Drag Hacker SF vs Drag Grizzly

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Drag Hacker SF vs Drag Grizzly

Мнениеот green_bike » Вто Окт 27, 2009 9:40 am

Мисля да си купя колело за каране в града, парка и може би някое по-безобидно каране из Витоша. В общи линии съм се спрял на две колела Drag Hacker SF и Drag Grizzly, кой е по-добрият избор според вас?
green_bike

Рейтинг: 1200

Re: Drag Hacker SF vs Drag Grizzly

Мнениеот kojota » Вто Окт 27, 2009 10:01 am

Нямама опит с твзи колелета но току що видях в пазара идалното Гризли като за теб може би - стига размера да ти е точен .

viewtopic.php?f=16&t=62210
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот DTD » Вто Окт 27, 2009 11:44 am

green_bike написа:Мисля да си купя колело за каране в града, парка и може би някое по-безобидно каране из Витоша. В общи линии съм се спрял на две колела Drag Hacker SF и Drag Grizzly, кой е по-добрият избор според вас?

Гризлито е по-доброто тук. Слабите му места като цял велосипед са средното движение, вилката и дерейлиора. Тези компоненти могат да ти създадат проблеми. Вилката е с меки пружини и е удобна за хора с по-ниско тегло, но качи ли се някой по-тежък, вилката се свива на 60-70% от хода си и общо взето нищо не прави. Средното движение (този проблем го има и при хакера,ако не се лъжа) е най-нисък клас.След известно време почва да пука, да трещи, да издава странни звуци, които не спират докато не го смениш.С чистене, търкане и т.н. не става. Дерейлиора е shimano tourney, най-гаден от всички компоненти на шимано, за които се сещам, дори онзи тенекиения за 6 лв работи по-добре и излиза по-здрав. Моя съвет е да си закупиш Sprint Apolon. Там тия проблеми няма да се появят или ако се появят ще е в по-късен етап и в по-лека форма. :)

Линк към аполона:

http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот green_bike » Вто Окт 27, 2009 1:10 pm

Мерси за отговорите :)

Линка който е за Apolon е за 399лв. и то при положение, че преди това е бил 532 лв. Същевременно по други сайтове го намирам за около 370 и прочее, та може ли да е било 532 лв.?
Честно казано се чудя дали Hacker SF не е най-добрият вариант откъм здравина. Единственото е, че е тежък - 15-17 кг., а Grizliто е около 12 примерно. Същевременно всичко по Grizli е алуминиево - рамка, курбели, кормило, а в този клас не съм сигурен, че ще е много надеждно. Иначе ако частите така и така ще се скапят бързо за какво да давам повече пари, ясно е че сега не съм за колело клас 700-800лв.? Колкото до амортисьора на вилката, аз съм около 74 кг. така че не съм много тежък и предполагам, че ще върши някаква работа.
green_bike

Мнениеот DTD » Вто Окт 27, 2009 1:48 pm

Велосипеда е хубав за парите си, но някои компоненти са прекалено кекави.Вилката, дори да ти е добре като твърдост, ще се разлуфти много бързо. Напъни още някой лев и взимай Apolon-а... При гризлито още на втората седмица ще смениш дерейлиора, почти сигурен съм.Даже по-добре още в магазина. Средното движение също ще замине след 2-3 месеца... Няма смисъл да даваш пари после. Евтиното излиза скъпо и в случая по-евтино с... 50-60лв ;) Ако толкова държиш да е гризли, поне смени тези компоненти на място в магазина. Така няма да имаш главоболия после по пътищата.
DTD

Мнениеот joropc » Вто Окт 27, 2009 5:16 pm

green_bike написа:
.... а Grizliто е около 12 ....

:bigeyes:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Мнениеот green_bike » Вто Окт 27, 2009 6:55 pm

@joropc Оценка на ръка все пак :) Ти колко мислиш, че е?

Проверих за Apolona май наистина е най-добрата оферта, но няма моя размер 185 съм висок. Ще продължавам да търся пък ще видим, но за моите умения и нещо по-скромно вероятно ще свърши работа.
green_bike

Мнениеот DTD » Вто Окт 27, 2009 6:59 pm

19"
48-49
L
175-185

ОТ http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... 69-tips008

Рамката на аполона е 19", точно за теб е. :)
DTD

Мнениеот joropc » Вто Окт 27, 2009 8:32 pm

green_bike написа:.. Ти колко мислиш,че е..?

Не знам,но тези килограми за този велосипед ми се виждат прекалено малко.В никакъв случай не казвам,че колелото е лошо,просто мисля,че е по-тежичко.. ;)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот ico 1 » Вто Окт 27, 2009 8:52 pm

green_bike написа:Мисля да си купя колело за каране в града, парка и може би някое по-безобидно каране из Витоша. В общи линии съм се спрял на две колела Drag Hacker SF и Drag Grizzly, кой е по-добрият избор според вас?

Измежду тези двете аз също бих избрал "аполон". :D - По-добро средно движение, по-добра вилка, достатъчно здрава рамка и като цяло много по-добра окомплектовка.
П.П. Изкарах го най-хубавото колело :clap:
П.П.2 В ценовия клас от 300 до 500 лв ;)
П.П.3 Между "Hacker" и "Hacker SF" бих избрал първото заради вилката.
Аватар
ico 1

Мнениеот simok_mtb » Чет Окт 29, 2009 8:33 pm

Пич да ти кажа и аз бих избрал аполона,но не за друго а за вилката и дераилиора.Според мен гризлито е най-смотаната изработка на драг.От гризлито и хакера избирам естествено хакера.Незнам ти си решаваш,ама ти казах аз какво ще си избера. :agree:
simok_mtb

Рейтинг: 1055

Мнениеот Ozzie » Чет Окт 29, 2009 9:57 pm

Що бе смок?
Аз пък мога веднага да ти кажа три неща по които Гризлито (като рамка) печели преимущество пред Хакера:
1. Alu рамка.
2. Фиксирани уши за задната главина.
3. Уши за дискова спирачка.
Капиш? :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот ico 1 » Чет Окт 29, 2009 10:58 pm

:offtopic: Ozzie, много термини използваш. Не всеки може да разбере за какво говориш :lol2:
Аватар
ico 1

Мнениеот simok_mtb » Пет Окт 30, 2009 7:20 pm

Ozzie написа:Що бе смок?
Аз пък мога веднага да ти кажа три неща по които Гризлито (като рамка) печели преимущество пред Хакера:
1. Alu рамка.

:rofl: Ozzie, 1.Това, че рамката е ауминиева не е голямо предимство.
2.Това съм съгласен.
3.Само мога да кажа тук. :rofl: :rofl: :rofl:
simok_mtb

Мнениеот azze » Пет Окт 30, 2009 7:57 pm

simok_mtb написа:
1. Alu рамка.

:crazy: Как да не е предимство?Обичаш да влачиш повече килограми ли?Или заради здравината?Това колело нали се сещаш,че не е за някакво екстремно каране?Освен това колко от колелата за сериозно каране са с алуминиева рамка?Аз не съм много запознат с ДХ колелата,но не са ли повечето с алу. рамки?Може и да греша.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот simok_mtb » Пет Окт 30, 2009 8:23 pm

azze написа:
simok_mtb написа:
1. Alu рамка.

:crazy: Как да не е предимство?Обичаш да влачиш повече килограми ли?Или заради здравината?Това колело нали се сещаш,че не е за някакво екстремно каране?Освен това колко от колелата за сериозно каране са с алуминиева рамка?Аз не съм много запознат с ДХ колелата,но не са ли повечето с алу. рамки?Може и да греша.

Не е голямо, не ,че изобщо не е предимство.Но донякъде си прав де, но пак смятам гризлито за една смотана изработка на драг за парите и за хвалбите спрямо негово име
simok_mtb

Мнениеот green_bike » Пет Окт 30, 2009 8:26 pm

Както вече казах Apolona излиза най на далавера в момента, но L просто не ми е удобен, а XL така и не намерих да пробвам имам чувството, че просто кормилото е предвидено за малко по-наведена стойка, а на мен ми е по-удобно да карам по-изправен. Благодаря на @DTD за полезния линк за размерите! Честно казано малко излизам от собствената си тема за Hackera и Grizlito, но май вече клоня към Ontario, по-добре да се изръся малко повече, но поне е доста добро колело и ще може да се ползва с перспектива. Единственият му недостатък в момента е по-високата цена, (все пак доста фирми правят сериозни отстъпки - Apolona на Sprint, Scott правят 10% отбив, че и повече, RAM 20%...).
green_bike

Мнениеот DTD » Пет Окт 30, 2009 8:37 pm

green_bike написа:...но май вече клоня към Ontario, по-добре да се изръся малко повече, но поне е доста добро колело и ще може да се ползва с перспектива.

:agree: А така! Ще си струва парите. :) Въпреки, че не виждам с какво ТОЛКОВА е по-добро онтариото от аполона... За изправена/наведена стойка... Кормилото може да се върти и да ти идва по-близо и по-далеч спрямо седалката. Седалката също може да се мести до едно положение напред и назад.Също така, ако чувстваш, че рамката ти е ниска (а не трябва да бъде, защото е точно за твоя ръст) можеш да си вдигнеш седалката, нали е за това колчето. :D
DTD

Мнениеот simok_mtb » Пет Окт 30, 2009 9:29 pm

DTD написа:
green_bike написа:...но май вече клоня към Ontario, по-добре да се изръся малко повече, но поне е доста добро колело и ще може да се ползва с перспектива.

:agree: А така! Ще си струва парите. :) Въпреки, че не виждам с какво ТОЛКОВА е по-добро онтариото от аполона... За изправена/наведена стойка... Кормилото може да се върти и да ти идва по-близо и по-далеч спрямо седалката. Седалката също може да се мести до едно положение напред и назад.Също така, ако чувстваш, че рамката ти е ниска (а не трябва да бъде, защото е точно за твоя ръст) можеш да си вдигнеш седалката, нали е за това колчето. :D

:agree: :agree: :agree: :agree: .Само това мога да кажа за този пост.
simok_mtb

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти