Помпа за вилка SID

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Помпа за вилка SID

Мнениеот k87 » Нед Апр 10, 2005 10:24 pm

Интересува ме къде мога да си купя?Как вървиат цените и дали не мога да си направя?Ако някой продава може да пише!
k87

Рейтинг: 1200

Мнениеот SPA » Пон Апр 11, 2005 12:59 pm

[quote="k87"]

Интересува ме къде мога да си купя?Как вървиат цените и дали не мога да си направя?Ако някой продава може да пише!
[/quote]

Доколкото знам почти всички въздушни шокове независимо дали са за вилка или за рамка се помпат с един и същ тип вентили. Същият както на автомобилите (може би по-добро изпълнение заради голямото налягане). Помпи се със специална помпа поради необходимоста за постигане на голямо налягане. Преди година-две струваха по 50лв. Провери за наличност в БАС или във Веломания.
Ето ти и снимка как изглждат обикновено:
[img]http://www.raddiscount.de/images/shop/P02147_BILD1GROSS.jpg[/img]
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Пон Апр 11, 2005 1:21 pm

[quote]...[b]почти[/b] всички въздушни шокове... се помпат през един и същ тип вентили. [/quote]

Има доста вилки на Marzocchi, при които се налага употребата на адаптори.

SID се помпа без проблеми с универсалната помпа, показана от SPA - без нужда от допълнителни аксесоари...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот SPA » Пон Апр 11, 2005 1:29 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote]...[b]почти[/b] всички въздушни шокове... се помпат през един и същ тип вентили. [/quote]

Има доста вилки на Marzocchi, при които се налага употребата на адаптори.
...
[/quote]

Една малка субституция:
... = Доколкото знам
:D
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот TOYAGA » Пон Апр 11, 2005 1:58 pm

Просто уточних... Никой не знае всичко :beer:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот k87 » Пон Апр 11, 2005 9:59 pm

За да успокоя страстите на всички ще ви кажа че помпата !!! НЕ Е !!! с автом винтил!май че е с 6 мм на широчина и 10 мм на дълбочина!специални са помпите за сид и ще се чудя какво да правя!!! пишете
k87

Рейтинг: 1200

Мнениеот TOYAGA » Пон Апр 11, 2005 10:40 pm

[quote="k87"]

За да успокоя страстите на всички ще ви кажа че помпата !!! НЕ Е !!! с автом винтил!май че е с 6 мм на широчина и 10 мм на дълбочина!специални са помпите за сид и ще се чудя какво да правя!!! пишете
[/quote]

Бре! Абе батенце, ти ме връщаш в младостта... Коя година е произведен този ми ти SID?
Аватар
TOYAGA

Мнениеот SPA » Вто Апр 12, 2005 8:55 am

[quote="k87"]

[/quote]

Ами мойта помпа е точно такава както на снимката само че пише СКОТ на нея. И я бях дал на еден състезател по ХС който кара със СИД 2003 или 2004 и нямаше никакъв проблем да я напомпи. Иначе вилката му издишаше за кратко време. Познавам и друг който има модел от преди поне 3-4 години и тя е със същия винтил.

Пък на това ако му викаш СТРАСТИ ??? Само една съвсем лека закачка против скуката :D:D:D
SPA

Назад към Архив