Избор на очила и маска!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на очила и маска!

Мнениеот sos » Съб Дек 19, 2009 10:37 am

Здравейте!Това е първата зима, която карам активно. В предишните зими съм излизал, но за кратко и късо. Сега се сблъсквам със следния проблем - без очила не мога да карам, че ми сълзят очите от студ, в същия момент ми замръзват носът и брадата за което си купих хубава маска. Но проблемът е, че очилата в комплект с маската се потят зверски! Дали случайно няма решение на проблема! Извинявам се предварително, ако въпросът е вече задаван, но търсих в архив и не открих! :wavey:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Re: Избор на очила и маска!

Мнениеот Admin » Съб Дек 19, 2009 11:38 am

Правилно ли разбирам, че се опитваш да караш с очилата под маската??? Ако е така, защо го правиш? Пробвай само с маската.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот EmZo » Съб Дек 19, 2009 11:51 am

Мисля, че има предвид таква маска:

Изображение :agree:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Дек 19, 2009 12:50 pm

На мен ми потеше маската/goggles/, НО само като съм спрял. Слагах я преди тръгване и щом спирахме я свалях.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот joropc » Съб Дек 19, 2009 1:22 pm

Когато устата са ти покрити с шапка тип "шлем"(вероятно такава маска имаш предвид),запотяването е неизбежно.Търси си подобна шапка,но с отвори за устата.Иначе може да си купиш това:
http://news.thomasnet.com/images/large/030/30027.jpg
....помага от части,но на едно каране трябва да пръснеш поне два-три пъти.Има го в SLS(Росиньола)....само,че ти при регистрацията си във форума,не си писал от къде си(не знам защо-явно има нещо тайно), и ако не си от София ще ти е проблем.
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот sos » Съб Дек 19, 2009 3:30 pm

От София съм!Маската ми е половинка с отвори за носа и и дупки при устата много е добра не ми затруднява дишането, както да речем си слагах шал. А очилата ми са скиорски голями.И пак ще кажа без очила от студът ми сълзят очите без маска ми тече и имръзва носът и брадата,двете заедно са супер ама поти очилата.Абе немам думи :dontknow:
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот joropc » Съб Дек 19, 2009 3:40 pm

sos написа:От София съм!Маската ми е половинка с отвори за носа и и дупки при устата много е добра не ми затруднява дишането, както да речем си слагах шал. А очилата ми са скиорски голями.И пак ще кажа без очила от студът ми сълзят очите без маска ми тече и имръзва носът и брадата,двете заедно са супер ама поти очилата.Абе немам думи :dontknow:

Бягай за спрейчето в SLS.Струваше около 15 лева,ама е за доста време.На околовръстното(някъде до Макдоналдс...дано не бъркам мястото),има магазин за ATV-та и мотори,сигурно го знаеш.Там продават и екипировка за същите.Мисля,че там съм виждал подобен спрей на Smith или Okley.И дано очилата(маската) ти са с двойна плака,иначе оправия няма.
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот sos » Съб Дек 19, 2009 5:10 pm

Да магазина го знам!Ще пробвам и то още утре ,благодаря :D
Аватар
sos