Команда 8-ца за венци 6-ца

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Команда 8-ца за венци 6-ца

Мнениеот Jacket » Съб Окт 25, 2003 10:12 am

Абе гледам комбинирани команди със спирачни лостчета Алтус за 30 лева - http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... eabbeef02f
Понеже мойте команди са много зле (и двете не издърпват докрай и отпред сменям с крак на най-малкия венец, а отзад не мога да включа или най-малкия, или най-големия), а пък лостчетата ми са пластмасови, мисля да си взема тези, понеже офертата ми се струва много добра. Едни хубави ръкохватки са 15 лева, а пък команди RevoShift например са пак 30ина лева.
Проблема обаче е че отзад съм със шестица, а задната команда е за осмица. Въпроса е мога ли да ги ползвам на шестицата, или трябва да сменя зъбчатките и депласьора, че тогава става доста по-дебело...
Аватар
Jacket

Рейтинг: 2000

Мнениеот screamBoy » Съб Окт 25, 2003 12:35 pm

wsichko movesh, stiga da e ot edna firma
shtom wsichko e shimano - n.p.
NO komandata e 7, beshe greshno wywedeno :(((

8-cata e 36lw komplekt lqw i desen blok

i dwata derejliora (i predniq i zadniq) imat po 2 bolta za ogranichawane na hoda, taka che tochno s towa nikakyw problem nqmash
oswen che shte trqbwa da si izberesh koq skorost da ti shtraka prazno

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;

*** korpusa na komandite i lostchetata sa metalni, kapachkite na indikatora za skorostite sa plastmasowi t.e. tiq kryglite neshta
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Jacket » Съб Окт 25, 2003 2:00 pm

Екстра екстра :)) И тях ще сменям значи.
Ти днеска да не си на бачкане?
Аватар
Jacket

Мнениеот nikitzo » Нед Окт 26, 2003 7:00 pm

Nqmash problem az sum taka ako zabelqza
S komandi alivio sum s derailior deore i 6 broq vensi s mega range i nqma problemi ama neshto sprq da mi vklu4va na mega-to ta znaete li kak da si go nstroia finno
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Jacket » Нед Окт 26, 2003 7:16 pm

Значи твърдо ще ги взимам тези :) а по-нататък ще взема една шестица с megarange и готово :)
Аватар
Jacket

Мнениеот Windstream » Нед Окт 26, 2003 10:58 pm

Вземи си 7-мица Megarange 11-34, не са чак толкова по-скъпи, а ти дават доста по-голям избор от предавки :)

[b][color=red]Murr Miay![/color][/b] :^:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот Jacket » Пон Окт 27, 2003 10:06 am

Ама кво стана сега... на screambikes алтуса изчезна и на негово място има Acera 8ца за 34 лева... тва значи ли, че във Веломания вече нямат Алтус?
А и BTW за 7ца megarange какъв депласьор трябва да си взема? Нещо тия от типа на Acera-та хич не ме кефят (зарад големите колелца).
Аватар
Jacket

Мнениеот Windstream » Пон Окт 27, 2003 6:21 pm

[quote="Jacket"]

А и BTW за 7ца megarange какъв депласьор трябва да си взема? Нещо тия от типа на Acera-та хич не ме кефят (зарад големите колелца).
[/quote]

Ами всеки "long-cage" ще ти свърши работа, обикновено при Shimano тези модели завършват на SGS. А ето ти нещо по-конкретно: [img]http://www.mtb-bg.com/velomania_shimano_LX-Rdm570sg.jpg[/img] - това е Deore LX RD-M570 и по данни на Веломния струва 78лв. Иначе аз бях с [url=http://www.paul-lange.com/ftp/SHIMANO/Shimano_Explosionsz/RD-T400.pdf]Nexave RD-T400[/url] и съм останал много доволен от него, взех го за 20лв на старо.

Аватар
Windstream

Мнениеот Jacket » Пон Окт 27, 2003 6:52 pm

Абе чак пък LX... на свинче звънче сега :) Трябва ми нещо от класа на Altus или Acera, но да не е с голямо колелце :))
Аватар
Jacket

Мнениеот Yasen » Пон Окт 27, 2003 9:15 pm

[quote="Jacket"]

Ама кво стана сега... на screambikes алтуса изчезна и на негово място има Acera 8ца за 34 лева... тва значи ли, че във Веломания вече нямат Алтус?
[/quote]

Алтус 7ца вече няма във Веломания. 8-ици май бяха останали малко. Иначе Асерата за 34лв. е 7ца.

[b][color=red]Scream Bikes[/color][/b]
http://screambikes.hit.bg или
http://screambikes.tobulgaria.info
Yasen

Рейтинг: 1235

Мнениеот Admin » Пон Окт 27, 2003 11:09 pm

[quote="Jacket"]

Абе чак пък LX... на свинче звънче сега :) Трябва ми нещо от класа на Altus или Acera, но да не е с голямо колелце :))
[/quote]

Какво ще кажеш за Alivio? Беше 39лв., ако не се лъжа....И е с малко колелце:8D: (btw, в моя каталог Altus-а не е с малко, а с голямо колелце).

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Jacket » Вто Окт 28, 2003 6:43 am

блааа..... тъкмо им се бях наточил... пък асерата ...де да знам, не ме кефи нещо, ама май такова ще си взема.
Любо, то Аливиото не е ли за 8ца отзад, или няма проблем тая работа... вече съвсем се изпобърках с тия команди/депласьори/венци баси.. абе ше видим... засега не мисля да го сменям депласьора, тоя sis се доказа, че е bombproof и foolproof :)), пък за една зима не виждам смисъл да хвърлям повече пари... единствено дисковите спирачки ще сложа другата седмица (а с тях и нови главини + спици + шини) и командите евентуално ше сменя и стига толкова по тва кололо, че много ше му дойде :) Пък после ше видим за колко ше го продам...
Аватар
Jacket

Мнениеот Windstream » Вто Окт 28, 2003 7:58 am

[quote="Jacket"]

... то Аливиото не е ли за 8ца отзад, или няма проблем тая работа...[/quote]

Няма да ти прави проблем, на 7-мица венци можеш да сложиш депласьор за 7, 8 или 9 плочи и ще си бачка идеално (стига да си го настроиш като свят разбира се). То моя Nexave примерно го карах с Hyperglide 7-ца венци, а е за 8-ца че и с обратно действие. Не стига това ами и врътка за регулиране на опъна на жилото няма и тъй като и на командите липсва такава трябваше да набивам на рамката [:p] Ама стана де, само дето цяла вечер си късах нервите с него преди да се сетя да вдигна от леглото (щото май към 2:30 беше станало ;)) една бивша бургазлийка и настояща австралийка (караше custom-made лилаво-розов Trek HT с черен Boxxer и си беше боядисала косата в тон с рамката, може и да си я мяркал из софийско, доста атрактивен индивид) която първо половин час само с добро ме споменаваше а после за няма 10 мин тъй го нагласи че и досега не е мръднал!!! А не малко бой е видял оттогава, даже сестрата вчера ми се хвали че успяла да се приземи на него 3 пъти вече :})::})::}): Така че с мерак всичко се постига =&gt; вземай Alivio-то ако ще ъпгрейдваш drivetrain-a :)

P.S. Препоръчах ти LX-a защото не знаех за Alivio-то :V:

Аватар
Windstream

Назад към Архив