Избор на FR рамка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на FR рамка

Мнениеот FREERIDE RIDER » Пет Ное 20, 2009 8:42 pm

Мии.... нека да започна с това ,че си търся рамка за FR . FR ,ще рече спускания и скокове ,най- вече скокове . Разполагам с +І- 1000 лв (за рамка и шок) и съм се спрял на няколко рамки . Рамките между който се чудя са : TREK Session 77 , Norco Shore 08, Specialized SX , Kona stinky 07 , Iron Horse Yakuza Komicho. Всички освен sx-a със сигурност ще се купуват от България . Двуомя се между 5-те рамки и всяка има предимство над друга и съм тотално объркан . :confused: . Като цяло от зад търся нещо около 180 мм ход ,с не толкова рабоещо окачване (все пак ще скачам) ,искам най- вече рамката да е здрава ,и с добро тегло.

EDIT: Рамката ще се кара с Rock Shox Domain 318 coil
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Re: Избор на FR рамка

Мнениеот bobiracing059 » Съб Ное 21, 2009 12:46 am

Здрасти.
Изчакай да видиш българските производители на какво са заложили през новата година....
Токувиш ти е харесало нещо! :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот hitar_potar » Съб Ное 21, 2009 1:55 am

здр, и аз съм пред същата дилема... ъъъ, всъщност вече съм направил избора, сега се работи по процедурата със сдобиването... но съм се насочил към малко по-нестандартен избор. :^: живот, здраве и късмет, ще загатна за него в "радост за очото" скоро. от изброените рамки не съм карал нито една, но както всеки би отбелязал - май SX Trail е най-известната и предполагам повечето хора ще ти я препоръчат. моя глас отива обаче за трека - доколкото знам, в момента се продава 1 такъв в пазара, продавачът е разбран човек и ще те снабди с инфо относно рамката - силни, слаби страни, и т.н. успех с избора и покупката.
п.п. @боби, май знаеш нещо. :magnify: :clap: дай hint, дори и малък. :sonar:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Capoeira » Съб Ное 21, 2009 7:40 am

Ако наистина основно ще залагаш на аграрните дропове, поне като геометрия Трека е създаден за това. Карал съм 3 от 4-те(не съм карал ИХ) и мога да ти кажа че най-универсална рамка е СХ Треил-а
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот Disrespect » Съб Ное 21, 2009 9:29 am

Аз съм голям фен на Трек и съм за него. Но пък SX-а също хич не е лоша рамка...другите ги отпиши, мисли между тези двете :>
BIKESEXUAL
Аватар
Disrespect

Рейтинг: 1160

Мнениеот bobiracing059 » Съб Ное 21, 2009 10:54 am

Попринцип,винаги е по-добре,особенно сега когато е края на годината,с покупката на колело/рамка.
Не знаеш какво ще излезе през новата година,дали ще ти хареса и най-вече на каква цена ще можеш да си го купиш!
За това моя съвет си е да изчакаш.
Ако е за някоя дрешка,протектори или части съм съгласен,да се възползваш от новогодишните намаления! :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот FREERIDE RIDER » Съб Ное 21, 2009 6:52 pm

Явно изборът ми ще е между TREK-a и SX-a . И сега пак останах в дилема ,до сега се чудех между 5-те рамки ,а сега между 2-те . Моля тези които казаха ,че препоръчват еди к'во си да кажат ,защо .
Аватар
FREERIDE RIDER

Мнениеот SeSSion » Съб Ное 21, 2009 7:19 pm

Не видях къде пише тези +/- 1000 лв. за нова рамка ли са или за втора уптреба. И искам да питам между SX Trail и Big Hit коя е по- хубава.
SeSSion

Мнениеот dzvongi » Съб Ное 21, 2009 8:10 pm

По последния пост синята е по-добра.
Относно темата май нещо не разбираш трека е съсдаден за такива работи, Коната е доста работеща ,а SX е най-универсален.
SX определено не отговаря на твойте изисквания.(само IH от изброените не съм карал, но може да провериш че отзивите не са много добри).
За това което си изброил аз бих ти препоръчал TREK-а.SX определено е много добра рамка, но по-скоро за смесени дисциплини.
Надявам се да съм бил полезен.
P.S.
Сега видях той е писал коя е по-хубава.Извинявам се според мен е TREK-a, защото има по-плавни извивки. :D
P.S.
"Аз съм голям фен на Трек и съм за него. Но пък SX-а също хич не е лоша рамка...другите ги отпиши, мисли между тези двете :>"
Надявам се си карал другите две, иначе си караме кросчето и си пишем простотиики като имаме свободно време :nono:
dzvongi

Рейтинг: 1775

Мнениеот FREERIDE RIDER » Съб Ное 21, 2009 8:40 pm

Тъй както е тръгнало ,имам само един въпрос за TREK-a . Прецаквам аз резабата на ухото (drop aut) ,тогава какво правя ,от къде ще мога да си намеря ухо?
Лично аз имах голям мерак на norco-то но никой нищо не каза за него ,нито за kona-та . Специално на shore много ми харесва геометрията ,но почти нищо не знам за него ,освен че има : fsr окачване ,135x12 ос, 180мм ход на знадната ос , и 1.5 чело , добър външен вид :D .
Аватар
FREERIDE RIDER

Мнениеот hitar_potar » Нед Ное 22, 2009 1:54 am

ами... не съм много сигурен как е точно ушото на трека, но предполам, че в ибей има достатъчно резервни за продан. не знам как стои работата за целия дроп-аут. относно трека - хода отзад е 178мм, за задна главина с 135х10мм ос е, 1,5 чело, откъм тегло е мааалко тежичка, но е поносимо, окачването е малко по-твърдичко, но си върши работата. геометрията е доста приятна както за дропове, така и за леко XC (в смисъл няма да ти е изключително отвратително, ако ти се наложи да повъртиш малко). държа да отбележа, че не съм се качвал на подобна рамка - всичко това ми беше казано от момчето, което продава сешън 77 в нашия форум. съвсем наскоро си ъпна обявата, така че можеш да я потърсиш бързичко в пазара. съвета ми е да се свържеш с него, независимо дали неговата рамка си харесал или е някоя друга, и той ще ти обясни подробно. и едно мое мнение, откъм естетическа страна - тази рамка най-много й ходи еднокорнна вилка на маниту, другите производители нещо не ми се връзват в очите.
@session, за кой биг хит става дума - най-най-най-новия или по-старичкия? че имат дооооста голяма разлика. ако е по-старичкия - SX Trail е по-арен, ако е новия - мисля, че задминава спешълайзда. :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот SeSSion » Нед Ное 22, 2009 10:55 am

Говоря само за рамките Биг Хит 2010 и SX Trail 2010.
SeSSion

Мнениеот hitar_potar » Нед Ное 22, 2009 12:05 pm

SeSSion написа:Говоря само за рамките Биг Хит 2010 и SX Trail 2010.

в такъв случай всичко опира до религия. едно обаче е сигурно - какъвто и да е избора, винаги печелиш! :D
Аватар
hitar_potar

Мнениеот FREERIDE RIDER » Нед Ное 22, 2009 6:40 pm

@hitar_potar - Виж тази обява и погледно drop aut ,там има снимка на тях . http://cgi.ebay.co.uk/Trek-Session-7-mo ... 35a4ef89f8 . Лично аз съм виждал счупен drop aut ,и то този от страна на диковата спирачка . (Ако искаш мога да видя къде е тази снимка да ти я покажа )

За сега съм на мнение да взема TREK-a предимството му за мен пред sx-a ,че по лесно мога да се сдобия с него. :beer: Много ми е интересно ,защо никой нищо не каза за норкото ? :eek3:

А относно телгото на рамката ,не ме притеснява ,защото аз гледам са сваля тегло от компонентите си ,не от рамката. :8D:
Аватар
FREERIDE RIDER

Мнениеот hitar_potar » Нед Ное 22, 2009 9:47 pm

ми няма значение от коя страна е счупения дроп-аут - все може да излезне нещо в ибей. а ако не става така - решението е фрезист. колкото до обявата, която си постнал, имай впредвид, че е за целия байк, вече има хора, играещи за него, и ако нямаш късмет, цената ще хвръкне още бая. относно качествата на байка - приятна сглобка е, само вилката е малко кофти - маниту Stance. ако искаш, можеш да поразгледаш и в pinkbike.com - там има десетина-15 оферти за сешън 7/77, както като цели байкове, така и като рамки. лично аз се бях насочил точно към сешън 77, но в последния момент някой предложил мааалко по-висока цена на продавача, а аз не бях склонен да играя покер с очевидно превъзхождащ ме опонент. :D и случайно намерих нещо по-добро за малко по-малко пари... което ще наложи почти пълна промяна в моя байк... ако си харесаш нещо от някой американец/американка :eyebrow: , имай впредвид, че както в този сайт, така и в ибей цените от щатски продавачи са чувствително по-ниски, но си има уловка - ДДС, МИТО, понякога скъпа доставка. ако успееш да се договориш с американеца за доставка и обявяване на примерно рамката на ниска цена, можеш да избегнеш тези такси и да се сдобиеш с нещо страхотно на доста приятна цена. :^:
колкото до норкото, понеже не съм запознат лично с първотачалния ти списък от рамки, единствения недостатък спрямо трека е прекъснатата седалкова тръба, ограничаваща регулирането на седалката. нямам си на идея как работи окачването й, пък и тя е отзад с 150х12мм ос за главина, така че ако нямаш такава, това допълнително оскъпява едно евентуално сдобиване с Shore-а. :agree:
ааа да, мислиш ли да аграриш невероятно много? щото ако не, не мисля, че има от какво да се притесняваш по отношение на счупени дроп-аути на трека, освен ако не вземеш рамката с такива. :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот FREERIDE RIDER » Нед Ное 22, 2009 10:07 pm

Първо: Аз ще взема рамката на @kambo .
Второ: Аз дадох линк-а към обявата за да добиеш предрстава как излгеждат drop aut-овете !
Трето: Shore-a е с 135x12 ос ,и то Rock Shox ос .
Четвърто : Drop aut-овете не мога ли да се презастраховам ,защото няма невъзможни неща , и същевременно с това ми возило би трябвало карането ми да стане по- аграрно.

И май работата стана така ,че трябва да видя на каквва цена мога да се сдобия с sx и да реша кое да взимам ?
Аватар
FREERIDE RIDER

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд