LIVESTRONG

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: LIVESTRONG

Мнениеот PtD » Чет Окт 15, 2009 10:20 pm

bikerider написа:Първо, гривничката и носенето и изразяват далеч повече от тупане в гърдите. Не й е това идеята на гривничката.

Oчевидно. Ама за колко хора е очевидно?

Трето, не виждам какво общо има SOS Kinderdorf с Армстронг. Едното не изключва другото.

Зависи колко имаш и колко дадеш ;)

Четвърто, кой колко дарил и на кого дарил е абсолютно личен въпрос и е доста хм... некоректно да се коментира. Според мен. Съзнавам защо ги казваш тези неща, но не променя факта, че е некоректно.

Некоректно спрямо кого?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пет Окт 16, 2009 9:53 am

PtD написа:Oчевидно. Ама за колко хора е очевидно?

Ами всъщност това е хубавото - не е нужно да е очевидно. Модата само помага за финансови постъпления от кампанията.

Зависи колко имаш и колко дадеш ;)

Кой колкото има/желае - дава.

Некоректно спрямо кого?

Дарителите. По принцип :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Пет Окт 16, 2009 1:18 pm

bikerider написа:
Некоректно спрямо кого?

Дарителите. По принцип :)

:agree:
Най-вече защото сумата не е от значение, а самият факт че е направено..
Все пак за един човек да кажем $10 месечно за дарения са повече от невъзможни, за друг са седмична сума...
Това не прави първия по-малко съпричастен или по-малък дарител...

Именно за това е некоректно да се коментира кой колко дарява, дори кога и на кого...

Трагично е обаче и когато някой се бие в гърдите, че дарил един SMS и колко много бил направил :V:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Пет Окт 16, 2009 2:50 pm

Alpina написа:Трагично е обаче и когато някой се бие в гърдите, че дарил един SMS и колко много бил направил :V:

Нали? А носенето на гривничката с какво се различава от това поведение? :look:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Окт 16, 2009 3:02 pm

Биенето в гърдите. Което също е лична работа на дарителя. Хора всякакви.
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Пет Окт 16, 2009 3:29 pm

PtD написа:
Alpina написа:Трагично е обаче и когато някой се бие в гърдите, че дарил един SMS и колко много бил направил :V:

Нали? А носенето на гривничката с какво се различава от това поведение? :look:

Добре, примерно аз съм го правил, преди да нося такава гривна, да съм го писал някъде

Тази година, един колега от Благоевград почина от рак на белите дробове, много добър човек и то не защото така трябва да се говори...
Проблем ли е, че искам да го почитам с гривната? Показност?

Защо смяташ, че носенето означава това?
И да има такива хора, много вероятно смотаната гривна да е временно явление при тях, това значи ли, че тези за които има някаква саниментална стойност не трябва да носят. Това е предмет, свързан по някакъв начин със съпричастността към тази болест...
Незнам дали беше забелязал, че имах мартеница на ръката до преди месец някъде.
Тя ми е от миналата година пролетта на ръката, дали пък не съм я носил пак с "вижте ме, нося мартеница, дал съм пари"
Знаеш ли колко хора ми се смееха за нея... беше ми през оная работа, защото за нея също си имаше причина, обаче за съжаление мартениците не оцеляват явно повече от година и половина непрекъснато носене, за разлика от гривната...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Пет Окт 16, 2009 4:36 pm

Alpina, PtD прекрасно разбира, че гривничката чисто и просто позиционира каузата и помага да се печелят още привърженици. Няма нужда да му обясняваш очевадни неща. По-скоро иска да каже нещо друго, но до момента поне на мен не ми е ясно какво точно казва и на кого го казва.
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Окт 16, 2009 6:55 pm

Искам да кажа, че специално гривничката Livestrong не се приема като съпричастност към каузата от една доста голяма част от носещите я, ами си е едно най-обикновено фуклявене. Което много ясно си пролича по броя на отзовалите се за дарение от 20$.

П.П. Говорим в рамките на нашата географска ширина, разбира се.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Окт 16, 2009 6:58 pm

:agree: за $20, макар форума все пак да не е някаква представителна извадка за ангажираните с каузата на гривничките.

Иначе, дори да е само заради "фуклявенето" (без значение къде), за да преглътнем моралното падение на фукащия се 1 raise-нат долар малко ли е, много ли е? Чудя се може ли да се мерят пишки в морално измерение и има ли смисъл, след като целта е да се набират пари? Щото ако сравняваме кой колко е дал всъщност сравняваме кой показва, че има пари и колко. А не колко пари са набрани за кампанията :dontknow:

Май няма да помогнем много на раково-болните, ако се мерим по това кой колко е дарил, а не по това дали съм дарил/привлякъл някого към каузата или не. Май е по-важно участието :dontknow:

Edit: чудя се какво ще стане ако намаля дарението за гривна на $5 :roll2:
Аватар
bikerider

Мнениеот PRobably » Пет Окт 16, 2009 7:31 pm

Ако намалиш гривните на 5$ в краина сметка ще си събрал МНОГО повече отколкото,когато гривните са по 20$.
Поне според мен е така много хора биха дали 5$,а малко биха дали 20$ ,ако ме разбираш какво искам да кажа. ;)
Те за това са по 1$ в Щатите,щото като си ги купят 100,000 човека ето ти 100,000$ поне според мен това е най-добрия начин за събиране на пари.Големите дарения не се правят от всеки,но предполагам всеки би отделил 5$ за такава гривна.
Пак казвам това е лично мое мнение. :peace:
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот bikerider » Пет Окт 16, 2009 7:49 pm

Резултатите от моето предложение не ме изненадват, напротив. Всъщност оптималната сума е $1 :)
Аватар
bikerider

Мнениеот PRobably » Пет Окт 16, 2009 8:21 pm

bikerider ще споделиш ли колко гривни имаш и парите от тях къде отиват,защото нещо неразбирам. :dontknow: Не се заяждам или нещо такова,но наистина не си дал никаква информация.

П.П защо за всяко мое мнение в тази тема получавам минус ?
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Мнениеот Alpina » Пет Окт 16, 2009 9:09 pm

Малко по-назад в темата имах същата идея с по-ниска цена, никой не прояви интерес. Ако не ти е станало ясно, опитай да порчетеш по-внимателно поста на bikerider или моя...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Съб Окт 17, 2009 1:27 pm

@PRobably:
Цената на гривната е $1 + цена за доставяне. Навсякъде. Освен гривни, LIVESTRONG май предлагаха и тениски/блузи, пак с благотворителна цел. Също така, можеш да дариш на добра воля праи, без да получиш нищо. Предложението на bikerider е следното: Ти даваш $20, той ги дарява, без да получи гривна/блуза/тениска и тн в замяна и ту купува гривничка от $1. Това е един вид тест за това каква е истинската причина да искаш да участваш в кампанията - гривничката или самата кауза.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот PRobably » Съб Окт 17, 2009 3:57 pm

Ако това беше обяснено от начало нямаше да реагирам така
PRobably написа:20 лв. на гривна ?! Ако са някакви по-нормални цени веднага ще взема 5-6.
и нямаше да се води глупавия спор...
Аватар
PRobably

Мнениеот Alpina » Съб Окт 17, 2009 4:38 pm

Ами не е така. Това не е тест.
Друго е!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Dr3aMeR » Съб Окт 17, 2009 7:13 pm

Аватар
Dr3aMeR

Рейтинг: 998

Мнениеот PRobably » Съб Окт 17, 2009 7:34 pm

http://screambikes.eu/gumena-grivna-za-livestrong.html БЛАГОДАРЯ Милсиш ли,че ако беше толкова просто щеше да има такава тема...
Аватар
PRobably

Мнениеот Ozzie » Съб Окт 17, 2009 8:13 pm

@PRobably
Защо си купуваш гривната?
- защото е модно да имаш такава
- защото искаш да помогнеш на фондацията на Ланс Армстронг
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот PRobably » Съб Окт 17, 2009 10:52 pm

В последните ми няколко мнения обясних много подробно защо си купувам гривната.Това,че е модерна е най-малката причина.И преди съм имал такава гривна много преди да стане модерна,но неочаквам да ме разберете...
Аватар
PRobably

Мнениеот veskoz » Нед Окт 18, 2009 3:46 pm

PRobably написа:Ако това беше обяснено от начало нямаше да реагирам така
PRobably написа:20 лв. на гривна ?! Ако са някакви по-нормални цени веднага ще взема 5-6.
и нямаше да се води глупавия спор...

Обяснено е отдавна. Alpina даде пръв такава идея. Не си прочел. В момента съм малко неспособен, но при първа възможност "ще взема 4". Предлагам обаче да направим фонд и парите да се дарят на български деца под формата на нещо, което им е необходимо вместо да купим нов автомобил на управителя/ката на дадения дом. Лично !!! :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот FREERIDE RIDER » Съб Ное 21, 2009 9:20 pm

Ако някой си търси гривни нека ми пише мога да ви намеря няколко бройки !!!!!!!!!!!!!
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Ное 21, 2009 11:18 pm

2лв винаги давам, 20 също ако е за добра кауза. Защо няма българска инициатива? За децата които искат, но нямат възможност да карат велосипед? Всеки има компоненти, всеки може да разчисти мазето от ненужни вещи, но докато за едни това е нищо, за други това е всичко. Защо не направим нещо за нашите деца? Защощом като сме толкова компетентрни, разполагаме с толкова скъпи и луксозни велосипеди, не съберем части за 5 велосипеда и не ги дарим на Дома за деца в Горна баня?

А дали не гледат Вас като минавате с новото си лъскаво колело струващо колкото издръжката на един от тях за година?
Бюджетът на дома в с.Лик е 7 735 лева на дете на година.

Изображение
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот bikerider » Нед Ное 22, 2009 8:21 am

Да бе, в България никой не се занимава с благотворителност, всички сме зверове, нищо не даряваме на горките страдащи... ти вярваш ли си или просто те е пипнала някаква пуберска емоционална нужда да обвиняваш света за "неправдата"??

Български инициативи има през ден, но за тях няма да чуеш по телевизията или да прочетеш във вестниците. Ако наистина искаш да дадеш - дай и не мрънкай по форумите, че никой друг не давал. Това са смешни истории...
Аватар
bikerider

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Ное 22, 2009 9:43 am

Слаба институция сте.... Нищо, аз си мислех че сте нещо и сте способни от нищо нещо да направите, но нищо, явно няма нещо от това нищо...Продължаваме да пишем
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот eMcKu » Нед Ное 22, 2009 10:02 am

EccentricMOTION написа:Слаба институция сте.... Нищо, аз си мислех че сте нещо и сте способни от нищо нещо да направите, но нищо, явно няма нещо от това нищо...Продължаваме да пишем

Хептен си изперкал.
Ако не го осъзнаваш, легни си, наспи се и като се събудиш и пак не можеш да го осъзнаеш, значи трябва да спреш да пишеш тук :8D:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Alpina » Нед Ное 22, 2009 10:03 am

EccentricMOTION написа:Слаба институция сте.... Нищо, аз си мислех че сте нещо и сте способни от нищо нещо да направите, но нищо, явно няма нещо от това нищо...Продължаваме да пишем

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Що си не пиеш хапчетата, защото изобщо не си на ясно какво пишеш :D
Баси несвързания тип :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот shepo » Нед Ное 22, 2009 11:00 am

:crazy: :crazy: :crazy: Нищо, аз си мислех че сте нещо и сте способни от нищо нещо да направите, но нищо, явно няма нещо от това нищо- :crazy: :crazy: :crazy: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте...
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот МИКИ МАУС » Нед Ное 22, 2009 8:28 pm

.... а, бе иска ли някой да ми отговори: Защо накрая всяка тема се засира до неузнаваемост? Айде аз съм малко по-простичък, Вие сте от интелигенцията , ама чак пък толкова много интелект на куп... Ай съ замислете малко...

пп 99,9 % от времето ми забравям че съм със жълта гривна, сещам се ...само, когато обяснявам ,че са ни ги сложили да ни разпознават по-лесно.... :crap:
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот PRobably » Нед Ное 22, 2009 8:50 pm

МИКИ МАУС написа:.... а, бе иска ли някой да ми отговори: Защо накрая всяка тема се засира до неузнаваемост? Айде аз съм малко по-простичък, Вие сте от интелигенцията , ама чак пък толкова много интелект на куп... Ай съ замислете малко...

пп 99,9 % от времето ми забравям че съм със жълта гривна, сещам се ...само, когато обяснявам ,че са ни ги сложили да ни разпознават по-лесно.... :crap:

Зареди такива умни коментари като твоя...

айде цъкайте ми минус
Аватар
PRobably

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум