Сцепена външна гума в планината...

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Сцепена външна гума в планината...

Мнениеот did » Сря Окт 15, 2003 2:28 pm

Ей сега ще направя една реклама на Кока Кола (ако на някой му харесва повече - на някоя марка бира в двулитрова бутилка). И антиреклама на гумите Кенда, дето ги слагат по Спринтовете.

Става дума за следното: при разходка преди три дни "друснах" повечко на един камък и задната ми гума направи нещо като "жаба" - явно скъса оплетка или нещо подобно. Не се усетих, че почна да търка в накладките и след 10-15 км се отвори една чудна цепка, дълга към 2 см. Вътрешната гума щръкна през нея и :})::})::}):... Трябваше да се прибера някак, а бях малко над хижа Персенк. И тогава на помощ дойде неволята: Изрязах едно парче от двулитрова бутилка Кока Кола (навсякъде ги има покрай пътя), омотах го с етикета на бутилката (за да не драска вътрешната гума), сложих го между вътрешната и външната и напомпих. Тая джаджа издържа целия път от Персенк до Пловдив, включително спускането по каманаците към село Орехово:8D:! Аз лепилце, лепенки, помпа, инструменти и т.н. си нося, ама и резервна външна ли трябва;)?

Дано не ви се налага да го правите, ама и кофти опита може да е полезен.

Сега знам защо в тоя форум няколко поста се отнасят за прословутите Кенди и се чудя що ги слагат фабрично даже на добри велосипеди.

<hr noshade size="1">
P.S. Ако накой ще коментира въпроси, свързани с боклуците и почистването, пренесохме дискусията в "МЕРОПРИЯТИЯ"!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот uha_rampage » Сря Окт 15, 2003 3:21 pm

Tfa e genialno! :8D: Dano ne go izpolzvam oba4e :)

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот i12805 » Сря Окт 15, 2003 10:31 pm

извинявам се, че поста няма общо с темата, но искам да направя едо предложение на уха-рампаге.
ако в края на годината има една единствена тема без твое участие в нея, или ще черпя, или отиваме в някой магазин и 11% от покупката ти я плащам аз.

||united (C) ||
||zombium.org||
||united (C) ||
||zombium.org||
i12805

Рейтинг: 1200

Мнениеот uha_rampage » Сря Окт 15, 2003 10:42 pm

tfa seriozno li e? :)

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот bikerider » Чет Окт 16, 2003 10:56 am

[quote="i12805"]

извинявам се, че поста няма общо с темата, но искам да направя едо предложение на уха-рампаге.
ако в края на годината има една единствена тема без твое участие в нея, или ще черпя, или отиваме в някой магазин и 11% от покупката ти я плащам аз.

||united (C) ||
||zombium.org||
[/quote]

остави го бре, той гони престиж - иска да е с най-много постове :D:D:D:D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот MOD » Чет Окт 16, 2003 12:45 pm

[quote="did"]

Изрязах едно парче от двулитрова бутилка Кока Кола (навсякъде ги има покрай пътя)....
[/quote]

Mnogo jalko... no naistina e taka ...:( bokluci navsyakade ..:(!: i mnoooogoooo ... Shto za narod sme :?: ... mani ...

Ina4e dobre si povikal nevolyata :)

"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот uha_rampage » Чет Окт 16, 2003 2:17 pm

afe vie "clubajiite" ot dir.bg shto re6ihte da se "preselite: tuka?

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот bikerider » Чет Окт 16, 2003 2:30 pm

[quote="uha_rampage"]

afe vie "clubajiite" ot dir.bg shto re6ihte da se "preselite: tuka?

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
[/quote]

BITE ME! :D:D
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Чет Окт 16, 2003 3:33 pm

[quote="bikerider"]

[quote="i12805"]

||united (C) ||
||zombium.org||
[/quote]

остави го бре, той гони престиж - иска да е с най-много постове :D:D:D:D
[/quote]

Не обичам да пиша из разни форуми и наистина се дразня, като не се прави разлика между форум и чат (може би заради годинките ми:)) Ама оставете хората да си пишат. Всички бързо разбираме какво да четем! Аз от 4 дни чета тоя форум и вече си имам мнение за "щатните писачи". Много научих от вас (от някои от вас)! Благодаря!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот did » Чет Окт 16, 2003 3:53 pm

[quote="MOD"]

[quote="did"]

Изрязах едно парче от двулитрова бутилка Кока Кола (навсякъде ги има покрай пътя)....
[/quote]

Mnogo jalko... no naistina e taka ...:( bokluci navsyakade ..:(!: i mnoooogoooo ... Shto za narod sme :?: ... mani ...

Ina4e dobre si povikal nevolyata :)

[/quote]

Не наблегнах на проблема с боклуците, но ми се струва, че сега е момента да се организираме и да направим поне две неформални организации: "мераклийско сдружение Пловдив" и "мераклийско сдружение София" За пООчистване поне на най-основните пътеки в Родопите (поне дяла Чернатица, евентуално Добростан) и Витоша.

Преди месец бях на Пирин и видах какви чудеса направиха 120 млади мераклии пешеходци - свалиха доста тонове боклук от планината, щото като е чиста и на тях им е по-кеф да си ходят (само от района на Безбожкото езеро в клека събраха над 80 50кг.-мови чували с боклуци). Никой не им плащаше (само една фондация им беше осигурила безплатна мизерия по хижите). Над Пловдив, в близката чест, има не повече от 10 пътеки, които постоянно се карат. За Витоша не знам, може би не са повече. Сигурен съм, че през ноември ще има хубави дни. Що да не си направим 2004г. по-чиста и по-приятна от тази? Аз по принцип сам си карах досега и никой от вас не познавам, но съм сигурен, че не само мен ме дразнят разните помощни средства за кърпеж на външни гуми в планината. Вярно, помагат понякога, но предпочитам да ги няма!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот MOD » Чет Окт 16, 2003 4:01 pm

Da .. Za tova ide re4
Admin, obrashtam se kam teb kato osnoven organiozator na tozi forum - ne e li vazmojno da se saberem edin otbor unaci i s po nyakolko 4uvala da se ka4im i da mahnem 4ast ot boklucite.
Absolutno saznavam, 4e tova shte e kapka v moreto i 4e nyama da razreshi problema, no si mislya, 4e e po-dobre ot bezdeistvieto. A i ako si go napravim - shte e veselo i zabavno ( i osven vsi4ko drugo - edno dobro delo )

MOD

Мнениеот Admin » Чет Окт 16, 2003 10:34 pm

[quote="MOD"]

Da .. Za tova ide re4
Admin, obrashtam se kam teb kato osnoven organiozator na tozi forum - ne e li vazmojno da se saberem edin otbor unaci i s po nyakolko 4uvala da se ka4im i da mahnem 4ast ot boklucite.
Absolutno saznavam, 4e tova shte e kapka v moreto i 4e nyama da razreshi problema, no si mislya, 4e e po-dobre ot bezdeistvieto. A i ako si go napravim - shte e veselo i zabavno ( i osven vsi4ko drugo - edno dobro delo )

[/quote]

MOD, в случая ми е трудно да организирам нещо, на което не съм сигурен дали ще мога да присъствам.:V: В момента уча за държавни изпити, а на всичкото отгоре непрекъснато изскачат и разни други задачи (някои от които са свързани с бюрократични спънки :(!:), така че наистина не знам кога ще мога да отделя цял ден.
Но ако вие се уговорите в МЕРОПРИЯТИЯ, ще направя всичко възможно да участвам. :)
Предлагам ви първо няколко души, които сте сигурни, че ще участвате, да измислите кога и къде да е срещата, след което да я обявите и който може да идва. Включая и аз.;)

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Jacket » Пет Окт 17, 2003 6:20 am

Ако става дума за почистване на някоя пътека ...да става, доколкото се събират само изхвърлени хартийки, опаковки и др. дреболии. Но ако става дума за почистване на цели бунища, каквито се виждат на разни места, съм категорично против. Защо ли? Ами защото никак не ми се иска да се хванем 10 човека примерно, да изринем един куп лайна, да се изпозаразим и изтровим с какви ли не гадости и накрая да дойде някой баровец-хотелиер да се изцвъка на същото място. За това трябва да се грижи министерството на околната среда, а не ние. Аз никога не съм хвърлял боклуци нито в града нито в планината и за това никак не се блазня от идеята да чистя боклуците на някой селянин, но ако е за каузата може да направим едно каране-почистване с по една раничка с чувалче вътре. Обаче без колелото да се кача... нямам толкова свободно време.
Аватар
Jacket

Мнениеот MOD » Пет Окт 17, 2003 7:15 am

Da, moje i s koleloto .. N.P.
Zabelyazal sam, 4e okolo Aleko ne e mnogo 4isto:(
Sashto taka tuk-tam prosekite okolo liftovete sashto sa s bokluci ...
Az taka si go predstavyam Jack - haresvame si edna pateka - marhrut i minavame s koleletata i 4uvalite :) ottam :D
I opredeleno nyamam predvid da 4istim celi bunishta.. nai-malko zashtoto tova e rabota na drug ...( koito oba4e mai ne si ya varshi )

MOD

Мнениеот Tanuco » Пет Окт 17, 2003 7:29 pm

Сега, да не ви чупя хатъра, но според мен ще е най-добре да си оставите колелата и да изчистите, защото преди няколко години като имаше организирано такова мероприятие напълнихме много повече от "по едно чувалче".Просто няма как да слизате с 2 чувала и колело:)))
Успех:)
Tanuco

Рейтинг: 1653

Мнениеот Stuny » Пон Окт 20, 2003 8:19 pm

[quote="did"]

Ей сега ще направя една реклама на Кока Кола (ако на някой му харесва повече - на някоя марка бира в двулитрова бутилка). И антиреклама на гумите Кенда, дето ги слагат по Спринтовете.

Става дума за следното: при разходка преди три дни "друснах" повечко на един камък и задната ми гума направи нещо като "жаба" - явно скъса оплетка или нещо подобно. Не се усетих, че почна да търка в накладките и след 10-15 км се отвори една чудна цепка, дълга към 2 см. Вътрешната гума щръкна през нея и :})::})::}):... Трябваше да се прибера някак, а бях малко над хижа Персенк. И тогава на помощ дойде неволята: Изрязах едно парче от двулитрова бутилка Кока Кола (навсякъде ги има покрай пътя), омотах го с етикета на бутилката (за да не драска вътрешната гума), сложих го между вътрешната и външната и напомпих. Тая джаджа издържа целия път от Персенк до Пловдив, включително спускането по каманаците към село Орехово:8D:! Аз лепилце, лепенки, помпа, инструменти и т.н. си нося, ама и резервна външна ли трябва;)?

Дано не ви се налага да го правите, ама и кофти опита може да е полезен.

Сега знам защо в тоя форум няколко поста се отнасят за прословутите Кенди и се чудя що ги слагат фабрично даже на добри велосипеди.

<hr noshade size="1">
P.S. Ако накой ще коментира въпроси, свързани с боклуците и почистването, пренесохме дискусията в "МЕРОПРИЯТИЯ"!
[/quote]

basi , genialno , minalata godina srqzah guma(Kenda) w Rila i dupkata maj beshe nad 2sm , ta se pochudih kakwo da q prawq , ne bqh mnogo dalech ot borovec , no beshe w nachaloto na karaneto i ne mi se wrystashe i w kraina smetka izpolzwah nqkakwa mushama i nqkoq druga lepenka , ne znam dali ne slojih i parche wytreshna guma (noseh si dwe rezerwni) i slojih srqzanata otpred za da q karam meka , w krajna smetka izdyrja sledwastite dwa dni , no prez cqloto wreme sym se trewojil.
Stuny

Мнениеот bikerider » Пет Окт 24, 2003 10:08 am

[quote="MOD"]

Da, moje i s koleloto .. N.P.
Zabelyazal sam, 4e okolo Aleko ne e mnogo 4isto:(
Sashto taka tuk-tam prosekite okolo liftovete sashto sa s bokluci ...
Az taka si go predstavyam Jack - haresvame si edna pateka - marhrut i minavame s koleletata i 4uvalite :) ottam :D
I opredeleno nyamam predvid da 4istim celi bunishta.. nai-malko zashtoto tova e rabota na drug ...( koito oba4e mai ne si ya varshi )

[/quote]

MOD, izviniavai che ti protivorecha, no az niakaksi ne se chuvstvam komfortno da chistia lainata na selianite. nikoga ne hvarliam nishto v planinata, vinagi si go puham obratno v ranicata i go hvyrliam v parvoto koshche v sofia koeto vidia, kogato sliaza.
prosto niama smisyl nie da chistim, a prostacite da serat - prosto sa tolkova mnogo poveche ot nas, che niama da ima efekt za poveche ot edna sedmica.
ako iskame da _poddyrjame_ planinite i patekite chisti triabva da se raboti v drugata posoka - prevantivna propaganda. zashtoto kak tochno shte obiasnish na tupa mutra koiato si hvyrlia boklucite ot hotela (vijdal sym s ochite si - s kamioni daje go praviat) che ne triabva da go pravi? ili da sednesh da rovish iz bunishteto v koeto ima tonove bokluci?
nai-mnogo naistina da se zarazim ot neshto gadno. za celta si ima ministerstva i organizacii - te sa zatova. a che ne si varshat rabotata i predpochitat da si okradat budjetite - tova e nash obshto problem na vsichki.

nai-silnoto reshenie e kogato karame i sprem niakyde da pribirame malkite bokluci - te sa nai-strashni. az go pravia postoianno i ne se draznia, zashtoto znam v kakva lainiana dryjava jiveia, no na men mi olekva taka.

toest mislia che niama kakvo da se organizirame za malkite bokluci - prosto da gi subirame po default. za golemite bokluci triabvat pari i mnogo resursi - ne sluchaino bokludjiiskia biznes procyftiava.
Аватар
bikerider

Мнениеот MOD » Пет Окт 24, 2003 10:30 am

[quote]
MOD, izviniavai che ti protivorecha, no az niakaksi ne se chuvstvam komfortno da chistia lainata na selianite. nikoga ne hvarliam nishto v planinata, vinagi si go puham obratno v ranicata i go hvyrliam v parvoto koshche v sofia koeto vidia, kogato sliaza.
prosto niama smisyl nie da chistim, a prostacite da serat - prosto sa tolkova mnogo poveche ot nas, che niama da ima efekt za poveche ot edna sedmica.
ako iskame da _poddyrjame_ planinite i patekite chisti triabva da se raboti v drugata posoka - prevantivna propaganda. zashtoto kak tochno shte obiasnish na tupa mutra koiato si hvyrlia boklucite ot hotela (vijdal sym s ochite si - s kamioni daje go praviat) che ne triabva da go pravi? ili da sednesh da rovish iz bunishteto v koeto ima tonove bokluci?
nai-mnogo naistina da se zarazim ot neshto gadno. za celta si ima ministerstva i organizacii - te sa zatova. a che ne si varshat rabotata i predpochitat da si okradat budjetite - tova e nash obshto problem na vsichki.

nai-silnoto reshenie e kogato karame i sprem niakyde da pribirame malkite bokluci - te sa nai-strashni. az go pravia postoianno i ne se draznia, zashtoto znam v kakva lainiana dryjava jiveia, no na men mi olekva taka.

toest mislia che niama kakvo da se organizirame za malkite bokluci - prosto da gi subirame po default. za golemite bokluci triabvat pari i mnogo resursi - ne sluchaino bokludjiiskia biznes procyftiava.
[/quote]

Ima edna tema, koyato se kazva "Da napravim Vitosha po-4oista" - [url]http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=585[/url] - tazi diskusia e pove4e zatam ;)

Uvajam mnenieto ti i do nyakade sam saglasen s teb. Naistina shte mine vreme dokato se promeni mantaliteta na balgarina po otno6enie na 4istotata ( viziram dale4 ne samo planinata - vij kakvo e v grada sashto ), no i da se bezdeistva samo zashtoto nyakoi posle pak shte hvarli bokluk e kato da ne se hranim, zashtoto pak shte ogladneem :D:D:D. I naistina vyarvam dalboko, 4e dobriyat primer e zarazitelen :).

MOD

Назад към Архив