Предложение за Курбели с 2 плочи за XC/АМ

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Предложение за Курбели с 2 плочи за XC/АМ

Мнениеот Stanev » Пон Ное 09, 2009 4:27 pm

Ами дойде и моят ред да попитам с темичка :D Карам Онтарио ТЕ, адекватно модифицирано за аграрно XC до към АМ (ако въобще има таквоз животно). С времето разбрах, че ме влече по агресивното каране, но поради други приоритети (семейни :D ) за читаво freeride колело за сега не мога и да помисля и на този етап съм с онтариото.

Към въпроса. В момента карам с едни курбели с три венеца на suntour (стандартните за Онтариото), но ми е голям мерак да ги разкарам. До сега, както с това така и с другите колела, които съм карал последните 2-3 години (към 4 хил.км общо) съм ползвал третият венец не повече от 10-15 пъти. Четох доста за различните курбеляци с два венеца (22-32) и съм склонен да дам до около 100лв. за курбела, като отделно ще се взима средното и успокоител за верига. Основният ми мотив за това, е че лесно ми се вмъкват разни буклуци във веригатта, а и лесно пада. Падането, може и да е от това, че трябва да се скъси, нямам идея, но е факт, при това дразнещ.

Метнете някое друго предложение предпочитам от опит. :agree:

П.П. Видях че нaй-евтиното предложение за Курбеляк 22-32 е Сантурското Дуро Д, което обаче никъде го няма налично. Дайте мнение и за него ако обичате :eyebrow:
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Re: Предложение за Курбели с 2 плочи за XC/АМ

Мнениеот Stanev » Пон Ное 09, 2009 5:34 pm

:bigeyes: Съмнява ме че никой не си е купувал подобни КУРбели :dontknow:
Изображение
Аватар
Stanev

Мнениеот Ozzie » Пон Ное 09, 2009 6:31 pm

За този бюджет - 545
Средното е включено в комплекта съответно и цената.
Остава да си намериш водач за две плочи на приемлива цена.
От време на време в пазара се появява някой TRUVATIV SHIFTGUIDE на доста сносни цени. Нов все пак е 50 лв.
Кусура му е, че е голям кютук. Почти 330 гр. тегло.

Stanev написа:Основният ми мотив за това, е че лесно ми се вмъкват разни буклуци във веригатта, а и лесно пада. Падането, може и да е от това, че трябва да се скъси, нямам идея, но е факт, при това дразнещ.

Ами разгледай в ЧЗВ-то. Сигурен съм, че има достатъчно теми в които има информация, как се определя колко да ти е дълга веригата.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Stanev » Пон Ное 09, 2009 8:20 pm

Ozzie мерси за отговора. Гледах в ЧЗВ-то и определено може да трябва леко смаляване на веригата. Но дори да е така, определено намирам по-удачно смяна на самите курбели. Може да изчакам и някое намаление в CRC, по коледа имат много добри намаления :agree:
Изображение
Аватар
Stanev

Мнениеот Stancho » Пон Ное 09, 2009 11:04 pm

Ако имаш възможност да инвестираш малко повече средства горещо ти препоръчвам комбинацията от курбели Shimano SLX (намалени са в CRC) и водач RaceFace Atlas. Доста лека комбинация и специално курбелите се представят доста добре при сериозни натоварвания. Водача засега съм го тествал за разтоянието от магазина до нас (въобще не пречи на превключването на скоростите и веригата си седи доста добре), но е доста по - добре замислен от Shiftguide на Truvativ и с bashguard-а от комплекта тежи не повече от 250 - 300 грама - много ми допада като комбинация. Ако можеш да направиш такава инвестиция - не се замисляй. :agree:

Иначе съвета ми е да търсиш курбели с интегрирана ос, защото са по - леки спрямо другия вариянт.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот veskoz » Пон Ное 09, 2009 11:54 pm

Аграрно ХС?! :bigeyes:
ХС е изкуство. А ти явно описваш начина по който му се възхищаваш?!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stanev » Вто Ное 10, 2009 10:30 am

veskoz написа:Аграрно ХС?! :bigeyes:
ХС е изкуство. А ти явно описваш начина по който му се възхищаваш?!

:rofl: Извинявай, сигурно аз така го възприемам :D Абе аз си мислех до преди МТБ мратона в Царибод, че искам да карам XC, ама хич не е така. Оказа се че драпането по баири ми е по-скоро неприятно, докато спускането надолу за мен е баш голямият кеф :D

:rofl: От тази тема ми клекна рейтинга :rofl: :offtopic:
Изображение
Аватар
Stanev

Мнениеот veskoz » Вто Ное 10, 2009 10:55 am

Stanev написа:...мислех до преди МТБ мратона в Царибод, че искам да карам XC, ама хич не е така. Оказа се че драпането по баири ми е по-скоро неприятно, докато спускането надолу за мен е баш голямият кеф :D

Еми и аз така бях преди години и малко по малко със зора да се пускам се примирих, че първо трябва да се катеря. Колкото повече искаш да се пуснеш, толкова повече ще трябва да катериш. В крайна сметка карайки 10 пъти повече като катерене от колкото спускане което съм карал... познай как се пренасочих. Преходно е. :peace:
Stanev написа:От тази тема ми клекна рейтинга :rofl: :offtopic:

И това е преходно ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Stanev » Вто Ное 10, 2009 11:17 am

Може и да си прав, ще поживеем и ще видим :D :peace:
Изображение
Аватар
Stanev

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Ное 10, 2009 12:06 pm

Ето един много добър (за парите си) вариант на водач за 2 плочи:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=17282
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Stanev » Вто Ное 10, 2009 2:28 pm

Хамстер мерси за предложението :agree:

:offtopic: Ти участваш и във фото-форума, нали :D Такъв ник не мож' го сбъркам просто :clap: Имаш много добри снимки :agree:
Изображение
Аватар
Stanev

Мнениеот THEZOGGO » Сря Ное 11, 2009 12:24 am

HepBeH_XaMcTep написа:Ето един много добър (за парите си) вариант на водач за 2 плочи:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=17282

Благодарение на HepBeH_XaMcTep, карам със същия водач и мога да му дам само положителни оценки. Парите които струва не са много, лек е и върши отлична работа.
Препоръчвам Blackspire Stinger Chain Tensioner
Междудругото и един младеж от Варна също кара с Blackspire Stinger Chain Tensioner ;) нека и той да даде оценка и коментар за водача, освен да съветва за шифтгайдове и т.н. :) ;)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Ozzie » Сря Ное 11, 2009 12:51 am

THEZOGGO написа:Междудругото и един младеж от Варна също кара с Blackspire Stinger Chain Tensioner ;) нека и той да даде оценка и коментар за водача, освен да съветва за шифтгайдове и т.н. :) ;)

Глупости.
Първо не съм младеж :D и второ още не съм карал с въпросния. Само е монтиран.
Теглото е 80 гр. (поне моя кантар показа толкова).
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Bolverk » Сря Ное 11, 2009 10:18 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=41358 - Ето ти и значително добра оферта от CRC за курбели от вида които търсиш. Успех
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Назад към All Mountain/Ендуро продукти