ъпгрейт на drag ontario te

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: ъпгрейт на drag ontario te

Мнениеот jorji » Чет Ное 26, 2009 11:45 am

bio, аз работя в близост до каменица, дадох го като ориентир.

спирачката да я оставим настрана за сега .

Като цяло не искам колелото ми да е по пригодно за асфалта отколкото за черни пътища и пътеки,
но и не искам гумата да се окаже крайно неподходяща за каране по шосета и да се износи бързо. Идеята да си взема и да карам колело е главно планината и дългите вело пътешествия.
Аватар
jorji

Рейтинг: 1300

Мнениеот BRAMBARA » Чет Ное 26, 2009 12:15 pm

jorji написа:bio, аз работя в близост до каменица, дадох го като ориентир.

спирачката да я оставим настрана за сега .

Като цяло не искам колелото ми да е по пригодно за асфалта отколкото за черни пътища и пътеки,
но и не искам гумата да се окаже крайно неподходяща за каране по шосета и да се износи бързо. Идеята да си взема и да карам колело е главно планината и дългите вело пътешествия.

Щом искаш повече за планина сега ще ти изреда някои компоненти:
1) Гуми- http://www.ridespot.net/product_info.ph ... 81d0ed82f8 2.35 , но гледаи да са двустенни малко са по-скъпи , но няма да имаш проблем с пуканията! :agree:

2) кормило - http://www.ridespot.net/product_info.ph ... 81d0ed82f8 това е 680мм доста по дълго е от твойто сегашното , а пък и ти беше писал , че искаш нещо по-дълго! И едва ли ще имаш проблем с счупването му!

3) лапа (нова лапа защото кормилото е с друг захват) - незнам точно каква да ти предложа защото не знам дали искаш дълга или къса за къса тази http://www.ridespot.net/product_info.ph ... 81d0ed82f8 ,а за по дълга тази - http://www.ridespot.net/product_info.ph ... 81d0ed82f8
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Мнениеот bio » Чет Ное 26, 2009 12:49 pm

@BRAMBAR ... не обясни как точно си счупил тези кормила и лапи .... друго серията Hussefelt е в секция DH/FR сигурно имат някаква причина. гумите не искам и не мога да коментирам.
аз спирам да коментирам независимо, че ми е много приятно да си бъбрим тук.
успех на всички !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот jorji » Чет Ное 26, 2009 1:25 pm

що бре, пиши си ! мен ми се иска мнения от тук и от там да чуя, не само на 1 човек, пък на какво ще се спра в крайна сметка е трета работа. тука пиша за се светна за тия части, пък и да не тествам по-няколко версии на дадена част докато стигна до тая дет ми пасне..че то не ми е само колелото, и други зарибявки имам :D
Аватар
jorji

Мнениеот jorji » Чет Ное 26, 2009 1:36 pm

http://www.dimibike.com/product_info.ph ... cts_id=253
тия примерно също ми се виждат удачни, заради грайфера, който не изглежда прекалено висок, но пък е "шарен".
нз обаче дали е с тези "пукоустойчивите" слоеве на гумата (о:

http://www.dimibike.com/product_info.ph ... cts_id=254
а на тази описанието и изглежда като за моите нужди
Аватар
jorji

Мнениеот papi007 » Чет Ное 26, 2009 8:43 pm

На континенталките доколкото съм чел доста бързо им се износва грайфера на хасфалта.
За това си вземи едни сликове за из града (т.е. гума без грайфер. CST Имат такива за по 11 лева). Липсата на грайфера намалява сцеплението с настилката, но пък ще караш с 2-3 предавки по-бързо. Може да се кара по пресечен терен с тях, но искат много внимание и не стават за бързо каране. Като ще ходиш на офроуд, слагаш гумите за черен път и действаш.
Няма универсално колело и няма универсална гума :peace:

п.с. Въпреки че сега се сетих за мойте velociraptor гуми:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=33327
Доста твърда гума , та по асфалта за около 5 000 км задната изчезна, а в предната има още доста живот. НО пък е доста тежка и бавна гума. А на офроуд е и доста саката заради твърдата смеска.
Аватар
papi007

Мнениеот kaliopo » Чет Ное 26, 2009 9:54 pm

Не разбирам, защо всички са решили, че е нужно двете гуми да са еднакви. За описаното разнообразно каране е нужна предна гума със стабилна шарка, мека смес и по-голям балон - например. За задната аз бих избрал по-тясна, гладка в средата (за по-лесно търкаляне) и със стабилен страничен грайфер (срещу поднасяне) - например.
jorji трябва да прецени сам дали предпочита да е по-сигурен извън пътя и да кара с предна гума 2.3 и задна 2.1 или ще набляга на дълги асфалтови преходи, за които ще му е по-лесно с предна 2.1 и задна 1.9
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот BRAMBARA » Чет Ное 26, 2009 10:29 pm

bio написа:@BRAMBAR ... не обясни как точно си счупил тези кормила и лапи .... друго серията Hussefelt е в секция DH/FR сигурно имат някаква причина. гумите не искам и не мога да коментирам.
аз спирам да коментирам независимо, че ми е много приятно да си бъбрим тук.
успех на всички !!!

:offtopic: :offtopic: :offtopic:
Гледам , че искаш да знаеш как се чупят еми как караш едно такова кормило от 8лв. ZOOM !!! 3 месеца само градско (защото още не се бях запалил по DH )
и копнееш с нетърпение да се спука или да се скъса направо от към захвата към лапата. И....после по-добре да не правиш тази грешка като мене да си закупиш отново същото (6 :D )

ontopic: за гумите аз не съм за континентал защото съм карал доста такива и въобще на съм доволен от всички тези гуми (общо 4) най-вече от FLOW , сега за gravity може да става за нещо , но точно тази не съм я пробвал , но доколкото аз съм карал от този клас гуми доста ЧЕСТО ГИ ПУКАХ не само от бурдюри и от дупки а от трънчета за това аз съм за двистенен MAXXIS или KENDA
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Мнениеот jorji » Пет Ное 27, 2009 12:05 pm

ох, изпаднах в дилема с тия гуми!

Реално карам доста по асфалт пък и ми предстои каране в гърция което ще е 50%/50% асфалт и черни пътища. Да обаче примерно тоя уикед смятам да карам към х. Изгрев евентуално и със сликове там ще е шоу (: а малко по напред във времето смятам да се разходя и до една страна където няма мн мн асфалтови пътища - според мен извода е че ми трябва нещо което се ползва за дълги вело пътешествия - където се кара по асфалта и в буша , незнам обаче коя е тая гума!
Аватар
jorji

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Ное 27, 2009 12:26 pm

jorji - за това, което си изброил:
- максимален размер 2.1;
- с ниско съпротивление;
- износоустойчива;
- по възможност лека;
- изборът зависи от бюджета ти за гуми : - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот jorji » Пет Ное 27, 2009 12:49 pm

Удачни качества си изброил!
Дай сега примери независимо от бюджета!
Аватар
jorji

Мнениеот shepo » Пет Ное 27, 2009 5:20 pm

Continental Speed king 2.1 може да пробваш http://screambikes.eu/continental-speed ... vaema.html
Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте...
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот v.zarev » Съб Ное 28, 2009 7:22 pm

CST Caballero 2.25 :idea: http://screambikes.eu/vunshna-guma-cst-caballero-c-1563.html(рално са ~ 2.1) може да ги пробваш - не се износват лесно, на завойте аз поне съм доволен от тях, търкалят се прилично (ако уцелиш правилната посока при монтажа де :D ), а и цената е доста различна от континентал и пр.
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Мнениеот botroid » Съб Ное 28, 2009 8:39 pm

CST Кабалеро не е гума за "каране доста асфалт", независимо от размера й. Съпротивлението при търкаляне е отчетливо при 2.25, а за 2.40 да не говорим. Износването е бързо, грайферите показват признаци на износване още след първото каране, много слаби са и бързо се накъсват.
На Континентала асфалта бързо ще му вземе здравето, а и цената на гумата е неприятна.
За описаното по-горе каране бих взел за предна Хай ролер 2.35, а за задна тоя Спешълайзд. Много бърза и лека гума за всякакви условия, без кал, а Ролера пък не се плаши от асфалт, когато е сложена предна, а на офроуд гарантира стабилност.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот papi007 » Нед Ное 29, 2009 5:39 pm

Също добър вариант - http://www.maxxis.com/Bicycle/Urban/Holy-Roller.aspx
От човек, каращ такава съм чул че се търкаля доста бързо, няма жужене и някакво голямо съпротвление въпреки големия балон, пък и дава доста прилично сцепление.

Друг познат кара с http://www.maxxis.com/Bicycle/Urban/Hookworm.aspx, но спооред мен е прекалено тежка гума. Доста време ги движеше по асфалт, а и доста черен път са видяли. Също доста хвалби чух от него, но мисля че няма достатъчно опит с гуми. Особенно сравнено с първия човек.
В ridesport.net може да потърсиш за цени и ако те устройват да ги имаш напредвид.
Аватар
papi007

Мнениеот Stanev » Нед Ное 29, 2009 9:11 pm

botroid написа:CST Кабалеро не е гума за "каране доста асфалт", независимо от размера й. Съпротивлението при търкаляне е отчетливо при 2.25, а за 2.40 да не говорим. Износването е бързо, грайферите показват признаци на износване още след първото каране, много слаби са и бързо се накъсват.
На Континентала асфалта бързо ще му вземе здравето, а и цената на гумата е неприятна.
За описаното по-горе каране бих взел за предна Хай ролер 2.35, а за задна тоя Спешълайзд. Много бърза и лека гума за всякакви условия, без кал, а Ролера пък не се плаши от асфалт, когато е сложена предна, а на офроуд гарантира стабилност.

Кабалеро-то определено не е за асфалт, има съпротивление, особенно 2.40. Дори 2.40 става за смесено каране, но не го препоръчвам за по-дълги преходи. Не съм съгласен, че се износват или накъсват много бързо, карам с такива и на двете колела вече близо 6 месеца и изтъркването на задните е минимално, навъртял съм общо към 700-800км. и на двата бициклета. Гумата е за крос кънтри, може и АМ, но без камънаци и т.н., бордовете са тънки.

П.П. Гумата не я препоръчвам при агресивно каране надолу, особенно на мокро, определено се държи добре, но въпреки това си трябва по-голяма и по стабилна гума от високия клас :agree:
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри