имам дилема какви педали да си купя. Търсих в търсачката, но намирам туй-онуй само в "Продукти за...".
Пускам темата тук, защото имам въпроси от техническо естество. Моля, ако модератора сметне за необходимо да я премести където прецени за нужно.

Тъй като наскоро живота на мойте Crank Brothers Smarty започна да ги напуска, по моя вина най-вероятно, реших да се поинтересувам повече от техническото устройство на педалите с автомати като цяло. Изчетох някои теми по чужди форуми, но все пак искам да се допитам до Вас.
Основният въпрос който си задавам е дали е по-разумно да се насоча към педали с капсуловани лагери, тъй като начина по който е направено едно Smarty примерно е труден за обслужване (когато му падне тапата и се набие гняс, няма тънкостенен камък за конуса и т.н.).
Загледах моделите на Shimano при които страничната капачка участва в сглобката на педала и това ми хареса. Shimano, обаче също не е с капсуловани лагери (характерно за Shimano). Говорим за моделите 520, 770, 970. Тъй като не ме изкефи пробега на парчетата на CB и падащи капачки, всичко клони към Shimano.
Чисто технически, за ХС каране кои педали са най-разумни според вас?

Не коментираме цена, дилемата е техническа

Знам, че имате опит и наблюдения, помагайте