избор на колело

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: избор на колело

Мнениеот aspelozen » Съб Ное 07, 2009 10:36 pm

Не разбирам какво ти пречи да си го купиш от България,щом точно това ти харесва.Аз лично карам приблизително същото и съм много доволен,а и цените,които съм гледал на българския пазар ми се сториха много прилични.А освен това съм убеден,че ако не става въпрос за колела от много висок клас все е тая какво пише на рамката.Гарантирам ти че на Спринт RACE-aCE май беше модела върви точно толкова добре,колкото и мойта Бианка.От твойте посочени предложения гласувам за SPECIALIZED ,но слушай най вече себе си и ака може преди това покарай колелото ,което искаш да вземеш.Успех.
aspelozen

Рейтинг: 1254

Мнениеот Lyubo » Съб Ное 07, 2009 10:54 pm

Благодаря за помощта!!!Кой продава CUBE в БГ, защото аз не открих(може и да бъркам) Но мисълта ми е, че за да пробвам различни модели, трябва да си взема отпуска от 3-4 дена и да дойда до София за да обикалям магазините......., но ако се налага и това ще направя.Ти твоята Бианка от тук ли я взе или я поръчва отвън? :D
Lyubo

Рейтинг: 1240

Мнениеот za6tovsenamen » Съб Ное 07, 2009 11:03 pm

От чайнреакшъна съм получавал байк. Колелото идва почти цяло. Беше свалено кормилото от лапата, предната капла, педалите и не беше сложено жилото на предната спирачка. Като ти го доставят засължително отиди да ти притегнат касета, курбели, да донатегнат спици, както ида регулират скорости/спирачки, абе като цяло да прегледат всичко, ако можеш направи всичко това сам. :beer:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот aspelozen » Съб Ное 07, 2009 11:09 pm

Моята си я взех от България,но не беше чисто нова,а на около година от дата на производство.Освен че я покарах преди да я платя,цената беше с пазарлък и накрая се оказа ,че за парите,които дадох не мога да си купя само италианските капли,които са и сложили/имам предвид същите капли нови в магазин/.Обаче не ти препоръчвам старо колело,освен ако не си съвсем сигурен за това,което взимаш.
aspelozen

Мнениеот Neo_92 » Съб Ное 07, 2009 11:13 pm

Гледай сега - мериш колело с рамка с близка геометрия до тази на това колело , виждаш какъв размер е за теб и вземаш.
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот Lyubo » Съб Ное 07, 2009 11:14 pm

АБе явно това ще е, ако случайно не избухнат с нещо по-добро!!!

Избягвам да си имам работа с български представители, производители и т.н и то не защото са по-лоши, а просто съм се напатил от "Професионално" отношение :boggled:
Lyubo

Мнениеот Lyubo » Съб Ное 07, 2009 11:17 pm

aspelozen написа:Моята си я взех от България,но не беше чисто нова,а на около година от дата на производство.Освен че я покарах преди да я платя,цената беше с пазарлък и накрая се оказа ,че за парите,които дадох не мога да си купя само италианските капли,които са и сложили/имам предвид същите капли нови в магазин/.Обаче не ти препоръчвам старо колело,освен ако не си съвсем сигурен за това,което взимаш.

Питам защото почти никъде не виждам да се продават - толкова ли са редки, а и имат все пак янкакъв представител в България...........
Lyubo

Мнениеот aspelozen » Съб Ное 07, 2009 11:27 pm

За "професионалното отношение" и аз съм го изпитал и съм съгласен,но това има малко общо със самото колело.Ти си гледай съотношението на цените с рамките и частите да те устройва.Ако са добри тогава няма да имаш ядове.Аз имам главини и движения на Кампаньоло и Джипиеме,които са произвеждани около датата на моето раждане,имат незнайно колко километри и въпреки тово са в състояние като че ли току що излизат от завода.Не им пука за никакво магазинерско и майсторско отношение,само редовно грес .
aspelozen

Мнениеот aspelozen » Съб Ное 07, 2009 11:30 pm

чакай,че не се разбрахме за кое колело точно говориме.Аз карам Bianchi Mega PRO 2006,което се пада нещо като баткото на Via Nirone
aspelozen

Мнениеот Lyubo » Съб Ное 07, 2009 11:32 pm

aspelozen написа:чакай,че не се разбрахме за кое колело точно говориме.Аз карам Bianchi Mega PRO 2006,което се пада нещо като баткото на Via Nirone

По принцип за Бианки, без значение модела - нещо не ги срещам по on-line магазините в БГ, а и в чужбина ..............
Lyubo

Мнениеот papi007 » Съб Ное 07, 2009 11:42 pm

Тъй като имах опит с планински велосипед от тази марка , мога да ти кажа че са пълни мизерници тези от "венто байкс" . Само няколко реторични въпроса - защо след една година в магазин "черни връх" вече не се занимават с тях? Защо там ми обявиха 5 години гаранция, и когато ми се наложи да се възползвам от нея , първо че ми обявиха че нямало такова нещо да е 5 , ами била 2 години? След това когато все пак 2те години не бяха изтекли, и трябваше да ми сменят рамката гаранционно, увъртаха и правиха милион глупости, накрая уж ми я признаха , но като отидох да си взимам колелото - дължах изведнъж 400 лева? Защо като казах че искам отново бяла рамка, когато отидох да си я взимам, нестига че ми изтърсиха това за 400-те лева, ами рамката ми бе СИНЯ?? И защо за пръв път ми продадоха рамка АМА БЕЗ УХО???? Защо след като "новата" рамка бе ужулена, както и почти новата ми вилка бе доста надрана, ме гледаше представителката за София злобно като им казах че ако не ми направят отстъпка, ще се разправяме по доста интересен начин? Защо нещата са от далечната 2006-а , пък на сайта им всичко е от 2007-а ?
Не ме разбирай погрешно, харесвам марката, даже за мен най-добрия нирон е миналогодишния, в бяло, с ултегра. За разлика от тазгодишните, миналата година определени нива бяха с карбонов B-stay отзад.. Карах такова и бях почти влюбен! Но подяволите, няма да го купя от тези БОКЛУЦИ в Бъгария. Пожелавам ти да си купиш колелото на мечтите, но ако е нирон - недей от България. Иначе едно доста прилично предложение мисля че е KONA ZING , в магазин "черни връх". 105 монтаж, мавик аксиом капли, ако не ме лъже паметта беше макс 1450 лева. Миналогодишен модел, но определено ако не бях влюбен в белия нирон , имах парите, и ми се караше шосе - щях това да взема!
Успех с избора ти на велосипед!

Best wishes, papi007 :beer:

http://bikes.konaworld.com/09/09_zing_en.cfm
Ако те интересува - 0893604432, София бул. Черни Връх 58 .
Аватар
papi007

Рейтинг: 2000

Мнениеот Neo_92 » Съб Ное 07, 2009 11:59 pm

Честно казано тея Кона някакси не ми приличат на шосейни колела :dontknow: Некво по като за планински колела ми е тва име. :eek3:
Аватар
Neo_92

Мнениеот aspelozen » Нед Ное 08, 2009 12:00 am

Ете затова си вземам все втора употреба и като ми изпадне за 1/3 от магазинната цена не им ща гаранцийте.Иначе Bianchi ги открих на Veloservice.3dwдръндрън,не знам дали е същия магазин,с който има опит pappi
aspelozen

Мнениеот papi007 » Нед Ное 08, 2009 12:11 am

За момчетата от черни връх нямам никакви оплаквания. Те ми помогнаха с каквото можаха при покупка и после каквото зависеше от тях за гаранцията. Просто вносителя е за :dark:
За Zing съм чел доста позитивни мнения. Пък и какво лошо има MTB фирма да прави шосейни колела? Нима обратното от страна на Colnago да стъпят на офроуд територия с техния IBEX модел не бе успешно? Каквото и ще да е , бих се чувствал с една идея по-добре на окомплектована така кона, отколкото на някое SPR дето .. Бе не ми вдъхват доверие...
А да , що се отнася до veloserблабла.com , там нямат.. Когато се занимавах с гаранцията на моето, исках да доплатя за мека рамка, но след като ми изцепиха 1000 лева за доплащане... :rofl: Разрових се из нета за информация, намерих го тоя сайт и там ми казаха че не се занимавали с бианки вече... Ама това беше преди месеци, ако искаш все пак се обади и виж :agree:
Аватар
papi007

