колело за спускане и лек фрийраид

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

колело за спускане и лек фрийраид

Мнениеот scottvoltage35 » Пон Ное 02, 2009 7:38 pm

Реших да си сглобявям колело за спускане и лек фрийраид. Искам да видя мненята Ви, дали съм се насочил в правилня път.Значи сглобката която миля дя няправя е: рамка Drag Behemoth 04 вилка RST Storm Fwol 170mm. ход и шок X Fusion Glyde RPV. Предварително мерси. :8D: :8D:
За повече контакти, търсете разклонители!!! :D :D :D :D :D :D
Аватар
scottvoltage35

Рейтинг: 1160

Re: колело за спускане и лек фрийраид

Мнениеот simok_mtb » Пон Ное 02, 2009 8:11 pm

scottvoltage35 написа:Реших да си сглобявям колело за спускане и лек фрийраид. Искам да видя мненята Ви, дали съм се насочил в правилня път.Значи сглобката която миля дя няправя е: рамка Drag Behemoth 04 вилка RST Storm Fwol 170mm. ход и шок X Fusion Glyde RPV. Предварително мерси. :8D: :8D:

Здравейте :wavey: Значи аз карах на един фр. колелото за един месец даде ми го да се уча, че той има 10-15 колела. рамка:Drag TheBomb , вилка: RST storm(но незнам коя версия точно) шок:KS Coil spring(тоя на бомбата фабричния).Говоря само DH(имаи предвит че тежа 80 килограма.).Незнам ква е разликата ся на твойте части и мойте:
1.На това колело чесно научих доста.
2.Предимства:
а)колелото беше лего и удобно
б)рамката е издръжлива
-скокове 1,40м. близо
в)само шока не е готин.
Извянявам се ако мнението ми не ти служи, но мисля,че няма голяма разлика между частите.
Аий, па ако съм помогнал ше черпиш една :beer:
simok_mtb

Рейтинг: 1055

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Ное 02, 2009 8:20 pm

@smok-mtb, адмрации за твоя човек, че ти е дал да се возиш на един от 15те му велосипеда :rofl:
1. Нищо не може да научиш на тази люлка.
2. Ако за теб 20кг е леко колело, значи си карал само Крос от тези с пружините отзад.

@scottvoltage35 уточни - имаш го това или ще го купуваш?
За теб вилка за 200лв вилка за спускане ли е? Кое я прави такава - 20ката ос или 170те и мм ход?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот scottvoltage35 » Пон Ное 02, 2009 9:53 pm

EccentricMOTION написа:@smok-mtb, адмрации за твоя човек, че ти е дал да се возиш на един от 15те му велосипеда :rofl:
1. Нищо не може да научиш на тази люлка.
2. Ако за теб 20кг е леко колело, значи си карал само Крос от тези с пружините отзад.

@scottvoltage35 уточни - имаш го това или ще го купуваш?
За теб вилка за 200лв вилка за спускане ли е? Кое я прави такава - 20ката ос или 170те и мм ход?

Още не съм закупил частите.Отколкото до вилката навсякаде я препоръчват за фрийраид.
За повече контакти, търсете разклонители!!! :D :D :D :D :D :D
Аватар
scottvoltage35

Рейтинг: 1160

Мнениеот storm » Сря Ное 04, 2009 11:43 am

Съгласен съм със simok_mtb :rofl: :rofl:
Бомбата наистина си е "лего" , но научих и нещо ново - рамката е ИЗДЪРЖЛИВА :rofl:
Започнах да се замислям да сменям Kатерача :lol2:

On Topic ;) :
И аз преди да си закупя Сторм-а се очудих, че го дават за Freeride :confused:
Действително ако нямаш друг избор (от към финанси), но си твърдо решен да сглабяш Сторм-а според мен ще бъде един не лош избор, но не го поглеждай в дългосрочен план! Карал съм вилката и си е доста прилична - 185мм ротор, зада не рискувам ботушите и се държа супер до и доколкото знам след продажбата му. Сега, ако искаш да купуваш вилката нова, сериозно се замисли, защото за същите пари или + малко отгоре има добри оферти 2-ра ръка вилки :idea:
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Мнениеот veskoz » Пон Ное 09, 2009 10:59 pm

EccentricMOTION написа:Крос от тези с пружините отзад

Абе ти на METRO брошурите не получаваш ли?!
Казва се централен амортисьор!
:rofl:
@scottvoltage35 помисли за някой Octane 2ра ръка. По-близко е до истината и ако не е къртен зверски (малко вероятно) е доста читава сглобка, която работи. Бехлемота е тесла - няма смисъл. След 1 месец пак ще искаш смяна. :peace:

п.п. Бехлемота е нЕма такъв кютук по-голЕм е само Qтук7

...аа иии пиши по-грамотно мОлИМ ти се :beer:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот dudelgrincen » Сря Ное 11, 2009 12:28 pm

тая вилка казват че е доста здрава-обаче не работи кой знае колко хубаво
пък за рамка RAM AM би бил по-добър от бехемота според мен
и както ти казват в предишното мнение-един high octane на старо също би ти свършил работа ;)
пък иначе защо не се замислиш за нещо твърдичко-за спускане шока не е нещо чак толкова нужно (особено ако нямаш пари за свестен :D )
пък specialized също правят хубави рамки-огледай ги ;)
УСПЕХ!!!
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти