Има ли смисъл от подсилки?!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Има ли смисъл от подсилки?!

Мнениеот venci95 » Нед Ное 08, 2009 6:33 pm

Въпросът ми е,има ли смисъл от подсилки на рамка крос раидър при положение,че ще се кара ХС,производителя го слага в клас ХС,но не ми се вярва да издържи!Знам,че крос са боклуци,но ако го подсиля както съм драснал на картинката по-долу дали ще стане по-добре отколкото фабрично?
п.с.Снимката е надрасканото колело на един съфорумник дано не се сърди....
http://xtreembikepictures.blogspot.com/ ... -post.html
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Re: Има ли смисъл от подсилки?!

Мнениеот DTD » Нед Ное 08, 2009 7:12 pm

Ако "подсилиш" там където си "драснал" на снимката, ще стане с 1 килограм повече скрап. Ако ще се кара ХС няма от какво да се притесняваш. Рамката на това колело е най-малкия проблем. По-добре подмени някои други компоненти. Дерайлиора, спирачките, гумите.Освен ако разбира се колелото ти е като на тоя твой... приятел. ;)
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот venci95 » Нед Ное 08, 2009 7:26 pm

Не,само рамката...компонентите са си ок мойте,но не съм сигурен,че ще издържи... :dontknow:
пък и :evil: компонентите са си ги бива-леки,здрави и 1-2кг повече не ме бъркат за сметка на здравина.
Последна промяна venci95 на Нед Ное 08, 2009 7:31 pm, променена общо 1 път
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот DTD » Нед Ное 08, 2009 7:30 pm

venci95 написа:Не,само рамката...компонентите са се ок мойте,но не съм сигурен,че ще издържи... :dontknow:

Наясно ли си какво е ХС? Виж сега, ако компонентите ти са същия клас като тези на снимката, рамката, пак повтарям ти е най-малкия проблем... Кажи какви са ти компонентите по рамката, защото ако нещо ще се чупи, няма да е първо рамката, не знам какво имаш в предвид като казваш ХС, но не вярвам да ти се спука рамката от това, което аз си представям като ХС.
DTD

Мнениеот joropc » Нед Ное 08, 2009 8:03 pm

Гледайки аватара на автора на темата,мисля че той бърка XC с DH....или се лъжа..?
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Мнениеот venci95 » Нед Ное 08, 2009 8:10 pm

Ами...не го бъркам... :nono: добре де агресивно хс споко не са тези от снимката като казвам леки например:
http://www.dimibike.com/product_info.ph ... cts_id=413
за пример само.Вярно гумите ми са 2.3от пред и 2.2от зад,но ХС карам!И да,рамката ми е най-големия проблем!
С доста добри компоненти съм и сравнително нови не вярвам който и да е компонент да издъхне преди рамката,и за това искам да се подсигуря с няколко подсилки...както казах килцата не ми пречат за мен важна е здравината,до миналата година карах крос 20кг и нещо, тъи че не ми се вярва като направя поссилките да натежи повече от толкова! :crazy: :lol:
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот SeSSion » Нед Ное 08, 2009 8:37 pm

Според мен няма смисъл да подсилваш рамката, производителят е решил рамката да бъде такава. Като подсилиш рамката ще стане само по- тежка, а и в една друга тема четох, че можела рамката да се отслаби.
SeSSion

Мнениеот marsa » Нед Ное 08, 2009 9:06 pm

От трите места има най- голям теоретичен шанс да я разцепиш първо на челото, но подсилката има смисъл да е много по- малка и отдолу, а не там където си я сложил.

2 - при дропаута, но пак си прекалил.

3 - седалковата тръба, но отпред (долу и горе) а не отзад, пък и ако караш с достатъчно напъхано колче на практика елиминираш това място.

В общи линии ако това е алуминиева рамка тези подсилки ще ти излязат маса пари, пък едва ли ще я сцепиш. Забрави, това са глупости!
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот venci95 » Нед Ное 08, 2009 9:44 pm

Благодаря много!Само за инфо обаче,колко е голяма тая маса пари просто за инфо,аз не че щях да я подсилвам,може би щях само при челото,но като каза маса пари...май ще се откажа,и ще гледам да я карам по-полека!

п.с.К'во подяволите е дропаута и с кои цвят съм го отбелязал?!
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот marsa » Нед Ное 08, 2009 10:01 pm

Дропаут е орзад където се поставя задната ос, края на чейнстея което е долната горизонтална част от средното до задната ос.

Маса пари... не искам да давам конкретно инфо, но грубо за заварка на алуминий взимат по около 5лв на линеен сантиметър. Аз за заварка на пукнат чейнстей платих май 30лв. Не претендирам да съм намерил най- евтиния заварчик, нито най- добрия, но грубо не си представям някой да ти съобщи цена по- малка от 100-200лв, като обясниш какво искаш. Газът, с който се заварява е скъп затова и цената е висока. Пак казвам - не претендирам да съм точен!

Иначе има темиз а заварки, може да се поразтърсиш във форума.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот venci95 » Нед Ное 08, 2009 10:19 pm

Благодаря много за инфото! :beer:
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот fastera2 » Пон Ное 09, 2009 10:18 am

Здравейте.И аз съм съгласен с мнението на marsa.Според мен тези пари,които ще ги дадеш за заварки,по-добре си ги спести за друга рамка от рода на рам HT 1,или нещо от този сорт.Преди време ми се наложи да ми заварят рамката на аргон и цената беше 1лв на квадратен сантиметър /говоря за град Карлово/.
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот veskoz » Пон Ное 09, 2009 3:51 pm

Все едно да си купиш кола и да искаш да я направиш джип. Става, но има ли смисъл?! А дали пък няма да я отслабиш допълнително...хм?! ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Ride_or_Die » Вто Ное 10, 2009 12:29 am

Мисля че няма смисъл от тези подсилки. Карал съм такова колело и само ще ти кажа че става даже и за по-агресивно каране (XC). Да не говорим колко ще ти излезе.
Ride_or_Die

Рейтинг: 992

Мнениеот WestIce » Вто Ное 10, 2009 1:10 pm

Нека аз да обясня сега! Секи 2ри в моя град кара такъв крос. От XC до начален DH (с много аграрене). Рамката не е от най-слабите. По-здрава е от climber според мен, но с по-гадна геометрия. Рамката не трябва да се подсилва ако няма цепнато, защото е възможно материяла да отслабне, да стане по тежка и по кекава. Ако искаш да я подсилиш на всички тези места, които си посочил, очаквай точно там да се скъса (до заварката). От 1, 2 подсилки нищо няма да им стане, но ако наистина я направиш, като на снимката, ще е най-добре да я хвърлиш.
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Мнениеот rootoffselo » Вто Ное 10, 2009 1:29 pm

venci95 написа:Въпросът ми е,има ли смисъл от подсилки на рамка крос раидър при положение,че ще се кара ХС,производителя го слага в клас ХС,но не ми се вярва да издържи!Знам,че крос са боклуци,но ако го подсиля както съм драснал на картинката по-долу дали ще стане по-добре отколкото фабрично?
п.с.Снимката е надрасканото колело на един съфорумник дано не се сърди....
http://xtreembikepictures.blogspot.com/ ... -post.html

1-во Крос не са просто боклуци, а те са най-големия боклук у нас.
2-ро Смисъл от подсилки за тази рамка просто няма, защото рамката е стоманена и се предполага, че е изчислена от инженери, а не от Пенчо майстора. Да не забравяме, че и правенето на заварки не е просто нещо :)
3-то Щом ще караш аресивно, вземи събери 200 лева и си вземи рамката по-долу, с което проблемите ти се решават радикално, защото това е истинска XC рамка :agree: :D

http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... ts_id=1631
В природата нищо не е правилно.Следователно,ако всичко върви добре….значи нещо не е в ред.
Аватар
rootoffselo

Рейтинг: 1213

Мнениеот venci95 » Вто Ное 10, 2009 9:46 pm

1-Во рамката е алуминиева,ако беше стоманена нямаше и да питам за подсилки.
2-ро Такава истинска ХС рамка имам,но съм решил да не я карам-защо ли? ;) :xx(:
форума !!!
Аватар
venci95

Мнениеот ico 1 » Вто Ное 10, 2009 10:30 pm

@ venci95, едва ли рамката на "крос"-а е по-здрава от "рам ht2", но със сигурност не е боклук и едва ли е производство на родната фирма. Няма смисъл от подсилки, защото едва ли някой ще ти ги направи кадърно и евтино едновременно. Имай впредвид, че материала окло заварките отслабва и по-скоро подсилките ще се явят като "отслабки" :D . Карай си рамката, но имай едно наум. Застраховка срещу спукване няма. И най-здравите рамки могат да си намерят "майстора".
Аватар
ico 1

Мнениеот rootoffselo » Вто Ное 10, 2009 11:06 pm

venci95 написа:1-Во рамката е алуминиева,ако беше стоманена нямаше и да питам за подсилки.
2-ро Такава истинска ХС рамка имам,но съм решил да не я карам-защо ли? ;) :xx(:

Ти си знаеш най-добре :)
Успех :agree:
В природата нищо не е правилно.Следователно,ако всичко върви добре….значи нещо не е в ред.
Аватар
rootoffselo

Рейтинг: 1213

Мнениеот DTD » Вто Ное 10, 2009 11:17 pm

Абе като си решил си слагай подсилки, всички се изредихме да ти кажем, че няма смисъл ти пак нещо към "подсилване" дърпаш... ;)
DTD

Мнениеот Shady™ » Сря Ное 11, 2009 7:37 pm

Dont do it ! По-скоро парите за заварки ги преориентирай във доплащене след като си продадеш твойата рамка за някоя нова ( Sprint Apolon, Ram HT I/II, Drag Ontario)...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот PtD » Сря Ное 11, 2009 8:29 pm

@Aвтора, слагай подсилки навсякъде! И гледай да са големи и здрави! Най-добре стоманени!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Назад към Веломеханик