Мнениеот aspelozen » Нед Ное 08, 2009 12:42 am

Абе в края на краищата знае ли човек.Само в Китай има над 1000 производители на велосипеди,дето не сме ги и чували,а много от тях поне на картинка не се различават от Bianchi,Colnago и т.н.Може би трябва да си го избира по съотношение цена-части. Сега обърнах внимание,че Любо има точно мойте мерки и поне на мен Бианката 56 ти размер с дълго колче ми е идеален.Между другото и аз съм забелязал,че на различните производители една и съща мярка може да не ти е удобна,което предполагам,че произлиза от цялостната геометрия на рамката.Тока примерно на Puch най удобно ми беше на 62ри,докато на Masi 60,а на Bottecchia та на 57 ми е перфектно
aspelozen

Мнениеот papi007 » Нед Ное 08, 2009 12:59 am

Тук май има нещо общо slopping size геометрията, ама там вече немам представа за какво точно идва реч. Пък и то може да си играеш с колчето, седалката, ъгъла,дължината на лапата, със наклона на кормилото... Въобще финните лични настройки на колелото го правят "твоето" колело. Неможе да се очаква на 100% да ти е перфектно Stock колелото. Аз примерно след моето , като се кача на сестра ми на велосипеда, само се чудя кога ще се опаткам някъде...Но все пак за да надграждаш, трябва да имаш стабилна основа.
Това за Тайван - бих предпочел макар и малко по-скъпо, да си купя рамка на фирма, която има качествен контрол, а не нещо, което върви на поточна линия, като се гони бройка а не качество. Както има една реплика "Най-евтиното никога не е най-евтино"...
Айде че го обърнахме на чат , а утре трябва да скъсам нечии г*з :lol: Лека и успех при покупката на велосипед :beer:
Аватар
papi007

Мнениеот Grash » Нед Ное 08, 2009 2:15 am

Lyubo написа:...трябва да си взема отпуска от 3-4 дена и да дойда до София за да обикалям магазините.......

С риск да те разочаровам, София си е в България, и както навсякъде, в нашата прекрасна страна, и тук няма един читав вело магазин, особенно що се отнася до шосейното колоездене :crap:
Разбирай, че максимум да видиш 2-3 модела на шосейки, от които няма бройки и размери.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Lyubo » Нед Ное 08, 2009 9:50 am

Grash написа:
Lyubo написа:...трябва да си взема отпуска от 3-4 дена и да дойда до София за да обикалям магазините.......

С риск да те разочаровам, София си е в България, и както навсякъде, в нашата прекрасна страна, и тук няма един читав вело магазин, особенно що се отнася до шосейното колоездене :crap:
Разбирай, че максимум да видиш 2-3 модела на шосейки, от които няма бройки и размери.

Абе, че е така - така е, но нали уж София - това онова - граждани се водят, а с парите си трябва да вървиш и да се молиш като циганка "Дай да прбвам", "Дай да го видя", "Дай да покарам" и всичко трябва да правиш с мисълта,че може да те преметнат нещо.

Но след като поразгледах всички сайтове и байкове - мисля да е CUBE AERIAL, a ако случайно посъбера някой друг лев отгоре може да се понапъна и за CUBE PELOTON.

Тая КОНА е ОК, ама някак не е "моето" колело - всеки който е избирал сигурно ще ме рабере!!!

Естествено ще следя чейнреакшъна за промоциите другия месец и ако има нещо ново отново ще се консултирам, също и някой от по-опитните (то май всички са по-опитни от мен :D ) колеги ако набара някоя промоциика може да я сподели.......
Lyubo

Мнениеот Lyubo » Пон Ное 09, 2009 4:54 pm

@Митко Русе - ти като градски няма ли да удариш едно рамо с избора, че това колело ще ти се наложи да го гледаш доста, като се присъединя към вас.......... :beer: :D
Lyubo

Мнениеот aspelozen » Пон Ное 09, 2009 5:16 pm

Поради това,че производителите са стотици,а моделите хиляди вземи си това,което ти е най-насърце.Според мен тия ,които са в един и същи клас нямат много разлика.Вземай,което ти харесва и после му вземи душата.Успех!
aspelozen

Мнениеот Neo_92 » Пон Ное 09, 2009 11:01 pm

aspelozen написа:Поради това,че производителите са стотици,а моделите хиляди вземи си това,което ти е най-насърце.Според мен тия ,които са в един и същи клас нямат много разлика.Вземай,което ти харесва и после му вземи душата.Успех!

А нали се сещаш, че това което му харесва може да не е най - удачният избор и за това пише в този форум. :idea: Тука говорим за най - правилния и изгоден избор.
Аватар
Neo_92

Мнениеот Lyubo » Пон Ное 09, 2009 11:05 pm

Абе там е въпроса, че аз харесах много, но паричките са малко, та гледам за тези пари да взема оптималното........надявам се ме разбирате. Нали знаете - "Сиромах човек - жив дявол" :dontknow:
Lyubo

Мнениеот Neo_92 » Пон Ное 09, 2009 11:08 pm

Lyubo написа:Абе там е въпроса, че аз харесах много, но паричките са малко, та гледам за тези пари да взема оптималното

Neo_92 написа: Тука говорим за най - правилния и изгоден избор.

Няма да нужда да го казвай това , то е от ясно по ясно.
Аватар
Neo_92

Мнениеот aspelozen » Пон Ное 09, 2009 11:37 pm

Аз се сещам,че става въпрос за правилния избор,ама нали се сещате,че всеки един запитан си има някви мнения и предпочитания и така в главата на момчето да стане пълна каша.Има съществена разлика за велосипедите,които се правеха конкретно за Армстронг,Индурайн,Еди Меркс и т.н.и за конкретния тип състезания в които участват-за това съм абсолютно сигурен.Обаче за начинаещ почти всяко със Сора и Тиагра и възможност за надграждане ще му свърши работа.Или може да избере някое със 105 ца и повече да не се занимава с нищо.По нагоре хич не му и трябва,освен ако не се чуди къде да си дава стотинките.
aspelozen

Мнениеот Lyubo » Вто Ное 10, 2009 12:05 am

Някой ще ме светне ли как вървят примерно Шимано групите от долу на горе

Пример:
СОРА
Тиагра
ДЮра айс
и т.н
Lyubo

Мнениеот aspelozen » Вто Ное 10, 2009 12:25 am

Сора,Тиагра и 105 от долу нагоре са тия които според мен трябва да те интересуват.Тия по нагоре да ги плащат отборите,за които ще караш.По тия сайтове,дето ги гледаш примерно харасех един Viper Airplane Carbon с 105 ,но 900 паунда.Тука съм съгласен с blue magic /въпреки,че година и половина му гледах т....о село/за един Спринт с 105 за 1300 лв,даже го видях и за 1050 лв.в някъв магазин към Левски или Хаджи Димитър или каквото е там,че ми е мътен района.
aspelozen

Мнениеот x6x » Вто Ное 10, 2009 12:30 am

aspelozen написа:...Или може да избере някое със 105 ца и повече да не се занимава с нищо.По нагоре хич не му и трябва,освен ако не се чуди къде да си дава стотинките.

Монтажа добре, да бъде Centaur/Veloce или 105, ами рамката ??
Аз сбърках с 20мм при ТТ - Куота Кредо и сега ще ходя на 120мм лапа ми се струва.А четох и питах и производителя питах - не,та не, в никакъв случай 545 ТТ( горният размер) е дълго. 'МИ "късо" ми е 525мм, като стана на педали "изостава" .Трябва да се пробва рамката деб@.174см съм и 79см клиренс всичко уж е ОК :(
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот aspelozen » Вто Ное 10, 2009 12:37 am

хбх,дай некво инфо къде си намерил лапа 120мм,че и на мене ми трябва такава,а нещо ми е трудна да открия
aspelozen

Мнениеот x6x » Вто Ное 10, 2009 12:53 am

???
Лапи 120мм навсякъде ? Има и по нашите магазини.
Аз съм от глезльовците и зяпам в мрежата. :dontknow:
Още не съм решил дали да е 110 или 120 и ми се иска да пробвам с нечия чужда лапа ( муухаха, айде че стана късно) :D
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот aspelozen » Вто Ное 10, 2009 11:29 am

Съжалявям,аз се изцепих.То в момента е 120мм,а ми трябва по-дълго 150-160.та от тях не виждам, може да не правят толко дълги.Извинявам се още веднъж.
aspelozen

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене