Групова планинска застраховка

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Групова планинска застраховка

Мнениеот jivkonik » Чет Дек 03, 2009 12:09 pm

veskoz написа:
bokichaa написа:Смисълът на Планинската застраховка е да покрие разходите на Планиската спасителна служба

... а това е отделна полица. При мен е 20 лв планинската + 30 покритие на разноски по ПСС до 1000 лв.

Ами моята е от HDI "Туристическа застраховка ЗЛОПОЛУКА" за 20 лв и в графа ПОКРИТИЕ 1000лв има 2 позиции:
1. Спасителни разходи в следствие злополука.
2. Медицински разходи в резултат на злополука.
НЕ се опоменава изрично ППС. Значи ли това, че няма да ми покрие РАЗХОДИ КЪМ ППС?

Не рзбрах твоето 20 + 30 какво е?
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Чет Дек 03, 2009 12:27 pm

Ще погледна довечера и ще го снимам. Помня, че беше около 50 лв цялата. Колегата gyndi може да обясни по-точно.

http://www.armeec.bg/?page=products&cat ... &details=1
"Разноски за репатриране, вследствие злополука или акутно заболяване;"
ПСС по подразбиране, но ми се мота в главата нещо такова от полицата :dontknow:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот jivkonik » Чет Дек 03, 2009 1:03 pm

veskoz написа:Ще погледна довечера и ще го снимам. Помня, че беше около 50 лв цялата. Колегата gyndi може да обясни по-точно.

http://www.armeec.bg/?page=products&cat ... &details=1
"Разноски за репатриране, вследствие злополука или акутно заболяване;"
ПСС по подразбиране, но ми се мота в главата нещо такова от полицата :dontknow:

Моята не покрива тези неща:
"Смърт вследствие злополука;
Трайна загуба на трудоспособност вследствие злополука;
Временна загуба на трудоспособност вследствие злополука над 20 дни; "

има ги в бланката, но не са отметнати, съответно не съм платил за тях.
Аватар
jivkonik

Мнениеот kibikoff » Чет Дек 03, 2009 1:09 pm

това е от моята застраховка

Изображение
kibikoff

Мнениеот veskoz » Чет Дек 03, 2009 1:09 pm

Eми и аз това съм се чудил преди когато някой ми каже: "50 лева :bigeyes: ти луд ли си, моята е 17".
Мисля, че онези +30лв са за точно тези "специални условия" които е посочил и kibikoff.
Аватар
veskoz

Мнениеот deather » Чет Дек 03, 2009 1:29 pm

Моята застраховка е същата като на kibikoff и струва 25 лв. за 1 година в магазин Стената.
Аватар
deather

Рейтинг: 1309

Мнениеот gyndi » Чет Дек 03, 2009 3:39 pm

veskoz написа:Eми и аз това съм се чудил преди когато някой ми каже: "50 лева :bigeyes: ти луд ли си, моята е 17".
Мисля, че онези +30лв са за точно тези "специални условия" които е посочил и kibikoff.

да се включим и аз, нали може?! Имаме две застраховки с veskoz едната е Спасителни разноски - включва лимит до 1 000 лв за 1 година в случай, че след злополуката която си претърпял се покриват мед. разноски до лимитът. Стандартната Планинска застрохвка покрива само събития в ПЛАНИНАТА и общетява хората, които те спасяват в случая ПСС. И както, някой по горе писа четете внимателно и не се притеснявайте да задавате глупави въпроси. Клиента е ЦАР, нали?! :D
Аватар
gyndi

Рейтинг: 1310

Мнениеот veskoz » Чет Дек 03, 2009 4:00 pm

gyndi написа:...не се притеснявайте да задавате глупави въпроси. Клиента е ЦАР, нали?! :D

Да те еа у агента :lol:
Аватар
veskoz

Мнениеот Daniel Panev » Нед Дек 06, 2009 1:54 pm

gyndi написа:
veskoz написа:Eми и аз това съм се чудил преди когато някой ми каже: "50 лева :bigeyes: ти луд ли си, моята е 17".

да се включим и аз, нали може?! Имаме две застраховки с veskoz едната е Спасителни разноски - включва лимит до 1 000 лв за 1 година в случай, че след злополуката която си претърпял се покриват мед. разноски до лимитът. Стандартната Планинска застрохвка покрива само събития в ПЛАНИНАТА и общетява хората, които те спасяват в случая ПСС. И както, някой по горе писа четете внимателно и не се притеснявайте да задавате глупави въпроси. Клиента е ЦАР, нали?! :D

Абе стана ми интересно какви медицински разходи покрива застраховката, посочена от kibikoff (примерно) и какъв е смисъла от тия допълнителни условия? Все си мислех, че целта на планинската застраховка е именно в покриването на спасителните разноски. Озовеш ли се веднъж в болница - дали си се претрепал с колело или те е блъснала кола докато си пресичал, примерно, няма разлика...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот zikzuk » Нед Дек 06, 2009 5:42 pm

Бе да не се налага...
Иначе явно едната покрива САМО разходите, а другата разходите за спасяването плюс те обезщетява теб за загубата ти на трудоспособност.
Нещо като комбиниране се явява - злополука с планинска.
А иначе аз имам злополука, трябваше ми за едно състезание, - и жената ми обясни, че като е за 1000лв, за счупена ръка се падат около 30лв, някакви смешни.
Каза, ако наистина има риск за здравето ми и искам да разчитам на парите от застраховката да вкарам една премия от 120лв и да се застраховам за 10 000лв за да имало смисъл.
Ама аре да не се налага.
Леко и безаварийно :beer: :beer:
Аватар
zikzuk

Рейтинг: 1205

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Дек 08, 2009 8:43 pm

По темата за тези 1000лв. Аз използвах застраховка "Спортисти" от "Армеец".
Тези 1 000лв е застрахователната сума[ЗС], т.е. базата на която се изчисляват обезщетенията. В моя случай тези парички ги получавам във всички случай на летален изход и трайна загуба на трудоспособност.
30те лв са точно 3% /или 3-8% в зависимост от периода на загуба на трудоспособност, 20-60+ дни/ от тази сума който получаваш при временна загуба на трудоспособност/счупена ръка например/, също така покрива и медицински разходи на стойност ДО 10% от ЗС или покрива ДО 100лв в болницата.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Предишна

Назад към Общ форум