Новак съм ....

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Новак съм ....

Мнениеот darkavenger » Чет Ное 12, 2009 7:40 am

Здравейте,
регистрирах се, защото искам да получа информация, както и завбъдеще да обменям същото с вас.
На 24 години съм .. и искам да започна да се занимавам с този вид спорт. Имам проблем с теглото и лекаря ми каза, че трябва да почна да тренирам и тн. Освен фитнеса ... искам да започна и да карам. Не искам да се забивам с велоергометрите във вкъщи. Така че байка ще ми е като допълнение към тренировките, които започвам.
Проблемът е, че съм 193 см. висок и тежа около 120 кг. така че се надявам да ми кажете дали изборът ми за колело е добър или се иска още. Миналата година бях карал едно, но ми изглеждаше супер малко ..., а то беше едно обикновено от тези за по 100 лв. Когато се видях в една витрина изглеждах супер смешен :D представятели си 193 см. 120 килограмов човек на това колело колко смешно изглеждаше и просто се отказах да го карам, а и ми беше супер неудобно. :erm:
Относно изборът за колело ориентирал съм се към Drag Ontario Te. Коя рамка ще ми е най-добре? Предполагам, че ще трябва да се сменят и каплите и всичко в максимален размер (извинявам се все още не разбирам). Не знам дали има смисъл да си го взимам докато съм толкова тежък или трябва да изчакам да посваля килограми и чак тогава. Страх ме е дали ще ме издържи :banghead: :banghead: всичко може да се прецака я педали я движения и тн. Съще ще трябва да внимавам и със седалката. Преди време пак при колоездене се бях ударил "отдолу" много лошо и бая време се възтановявах.
Надявам се, че ще ми помогнете при избора на колело. Не съм от София, но скоро имам ходене там, така че си мисля ако мога да го взема ще е най-добре.
Благодаря!
They say that lifes a carousel. Spinning fast, you`ve got to ride it well.
The world is full of kings and queens, who blind your eyes and steal your dreams.
darkavenger

Рейтинг: 1240

Re: Новак съм ....

Мнениеот bio » Чет Ное 12, 2009 8:17 am

Здравей и добре дошъл във форума ...
много труден избор е това твойто ...
1. какъв стил искаш да караш ... демек какво смяташ да караш. ако смяташ само за фитнес да си вземаш Drag Ontario TЕ за мен си е чиста гъзария. това по-скоро е велосипед средно ниво за XC. и така да се върнем на въпросът ... ако е само за фитнес не ти трябва толкова скъп велосипед, ако си се ориентирал .. към някой от другите стилове тогава кажи кой точно .... ако ще караш само фитнес има варианти да си вземеш велосипед с по-големи гуми 622, 700cc, 28''.
2. всички велосипеди имат размери рамки ... за теб най-големият възможен и е желателно да му се качиш преди да го купиш.
3. ако последно ще караш MTB и смяташ да излизаш извън пътя, задължително трябва да имаш много здрави шини(капли), спици и главини.
4. седалка си избираш ... сам. тесните се забиват, но не протъркват при продължително каране след време ти става много удобна. меките и широки са удобни за много малки дистанции ... след 20 км може да се протъркаш.
...
DRAG имат и други бюджетни решения на твоя проблем и пълна гама размери на рамките. другите BG производители като CROSS, LEADER96, SPRINT рядко имат разнообразие или поне преди рядко имаха ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот darkavenger » Чет Ное 12, 2009 10:23 am

Здравей
ами мисля да карам оф роуд ...
В началото докато му свикна ще го карам по улиците тук няма как ... аз съм от Несебър и изборът за планина хич не е добър ... дори невъзможен, но ще се пробвам и по пресечен терен и всичко. Исками се да го карам навсякъде ... като постепенно ще си ъпгрейтна всичките неща, които трябва.
Може би ще заминавам в София за по-дълго време и се надявам и, че ще си намеря и съмишленици, с които да карам.
Много ми ахреса всичко, което четох тук ... относно преживяванията и ... абе всичко и се надявам, че един ден и аз ще карам така.
Благодаря
The world is full of kings and queens, who blind your eyes and steal your dreams.
darkavenger

Мнениеот bio » Чет Ное 12, 2009 10:58 am

ами колега ... аз в случая не мога да помогна, защото съм кажи речи на половина на твойте килограми и малко под твоя ръст. Drag Ontario TE е добър избор, предполагам ще намериш точния размер имат рамки до 24''. вилката може да не те издържи дълго време по принцип имат тенденция да се разлуфтват ... но всичко това, ще разбереш в последствие.
желая ти успех с покупката и само приятни изживявания.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот codename47 » Чет Ное 12, 2009 11:24 am

аз съм горе-долу колкото теб на кила но малко по-висок..наистина изглежда малко смешно острани висок човек с 26" колела, може би на 29er ще е по-симетрично но всъщност няма как иначе. Все пак не си 2м и нещо, където разликата е още по-очевидна. За тези кила ще ти трябват гаранция здрави курбели, другите неща не е необходимо да са кой знае какви. За рамката може би не е лоша идея http://www.on-one-shop.co.uk/?page_id=940 - изглежда ли ти странно Изображение :)
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Bolverk » Чет Ное 12, 2009 11:36 am

Здравей,

Както е казал колегата и аз не съм ти в категорията :) Така че ще ти дам някой по общи съвети за копуването на колело :) .
1. Виждал съм хора с твоето телосложение да карат колело. Няма от какво да се притесняваш.
2. Изборът на размер на рамка е доста важен и понеже си високичък ще трябва да гледаш по-големите размери рамки. С твоята височина 21-22 инчова рамка би трябвало да ти е удобна.
3. Относно моделите колела. Онтариото е добър модел. В момента по-добрата оферта е разпродажбата на РАМ където НТ1 е около 600 лв. но най-големият размер рамка е 20 инча и не съм сигурен че няма да ти е малко (това може да се установи единствено с пробване). Други колелета, които бих ти препоръчал са:
http://screambikes.eu/velosipedi/velosi ... n-pro.html - 28 ичови гуми добро колело за градски и ХС условия.
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 527&lang=2 - имам 2-ма височки приятели който карат такова колело и казват че им е много удобно като геометрия.

Надявам се поне малко да съм ти помогнал или да съм ти разбъркал съвсем главата :) Поздрви.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот codename47 » Чет Ное 12, 2009 12:44 pm

колко ти е височината на чатала: http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... 0-focus005 макар че за много високи и ниски не знам дали тези изисквания могат да се постигнат лесно...но пак казвам ти не си толкова висок...влизаш в горната граница на стандартния L за стила който искаш, според мен: http://www.cyclestore.co.uk/contentPages.asp?pageID=62 - примерни размери
http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... 26-tips003
може да пробваш калкулатора на Canyon: http://www.canyon.com/_en/tools/pps.html каква рамка за твоите кила/размери ще ти даде и да видиш геометрията която ти трябва
я виж ти: viewtopic.php?f=3&t=40899&p :)
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот darkavenger » Чет Ное 12, 2009 1:37 pm

Благодаря ви
Така ... при следващата ми визита в София ще отида до някои от дистрибуторите на ДРАГ. Предполагам, че ще ми го сглобяват там на място или се бъркам и като започнат ще видя какво да подменя и как ми седи. Ако е добре го взимам и го карам ... и каквото такова. Предполагам, че там ще има хора, които разбират оттези неща и ще мога да се съветвам с тях и естествено няма да откажа помощ от някой от вас ако му се занимава разбира се :)
Благодаря
darkavenger

Мнениеот codename47 » Чет Ное 12, 2009 2:53 pm

:offtopic:
Аватар
codename47

Мнениеот joropc » Чет Ное 12, 2009 5:10 pm

codename47 написа:..наистина изглежда малко смешно острани висок човек с 26" колела....

:offtopic: Що бе, Ники,я виж как хубаво си изглеждаш
http://joropc.snimka.bg/other/kapadokiy ... 165744.big
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот codename47 » Чет Ное 12, 2009 9:50 pm

@joropc :D
ама я виж как е било преди: http://img91.imageshack.us/g/dsc00194wb.jpg/ - 21" НТ2 с вилка 100 и после 130 ...страхотна стойка и геометрия (със 100 вилка на сайта им я дават със 108см WB, айде със 130 да е 110 :boggled: :praying: - страхотно разпределение на центъра на тежеста м/у двете колела, страхотна инженерна мисъл ... сегашната е 125см...) - нито да катериш нито да се спускаш :boggled: :xx(: .. :D
Аватар
codename47

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти