Отново Досадния въпрос-"Какво бихте ми препоръчали?"

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Отново Досадния въпрос-"Какво бихте ми препоръчали?"

Мнениеот ZROCK » Съб Ное 14, 2009 6:27 pm

Привет на всички :wavey:

Отново ще ви задам този въпрос който задават хората който не разбират от байкове , но желаят да се образоват :agree:.
Минала седмица много се запалих по mtb , гледал съм преди,но не ми привличаше толкова вниманието,докато не отидох с приятели на баща ми да гледаме как карат едни пичове от Пловдив.Та, така стига толкова празни приказки!

Искам да си купя ново колело за ХС,но съм пълен новак ,единствено покрай този форум разбрах нещо - което на дали щях да го разбера някога. На 15 години съм 170 почти - 64кг (малко - повечко ама :dontknow: ).Търся си колело което да е приятно за каране и да не се налага след по малко от месец да сменям някои основни части - което зависи и голяма част от мен де ,но разполагам с около 800 лева - това успях да угоровя с баща ми (засега),но не дали ще се навие за повече.
Разгледах няколко модела които са RAM спрях се на - HT1 също разгледах и няколко на DRAG , Sprint - но не знам много марки и затова се ограничих до тези, понеже виждам ,че има доволни от тях ( и също да влизат до тези пари с който разполагам ) :look: :liplick: . А имам и един въпрос относно Рама HT1 - наистина ли е толкова голяма разликата ако е с DISCove или V-brake.
Toва е от мен за сега :popcorn: - Ако има някой от стара загора който му се занимава с мен да пусне едно ЛС :wavey: за сега
ZROCK

Рейтинг: 1200

Re: Отново Досадния въпрос-"Какво бихте ми препоръчали?"

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Ное 14, 2009 7:16 pm

Ram ht1 Disc - 760лв

Мисля, че няма друго на тази цена което би могло да конкурира ХТ1. Може да хвърлиш едно око на Драг zh-5, изключително леко ХС колелце. Но РАМ има доста приимущества - надеждни дискови спирачки/ББ5+jagwire жила и ФР-лостчета/ сглобено е с желание и качествени компоненти /TRUVATIV,PAZZAZ,SRAM, DT SWISS/.

:viking: Не забравяй да включиш в бюджета си още 50тина лева за каска и ръкавици. Това са нещата които трябва да закупиш преди велосипеда.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот ZROCK » Съб Ное 14, 2009 7:29 pm

Адски много мерси - апак и промоцийка :smash: :smash: :smash: . Малък съм още за бира :D да направя :beer: ама смятай ,че ако те видя ще те черпя един сок :clap: :clap: :D
Последна промяна ZROCK на Съб Ное 14, 2009 7:42 pm, променена общо 1 път
ZROCK

Рейтинг: 1200

Мнениеот deather » Съб Ное 14, 2009 7:32 pm

В момента за тези пари мисля, че най добрата оферта е Ram HT1.Цената му в момента е 640 лв. с 20 % намаление.С останалите пари е хубаво да си купиш каска, ръкавици, инструменти, фар и каквото още се сетиш.Разликата между HT1 с v-brake и този който го продават с BB5 е само в главините и спирачките, но BB5 според мен не си заслужават.Ако ще взимаш дискови спирачки най-добре събери пари поне за Avid BB7.Иначе хубавите дискови спирачки като цяло имат доста предимства пред v-brake спирачките, като според мен най-важните са по-голяма спирачна сила особено на дъжд и сняг и по-малкото усилие което трябва да използваш върху лостчето.
Аватар
deather

Рейтинг: 1309

Мнениеот veskoz » Пон Ное 16, 2009 1:32 pm

EccentricMOTION написа:Ram ht1 Disc - 760лв
Не забравяй да включиш в бюджета си още 50тина лева за каска и ръкавици. Това са нещата които трябва да закупиш преди велосипеда.

:peace: :agree:
ZROCK написа:Малък съм още за бира :D да направя :beer: ама смятай ,че ако те видя ще те черпя един сок :clap: :clap: :D

Хех... скица :lol:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти