Махане на курбели

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Махане на курбели

Мнениеот lyki » Нед Окт 25, 2009 5:10 pm

Здравейте,
Имам проблем с махането на курбелите(http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... cts_id=484).Резбата която служи за завиването на ключа се развали,и сега по никакъв начин не мога да ги сваля.Пробвах да разрежа оста с ножовка и ъглошлайф но не стана.Моля ви дайте някоя идея.А и купуването на нови курбели за сега не е вариант.
Аватар
lyki

Рейтинг: 1180

Re: Махане на курбели

Мнениеот Ozzie » Нед Окт 25, 2009 5:51 pm

lyki написа:Пробвах да разрежа оста с ножовка и ъглошлайф но не стана.

:bigeyes:
И какво е в момента състоянието на оста?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот lyki » Нед Окт 25, 2009 6:06 pm

Еми здрава си е .С ножовката грам не става,а на ъглошлайфа му се оказа малък диска.
Аватар
lyki

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Окт 25, 2009 6:15 pm

А за велосервиз да си чувал???? Или поне да беше пробвал с нещо като длето да го избиеш курбела... бе к'во ли обеснявам на човек тръгнал да си реже оста на средното за да свали курбел :crazy: .
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот МИКИ МАУС » Нед Окт 25, 2009 7:26 pm

Караш половин час с развити болтове /респективно гайки / с по тежък оборот , ще паднат сами. Добре е да напръскаш с подходящ спрей. Ако чукаш използувай медно парче и чукай равномерно по диаметъра плътно до оста /вала/. Но досега нямам случай да не са паднали сами при каране до 15 мин. Пробвай и кажи какво си направил. Успех. :wavey:

пп Това с ножовката и ъглошлайфа ,друг път не ни го разказвай.
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот ico 1 » Нед Окт 25, 2009 7:29 pm

Интересно... Много хора бъхтят курбелите с чук и досега смятах, че това е най-дивашкият метод. Какво ли ще стане, ако се отреже оста? Може би след това останалата част в курбела се избива с чук и пробой?
@ lyki, имаш три варианта, при които можеш да демонтираш курбела хуманно - да намериш скоба за сваляне на лагери (много зависи каква), да посетиш велосервиз или да караш със свален болт на курбела, докато сам падне (ако е на квадрат става бързо).
Аватар
ico 1

Мнениеот lyki » Пон Окт 26, 2009 2:04 pm

Проблема е там,че колелото ми е разглобено.Само курбелите са ми на рамката,която искам да боядисам.
Аватар
lyki

Мнениеот veskoz » Пон Окт 26, 2009 5:17 pm

:offtopic: малко, но се сетих за комичните пребоядисваници на Балкан-четата като малки... цялата плоча, верига и всичко никелирано в близост до зоната на пръскане - намазано с тънък филм грес омазвахме се като прасета с братчеда. :rofl: :rofl: :rofl:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот kojota » Пон Окт 26, 2009 8:56 pm

:offtopic: и с пувилизатора духайййй :D :offtopic:
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Назад към Веломеханик