Шапка vs Каска

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Шапка vs Каска

Мнениеот МИКИ МАУС » Съб Дек 19, 2009 9:19 am

Да попитам и да допълня - и аз считам, че времето на Марко Пантани /Бог да го прости/ отмина и голите глави вече не се котират.
Въпроса ми е : Подариха ми един чорап за под каска и ми обясниха, че ако искам да се правя на карач - да карам с него. Профитата карали така. Моля нашите профита да ми отговорят - кво до го правяБ /аз си пазя врата при спускане от вятъра. / Има ли друго предназначение ? :bowdown: :crap: :praying:
Прикачени файлове
PIC_0193.JPG
(268 KiB) 175 пъти
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот PtD » Съб Дек 19, 2009 10:06 am

veskoz написа:
DstupidBastarD написа:Шапка, разбира се. Каските са за байкари. :crazy:

Каската пази съдържанието на главата, а шапката - окосмяването й. :D

Това обяснява защо шосейките така спокойно карат и без каски :deal:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Neo_92 » Съб Дек 19, 2009 10:18 am

PtD написа:
veskoz написа:
DstupidBastarD написа:Шапка, разбира се. Каските са за байкари. :crazy:

Каската пази съдържанието на главата, а шапката - окосмяването й. :D

Това обяснява защо шосейките така спокойно карат и без каски :deal:

Айде да не ставаме смешни ?
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот bokicha » Съб Дек 19, 2009 10:26 am

МИКИ МАУС написа:Да попитам и да допълня - и аз считам, че времето на Марко Пантани /Бог да го прости/ отмина и голите глави вече не се котират.
Въпроса ми е : Подариха ми един чорап за под каска и ми обясниха, че ако искам да се правя на карач - да карам с него. Профитата карали така. Моля нашите профита да ми отговорят - кво до го правяБ /аз си пазя врата при спускане от вятъра. / Има ли друго предназначение ? :bowdown: :crap: :praying:

.. ми тоз шал става и на шапка, удобно парцалче е ..
..ми фаташ го в двата края и го усукваш в противоположни посоки
после е дната страна я прехлупваш върху другата...
другият вариант е нахлупваш единия края върху кратуната, опъваш го нагоре и пак го увиваш,
по средата, точно нада главата и после горната част я прехлупваш въшу другата/върху кратуната...
Незнам дали ме разбра.. :dontknow: , доста е лесно, ма най- добре ако има кой да ти го покаже за да
разбереш какво се опитвам да ти обясня.
...става и за под каска
:wavey:
Аватар
bokicha

Мнениеот PtD » Съб Дек 19, 2009 2:12 pm

Neo_92 написа:Айде да не ставаме смешни ?

И аз силно го желая, обаче все не успявате :lol:
Аватар
PtD

Мнениеот Neo_92 » Съб Дек 19, 2009 5:48 pm

PtD написа:

Щом си казал ... Нека така да бъде , О велики ми байкъре :bowdown:
Аватар
Neo_92

Мнениеот МИКИ МАУС » Съб Дек 19, 2009 6:00 pm

Neo_92 написа:
PtD написа:

Моите поклони кам Великия байкър, многократно надвишават всичките поклони на Форума и са искренни и от сърце :love: ...
...Само,че имам един въпрос: Многоуважаеми господин PtD , защо винаги слагате бариери на дребните човешки радости?! Помислете дали сте прав ?!
БОГ И АЗ ВИ ОБИЧАМЕ! :evil:
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Мнениеот Shady™ » Съб Дек 19, 2009 6:47 pm

Без каска, а със шапка - из града... пеша по улиците..
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот BluE_Magic » Съб Дек 19, 2009 7:31 pm

Neo_92 написа:
PtD написа:

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :beer: :beer: :beer: познаите кво за бикерите :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :roll2: :roll2: :lol2: :lol2: :lol2:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот Grash » Съб Дек 19, 2009 7:39 pm

Ще ви помоля да се въздържате от подобни простотии, като тези от последната страница и половина. Темата е за обсъждане на зимно колоездачно облекло. Ставате смешни със изказванията си, просто не мога да повярвам, че е възможно да има толкова ограничени хора... Продължавате темата байкъри срещу шосейки, по възможно най-тъпия начин. Имаше Showdown преди време, който е имал амбиции, е имал възможност да ги осъществи в пряк двубой. Иначе моето мнение, е че в зимни условия каската е още по-важна, заради по-големия риск от падане. Шапката също е важна, заради риска от замръзване, следователно шапка + каска, в каквато комбинация си изберете е отговора на въпроса от темата. Наистина ви моля да спрете със детските простотии, даже не е смешно... тъжно е...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот МИКИ МАУС » Съб Дек 19, 2009 8:32 pm

Grash е абсолютно прав , но изпуска една подробност - след като един път е даден тон ,спиране няма. Извинявам се на всички , най-вече на модераторите, но простотиите увличат. Трябва да се отрежат от раз, но струва ми се има двоен аршин. Още един път се извинявам за написаните от мен щуротии , но дали ще спра или ще продължа зависи не от мен , а от Форума. Надявам се да съм ясен.
Сега конкретно: Във Форума /естествено / всички си правят на велики, но искам да ги предупредя да преценяват реално възможностите си. Последствията не са от най-радостните. Давам ви само един по-кротък пример-! Обади се приятелче , хайде да караме! ІДнес от 13 до 17часа. Само ,че температурата беше -2 --4 градуса. 60 км, добре ,че разума надделя /е.ати разума/, най големия баир го пропуснахме. Нормално облечен за тази температура на баира се потиш, на спускането не можеш да стиснеш и спирачките от замръзнали пръсти.Преценявайте се! Не се обръщам към истинските карачи, а към тези ,които се фукат по Форума - да не се вземат много на сериозно, последствията ...
Моля Ви , преди да се правите на юнаци преценете добре възможностите си.
Нищо особенно , само споделям мисли "на глас", които надявам се ще ви бъдат от полза.
БОГ И АЗ ВИ ОБИЧАМЕ! :deal: :deal: :nono: :smash:
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Мнениеот PtD » Нед Дек 20, 2009 12:18 am

Grash написа:Ще ви помоля да се въздържате от подобни простотии, като тези от последната страница и половина.

Нали? Самата мисъл, че каски носят само байкърите е достойна за The hall of fame. Каквото повикало, такова се обадило...

Grash написа:Иначе моето мнение, е че в зимни условия каската е още по-важна, заради по-големия риск от падане. Шапката също е важна, заради риска от замръзване, следователно шапка + каска, в каквато комбинация си изберете е отговора на въпроса от темата.

Не бих могъл да бъда по-съгласен. :agree:

@Blue_Magic, приятелски съвет: като хвърчат **й**, по-добре залегни, да не те уцели някое погрешка :peace:

:popcorn:
Аватар
PtD

Мнениеот AROGANS » Нед Дек 20, 2009 12:27 am

С тези каски байкърите изглеждат като КАПУТИ :rofl:
AROGANS

Рейтинг: 1150

Мнениеот PtD » Нед Дек 20, 2009 2:30 am

Ето един чудесен пример как не трябва да се прави. Потребителят AROGANS е баннат за 1 ден, да има време да помисли какво търси той в байкърски форум.
Аватар
PtD

Мнениеот МИКИ МАУС » Нед Дек 20, 2009 9:43 am

AROGANS написа:С тези каски байкърите изглеждат като КАПУТИ :rofl:

AROGANSE, като се върнеш тук /... ми що та изгониха, не можах да разбера, па и защо само за един ден / сложи една твоя снимка, за да да има по какво да се равняват байкърите. Форума трябва да си има идеал , който всички да се трябва да се стремим да достигнем. " В човека всичко трябва да бъде прекрасно". По прекрасен от теб във Форума не виждам.
Останалите от Форума - съгласни ли сте?? Съгласни са ! Очакваме те - снимка в цял ръст! Бъди щастлив! :clap: :evil: :nono:

БОГ, АЗ И ФОРУМА ТЕ ОБИЧАМЕ!
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Мнениеот Neo_92 » Нед Дек 20, 2009 10:13 am

МИКИ МАУС написа: Останалите от Форума - съгласни ли сте?? Съгласни са ! Очакваме те - снимка в цял ръст! !

Това аз го предложих отдавна , ама уви , не постна снимка :bawling:
Аватар
Neo_92

Мнениеот bikerider » Пон Дек 21, 2009 7:14 am

Ъм, вчера въртях с 23кг байк на -8 градуса около три часа. Изкатерих два хълма (в сняг до петите) и сух и топъл ги пуснах с около 50км/ч. И кво ся - аз ли съм извънземен или просто некои другари са прекалено дърти дори за асфалта и тук избиват комплексите???

Нема да е зле шосейкаджиите малко да се съобразявате. Не че нещо, ама не сте сами. Или?

@МИКИ: пусни една снимка само по брада, така ще ти обърнат повече внимание... :emlaugh:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот BluE_Magic » Пон Дек 21, 2009 9:02 am

bikerider написа:Ъм, вчера въртях с 23кг байк на -8 градуса около три часа. Изкатерих два хълма (в сняг до петите) и сух и топъл ги пуснах с около 50км/ч. И кво ся - аз ли съм извънземен или просто некои другари са прекалено дърти дори за асфалта и тук избиват комплексите???

Нема да е зле шосейкаджиите малко да се съобразявате. Не че нещо, ама не сте сами. Или?

@МИКИ: пусни една снимка само по брада, така ще ти обърнат повече внимание... :emlaugh:

Хах то и аз мога да ти кажа че съм карал 5 часа и съм изкачил 10 хълма и сам ги пуснал 60 ама те като са в растояние от 10 км кажи какво разстояние и каква денивилация :evil: :peace: :deal: :popcorn: :eek3: :erm: :smash: :smokin: :wavey: :D :beer: :nono: :crap: :eyebrow: :^: :bowdown: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :banghead: :8D: :8D:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот madsnake » Пон Дек 21, 2009 9:23 am

хммммммм....

Neo_92 написа:А бе да ти кажа ние в шосейното не сме толко фенове на падането като вас байкърите.

Без коментар на казаното от колегата.
Мога от цялата тема само да кажа, че съм съгласен с Grash... аман от делене.
Аватар
madsnake

Мнениеот veskoz » Пон Дек 21, 2009 9:41 am

BluE_Magic написа:
bikerider написа:Ъм, вчера въртях с 23кг байк на -8 градуса около три часа. Изкатерих два хълма (в сняг до петите) и сух и топъл ги пуснах с около 50км/ч. И кво ся - аз ли съм извънземен или просто некои другари са прекалено дърти дори за асфалта и тук избиват комплексите???

Хах то и аз мога да ти кажа че съм карал 5 часа и съм изкачил 10 хълма и сам ги пуснал 60 ама те като са в растояние от 10 км кажи какво разстояние и каква денивилация :evil: :peace: :deal: :popcorn: :eek3: :erm: :smash: :smokin: :wavey: :D :beer: :nono: :crap: :eyebrow: :^: :bowdown: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :banghead: :8D: :8D:

T'ва не дава значение. 23 kg байк това дава.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот PtD » Пон Дек 21, 2009 11:04 am

Офтопикът е разчистен. Първо предупреждение към Blue_Magic да се придържа към темата.
Аватар
PtD

Мнениеот Neo_92 » Пон Дек 21, 2009 11:29 am

madsnake написа: аман от делене.

Аз пък мога да ти кажа , че съм най-малко за делене , най-малко защото от дъжд на вятър се излъгвам да се кача на байк ( на 1500км навъртяни с шосе имам едно каране с байк :D ) и искам да погледнеш кой започва заяждането в началото на темата - байкър или шосейкаждия ? :peace:

Иначе вчера видях някъв тип при шератон с шосейка целия увит като пашкул - то не бяха гамаши , шапка и такава маска като за под каска за мотор , очила с дунапренче , дето не пуска въздух почти , некви супер дебели ръкавици ... нечовек.

bikerider написа:Ъм, вчера въртях с 23кг байк на -8 градуса около три часа. Изкатерих два хълма (в сняг до петите) и сух и топъл ги пуснах с около 50км/ч.

Я сподели с ква скорост ?
Аватар
Neo_92

Мнениеот veskoz » Пон Дек 21, 2009 11:33 am

Нещо май продължаваме с глупостите. К'во значи с колко километра?
Аватар
veskoz

Мнениеот rarekin » Пон Дек 21, 2009 5:21 pm

Шапка vs. Каска е глупост, според мен.

Относително евтин и работещ вариант е кърпа за глава + добра лента за уши + каска.

Жалко, че няма тъпомер за :offtopic: - а в темата.

Интересно Уоутър какво мисли по темите шосе vs. MTB, байкъри vs. шосейки и пр.

:blush:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот PtD » Пон Дек 21, 2009 5:39 pm

rarekin написа:Шапка vs. Каска е глупост, според мен.

То се подразбира :)

rarekin написа: Относително евтин и работещ вариант е кърпа за глава + добра лента за уши + каска.

Още по-приятно е балаклава + каска, както jivkonik отбеляза.

rarekin написа: Жалко, че няма тъпомер за :offtopic: - а в темата.

Оо, ти не си видял до какви висоти бяха стигнали някои... добре, че ги почистих! :banghead:

rarekin написа: Интересно Уоутър какво мисли по темите шосе vs. MTB, байкъри vs. шосейки и пр.

Държа да отбележа, че първи някои шосейки започнаха да нагрубяват на байкър, та оттам се почна. Малко като "моля другарко, той първи почна" звучи, но така стоят нещата.
Аватар
PtD

Мнениеот AROGANS » Сря Дек 23, 2009 11:55 pm

Ей и снимки ми искат!Ами аз не обичам да парадирам с визията си. :rofl:
AROGANS

Рейтинг: 1150

Мнениеот valsto » Чет Дек 24, 2009 3:38 am

bikerider написа:Ъм, вчера въртях с 23кг байк на -8 градуса около три часа. Изкатерих два хълма (в сняг до петите) и сух и топъл ги пуснах с около 50км/ч. И кво ся - аз ли съм извънземен или просто некои другари са прекалено дърти дори за асфалта и тук избиват комплексите???:

Пари давам да видя как става това- 50 км/ч по пресечен терен и сняг!
Защото аз с твърдака, по бул България, от Бояна до Била не мога да вдигна повече от 50км/ч. По сух гладък асфалт с венци 48-14 и гуми 26х1.95. но компютъра на колелото ми съм го сверявал с GPS и разликата е била от 0,5 до 1.5км/ч
Та ти едва ли си извънземен, но настройките на компютъра ти- със сигурност :)))

Държа си на думата- ако ми покажеш как се пуска хълм по пресечен заснежен терен с 50 км/ч, веднага ти давам 50 лв. Но скоростта засичаме с точен комп или GPS, a ne с някой извънземен :)
ти кажи колко ще вържеш- съвестта не ми позволява да ти взема повече от 10 лв, и ще ми бъдат от най-лесно спечелените пари :eyebrow:
valsto

Рейтинг: 1385

Мнениеот veskoz » Чет Дек 24, 2009 4:03 am

valsto написа::eyebrow:

Аз може ли? И на коя гума го искаш? :)
Донт фък уит байкрайдър - хи кен ду ит! Айм шур! Уона бет сум кеш?
Аватар
veskoz

Мнениеот Grash » Чет Дек 24, 2009 4:33 am

valsto написа:Защото аз с твърдака, по бул България, от Бояна до Била не мога да вдигна повече от 50км/ч. По сух гладък асфалт с венци 48-14 и гуми 26х1.95

Баце, това си е твой проблем, от Бояна и с палетна количка ще дигна повече :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bikerider » Чет Дек 24, 2009 8:40 am

:offtopic:
Neo_92 написа:Я сподели с ква скорост ?

Малка, с 2.5 гуми каква скорост да вдигна нагоре?

@valsto: пресечен, пресечен, колко да е пресечен през зимата? Особено като се спускам от наветрената страна и всичко е замръзнало? Съжалявам, че не си го правил, понеже е мнооого добро преживяване.

Освен това, не държа на цифрите, понеже нямам компютър. Меренето беше на око - приеми, че всъщност са били 5км/ч и си спи спокойно ;)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене