото съм бил с 2 и пак се отварят,но пробвай и ако не се получи тогава ще го мислим пак. ;)
Аватар
Schizophrenia

Рейтинг: 1181

Мнениеот dimitariv1 » Вто Ное 10, 2009 6:37 pm

Днес най-накрая ми пристигна Брейк Бустера. Сложих го и спирачката се оправи и почна да работи както трябва , но не разбрах дали проблема е бил на 100% в отварянето на рамката , защото заедно с поставянето на Брейк Бустера сложих и новото ми лостче.Въпреки това мисля , че проблема е бил повече в рамката , защото старото ми лостче беше метално и е малко вероятно да е поддавало толкова много.
Гледай Спорт Онлайн
Аватар
dimitariv1

Назад към Веломеханик