Курбели

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Курбели

Мнениеот SeSSion » Пет Окт 30, 2009 8:31 pm

Здравейте, може ли да ми предложите курбели до 250 лв. Аз съм се спрял на Шимано СЛХ с 2 плочи, ще се карат с касета Срам. Искам да питам може ли да се махне малката плоча и да ги карам с водач за една плоча. Предложете и други модели втози ценови клас.Благодаря предварително.
SeSSion

Рейтинг: 2000

Re: Курбели

Мнениеот FREERIDE RIDER » Пет Окт 30, 2009 9:03 pm

Това е вечния курбел: http://screambikes.eu/kurbeli-os-kaseti ... 800-2.html А за плочата дали ще пречи ,значи сваляш плочата слагаш курбелите ,ако не опират пъпките за монатж на долната плоча в водача добре ,ако опират сваляш курбелите ,и режиш пъпките така не би трябвало никъде нищо да опира.

hitar_potar написа:а не е ли по-сигурно въпросните пъпки само да се видят, ако опират, колко, и колкото е нужно да се изпилят? просто ей тей, on the safe side.

Исках да го напиша възможно най- кратко ,така че да става ясно от първото прочитане за какво говоря ,защото много добре знаеш ,че това не се пише ,а се показва . Не става работата с писане ,а с показване

SeSSion написа:А какво ще кажете за SLX-а?

Че saint е по- добър избор ,но slx е на добро ниво като качество и здравина .И отново saint-вечно (дано разбираш какво искам да ти кажа)
Последна промяна FREERIDE RIDER на Пет Окт 30, 2009 9:20 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот hitar_potar » Пет Окт 30, 2009 9:09 pm

а не е ли по-сигурно въпросните пъпки само да се видят, ако опират, колко, и колкото е нужно да се изпилят? просто ей тей, on the safe side.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот SeSSion » Пет Окт 30, 2009 9:16 pm

А какво ще кажете за SLX-а? Все пак Saint-a е с около 200 гр. по-тежък (ако е вярно това, което пише в Screambikes).
SeSSion

Мнениеот fsr1 » Съб Окт 31, 2009 6:59 am

погледни и моделите на RACE FACE-по специално ride dh-230lvсрещу тях получаваш курбел алум.баш и касета,малко по тежки са но здравина и качество-6...... :magnify:
fsr1

Рейтинг: 1160

Мнениеот THEZOGGO » Съб Окт 31, 2009 10:25 pm

Аз карам с СЛХ с две плочи. Изключително съм доволен, Леки са 889 грама с баша. Обаче незнам как ще ги караш с СРАМ касета при положение че курбелите са на куха ос. ;) Освен това за кво ти е да пилиш каквото и да било или да режеш. Има хубави водачи за 2 плочи с които според мен няма да имаш никакви проблеми. Карам с блек спаяр водач за две плочи и се държи отлично. За мен лично СЛХ са много добри курбели. От към тегло и здравина са доста добре. Освен това консумативите - външните лагери не са скъпи, излизат към 60 тина лв - за справка тук
Моя съвет е да не купуваш курбели с 2 плочи и после да ги унищожаваш. Взимай водач за две плочи и карай с него. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот SeSSion » Съб Окт 31, 2009 10:56 pm

@ THEZOGGO Ако можеш да ми кажеш, защо не мога да карам курбели с куха ос с касета срам.
SeSSion

Мнениеот Ozzie » Съб Окт 31, 2009 11:28 pm

@SeSSion
я уточни под
касета Срам
какво имаш на ум - задни венци или средно движение?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот THEZOGGO » Нед Ное 01, 2009 9:40 am

Ozzie написа:@SeSSion
я уточни под
касета Срам
какво имаш на ум - задни венци или средно движение?

Exactly :agree:
Средно движение - ос касета
Задни обороти (венци) - задна касета

За кво говориш точно?
Аз ти говоря за Средно движение - ос касета

SeSSion написа:Аз съм се спрял на Шимано СЛХ с 2 плочи, ще се карат с касета Срам.

Така построено изречението ти означава че ще караш курбелите с средно движение на SRAM.
А ако говориш за задна касета, тя какво отношение има за това с какви курбели ще караш? Не виждам логика. Ако някой вижда, моля да ме реплекира.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот SeSSion » Нед Ное 01, 2009 10:59 am

Извинете за неточното изказване. Говоря за задните венци- те са Срам.
SeSSion

Мнениеот THEZOGGO » Нед Ное 01, 2009 2:29 pm

SeSSion написа:Извинете за неточното изказване. Говоря за задните венци- те са Срам.

Купуваш СЛХ и си готов.
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот SeSSion » Нед Ное 01, 2009 2:57 pm

Казах, че щекарам със Срам защото до колкото знам има различни видове вериги, а на СЛХ-а пише за Супер нароу ХГ (ако можете да обясните какво значи това и ще попречи ли на курбелите ако ги карам със СРАМ-ска верига или на задната касета ако я карам с Шиманска верига). А какво ще кажете за тези курбели които е предложил FSR1 - Race Face Ride DH.
SeSSion

Мнениеот rarekin » Нед Ное 01, 2009 4:37 pm

Super Narrow HG = 6.6 mm. между външните планки на веригата = 9 скоростни задни касети (става и за 8/7 скоростни)

Производителя на веригата няма отношение към съвместимостта на компонентите (само по себе си). С колко скоростна касета отзад си и каква верига мислиш да я ползваш? По принцип е най-добре да избререш съответстващи си компоненти като брой скорости (пр. 9 скоростна касета и 9 скоростна верига), макар че и други комбинации са възможни.

Бих избрал:

1) Saint - независимо стария или новия
2) RaceFace Ride DH

НЕ бих използвал SLX за приложения, каквито предполага раздела, в който е пусната темата. Той не е "dedicated DH/aggressive(extreme) FR" курбел.
Бих избрал малко по-високо тегло и по-голяма надеждност, пред обратния вариант.

Edit: Няма да имаш проблеми нито със съвместимост между курбели и верига, нито със съвместимост на верига със задна касета.
Последна промяна rarekin на Нед Ное 01, 2009 4:57 pm, променена общо 1 път
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот SeSSion » Нед Ное 01, 2009 4:43 pm

Отзад съм с 9 скорости и верига за 9 скорости. @rarekin Благодаря за отговора.
SeSSion

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд