Проблеми с Formula Oro K18

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Re: Проблеми с Formula Oro K18

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 16, 2009 1:04 pm

Промени й теглото или геометрията :D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот enduro » Пет Окт 23, 2009 12:40 am

По въпроса за скърцането продава се специална грес за смазване на обратната страна на накладката и на буталото , това би трябвало да премахне досадното скърцане , греста е виското температурна, ако има заинтересовани ,е може да се купи в Русе имам приятел който продава такава грес , ако се съберете хора мога да ви пратя/за да са куриерските разходи по-малки/ , цена на тубичката с грес и какво количество има в тубичката ще ви кажа по късно . Поздрави от Русе :sleeping:
Аватар
enduro

Рейтинг: 1200

Мнениеот outfaced » Пет Окт 23, 2009 8:12 am

enduro написа:По въпроса за скърцането продава се специална грес за смазване на обратната страна на накладката и на буталото , това би трябвало да премахне досадното скърцане , греста е виското температурна, ако има заинтересовани ,е може да се купи в Русе имам приятел който продава такава грес , ако се съберете хора мога да ви пратя/за да са куриерските разходи по-малки/ , цена на тубичката с грес и какво количество има в тубичката ще ви кажа по късно . Поздрави от Русе :sleeping:

Пробвано е и с греста, ако си зачел по напред в темата ... не помага.
Може би само в накои случаи, но доста рядко. Иначе въпросната графитна грес си се продава на доста места. Не е някаква екзотика.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот dudelgrincen » Пет Окт 23, 2009 10:39 am

можи би няколко снимки на апарата и захващането му ще са от полза.
***************************************************************************************************
Между другото ще споделя нещо което гледах по Доскавъри в "Как се прави"
накладките за автомобили и велосипеди са няколко вида:
-органични -представляват смес от различни материали срещани в природата-като слиций,метали,слюда,различни дербни кристали,каучук и дори специално отглеждаани бактерии с видоизменена клетъчна стена!!!!тези материали се слепват с водоразтворими или термично разтопяеми лепила-спират добре в сухо време,но при прегряване или влага губят част от силата си,безшумни и износват дисковете бавно,но себе си бързо;
-керамични-състоят се от керамични нишки,малки количества мед и едни от най добрите лепила за висока температура-тези накладки спират перфектно във всякакви условия,износват се бавно,но струват около 10-15 пъти и повече от стандартните метализирани синтеровани,или органични накладки
-синтеровани-съдържат мед,желязо,графит,азбест,синтетични съединения създадени от нефт-спират добре във всякакви условия и са евтини,но износват дисковете по-бързо и са значително по шумни от предишните два вида.Графита в тях се употребява единствено за обезшумяване.Възможно е да се получат бразди (канали) по дисковете (за автомобилите е по вероятно).;
****************************************************************************************************

K18 oro са с оригинално със синтеровани накладки.И си мисля че на повечето хора ще им е трудно да карат велосипеда си 9 месеца и да не изтрият накладките.
Към автора на темата-В основата има доста лепило при повечето видове накладки-може да не ти изглеждат изтрити,но си мисля че са-.Това лепило има доста-по различни свойства от останалата смес.
Ако сменяш диска или накладките не го прави по отделно-защото те взаимно си придават форма-и ще се окаже че си дал едни пари на вятъра :smash:.
Ако при автомобил усещаш вибрации при спиране най-често срещаните причини са :
-разбита кормилна рейка;
-криви дискове (и накладки);
-калпав ABS (анти блокираща система);
ти си помисли кое е възможно при един велосипед :)
Кривите дискове не винаги могат да бъдат забелязани с просто око!!!
Когато стиснеш лостчето вибрациите спират или намаляват-доколкото разбирам :).-ако е така ,то е защото оборота намалява-съответно резонанса,а с по-голям натиск изправяш диска (временно-защото е еластичен).

ПП
аз между другото доста разглеждах моделите спирачки-защото исках да ги сменям доскоро на моя велосипед, но реших да не давам такива пари (останах с ви брейкове и куул стоп+лостчета avid speed dial 7),:^: .Просто не сметнах че съм такъв даунхилър за тая работа.

ПОЗДРАВИ от мен :wavey:
дано да съм могъл да ти помогнал малко
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот did » Пет Окт 23, 2009 10:54 am

dudelgrincen написа:дано да съм могъл да ти помогнал малко

едва ли...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот dudelgrincen » Пет Окт 23, 2009 12:00 pm

е какво толкова-такива са ми разсъжденията :) :offtopic:
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот did » Пет Окт 23, 2009 12:01 pm

Нищо лошо, даже плюсче ти дадох за старанието, но това са общи приказки, които хората, питащи в темата отлично знаят, пък и бая повече знаят :)

:beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kikon » Пет Окт 23, 2009 12:05 pm

Аз пък не знаех :)
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот did » Пет Окт 23, 2009 12:09 pm

kikon написа:Аз пък не знаех :)

Не ти и трябва да знаеш, че "Ако сменяш диска или накладките не го прави по отделно-защото те взаимно си придават форма-и ще се окаже че си дал едни пари на вятъра", щото ако започнеш да правиш така...

И други неща е по-добре да не знаеш :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Gasolin » Съб Окт 24, 2009 5:50 pm

Ъм извинявам се, ако нещо е било писано по въпроса (не съм чел темата), но да не си сложил апаратчето на обратно :smokin: . Не захапва целия диск и оставяа следа по него, има вибрации, тъй като силата е приложена на двойно по-малка площ, а за качеството на спиране, е ясно...
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот outfaced » Нед Окт 25, 2009 7:29 pm

Gasolin написа:... (не съм чел темата)...

ами прочети я :eek3: :crazy:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Предишна

Назад към Веломеханик