Шапка vs Каска

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Шапка vs Каска

Мнениеот PtD » Чет Дек 24, 2009 9:46 am

Хм, сигурен съм, че на Лале съм вдигал и повече от 50 км/ч в снега през зимата. Това брои ли се за пресечен терен на сняг? :eyebrow:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Чет Дек 24, 2009 2:02 pm

Ама с компютър ли си го мерил? Ама до стотни ли отчиташе? Ама батерията откога не беше сменяна? Ама ти калибровал ли си го по менюала? :roll2:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот valsto » Чет Дек 24, 2009 4:09 pm

Grash написа:Баце, това си е твой проблем, от Бояна и с палетна количка ще дигна повече :D

браво на тебе баце! със здраве да си караш палетната количка! и с каска, задължително! аз не го мога- признавам си
valsto

Рейтинг: 1385

Мнениеот МИКИ МАУС » Чет Дек 24, 2009 5:39 pm

Кво стана с тия каски бе момчета?! От каски минахте на палетни колички, ай като минете на каруци -обадете се! Имам един познат братчет от Шекер маала , идваме и ние на ралито. Дотогава -БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ!
ВЕСЕЛА КОЛЕДА!
БОГ И ЗА ВИ ОБИЧАМЕ! :evil: :wavey: :smokin: :smokin:
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот valsto » Чет Дек 24, 2009 6:25 pm

PtD написа:Хм, сигурен съм, че на Лале съм вдигал и повече от 50 км/ч в снега през зимата. Това брои ли се за пресечен терен на сняг? :eyebrow:

мда- и аз също. със 180 см ски, автомати маркер и обувки дахщайн :D

дали може да се сравни утъпкана писта, направена за пускане с висока скорост, с хълмове, където снегът е до педалите? :idea: мисля че и сам можеш да си отговориш

но ще ми бъде интересно да те видя как го правиш това- да караш с 50 км/ч на лалето. особено на завоите .... :D
valsto

Мнениеот PtD » Чет Дек 24, 2009 8:35 pm

valsto написа:но ще ми бъде интересно да те видя как го правиш това- да караш с 50 км/ч на лалето. особено на завоите .... :D

Лале.... завои... ??? :confused:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Дек 25, 2009 12:11 pm

Еми то всяка ски-писта е пълна със завои - ляяяяяяв, деееееесен, ляяяяяяв, деееесен, ляяяяяяв, деееесен... :nuts:

@МИКИ МАУС: Какво да е станало с каските? Не стана ли ясно кое е по-безопасно и топло?

@valsto: Kато не си виждал, по-добре недей коментира в стил "такова животно нема". Не че нещо, ама се излагаш... :)
Аватар
bikerider

Мнениеот valsto » Пет Дек 25, 2009 1:46 pm

PtD написа:Лале.... завои... ??? :confused:

ами аз мислех че говориш за пистата на Витоша- лале 1 ето това

на тази схема е червена писта с номер 1. това дето няма завои е лифта над него.

ако си имал нещо друго предвид- не съм те разбрал :dontknow:
valsto

Мнениеот PtD » Пет Дек 25, 2009 2:21 pm

valsto написа:
PtD написа:Лале.... завои... ??? :confused:

ами аз мислех че говориш за пистата на Витоша- лале 1 ето това

Точно за това говоря, ама не си спомням някога да съм завивал по нея. Освен една-единствена чупка... :nuts:
Аватар
PtD

Мнениеот Synthesis » Съб Яну 09, 2010 11:29 am

'Шапка vs Каска' ми звучи като 'с презерватив или без'. В цял свят карат с каски, ние сега ше откриваме топлата вода. Всеки си преценява, но преди няколко месеца, така изпуках главата в асфалта, че се чу ехо от баирите наоколо. Викам си - край. В следващия момент осъзнах, че съм жив, мисля трезво и главата дори не ме боли изобщо. А на главата носех Giro Atmos. Като я поръчвах мислех, че е много скъпа, но тогава разбрах, че не е.
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот notty » Съб Яну 09, 2010 12:26 pm

Е да ама ако тръгна зимата само с каска или с онея тънките глупости за отдолу е почти сигурно че ще се разболея щот имам синузут :dontknow: А пък с шапка можеш да си цепнеш главата-да не дава господ. Значи извода е който ходи в гората не го е страх от мечки :D Нз а има ли шосейни каски за зимата?Ако си сложиш една часовникарска каска без дупки мм?и с тея неща от картингите май ще се получи?
...
Аватар
notty

Рейтинг: 1270

Мнениеот PtD » Съб Яну 09, 2010 1:17 pm

Недей да подценяваш "онея тънките глупости" - вършат доста добра работа.
Аватар
PtD

Мнениеот jimikukuruku » Съб Яну 09, 2010 6:05 pm

Аз също имам синузит и едното ми ухо лесно настива. С една от "онези тънките работи" - направена от полар и уиндстопер, за 15 лв., под шосейна каска си карам цялата зима и често се потя яко под нея, ако карам по-интензивно. Така че първо опитай, преди да дадеш мнение.
jimikukuruku

Рейтинг: 1220

Мнениеот notty » Пон Яну 11, 2010 2:06 am

jimikukuruku написа:Аз също имам синузит и едното ми ухо лесно настива. С една от "онези тънките работи" - направена от полар и уиндстопер, за 15 лв., под шосейна каска си карам цялата зима и често се потя яко под нея, ако карам по-интензивно. Така че първо опитай, преди да дадеш мнение.

Ок може да пробвам но ще мязам на талибанин :rofl: на мен лично не ми пука.. :bigeyes: но дано да топли ето какво мился да си купя ако има парички..http://www.dimibike.com/product_info.ph ... ts_id=2531
четох че е направена от вълна и памук.. Това как ще спира ветера?
...
Аватар
notty

Рейтинг: 1270

Мнениеот jimikukuruku » Пон Яну 11, 2010 10:34 am

Ами аз имам нещо подобно на това http://www.mammut.ch/en/productDetail/1 ... l+Cap.html Май вече е остарял модел, защото преди на линка излизаше точно моето, но идеята е сходна. Купих го от един магазин в София само за 15 лв., а сега гледам, че искат за такива поне 45. Моето изглежда някак по-тънко отколкото на снимката, има малки дупчици на ушите, за да чуваш. Наистина спира вятъра, покрива челото, ушите и врата. Номерът обаче е, че когато караш колело, непрекъснато се натоварваш физически и това те загрява до степен да се потиш, когато другите треперят по спирките или в още незагрятите си коли. А тази шапчица спира студения вятър и нямаш никакъв проблем.
Още по-доволен съм от една лента за глава от полар, която си купих на пазарчето при нас за 3лв, много приличаща на това http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=18663. Тя ми покрива чудесно ушите, челото и врата, само върха на главата остава открит. Изобщо тази година ми върши с цените, за разлика от миналата :D
Нещо подобно на твоя линк си купих миналата година за 25 лв. Тогава си бях взел зимна каска с наушници. Само един път, беше под -10', реших на път за работа да си го сложа. Но при издишване от устата ми взе да се вдига такава пара, че ми се потяха очилата яко (аз на студено без очила не мога да карам, че ми се насълзяват очите). Та си го свалих и повече не съм го слагал. Може би ако някой ден е адски студено и с вятър, може и да си го сложа, но ще трябва да е поне -20'. Може би за зимно излизане в планината...
Последна промяна jimikukuruku на Пон Яну 11, 2010 10:56 am, променена общо 1 път
jimikukuruku

Мнениеот jimikukuruku » Пон Яну 11, 2010 10:46 am

Защо не пробваш това http://www.dimibike.com/product_info.ph ... ts_id=2310
Пише, че е от GORE® WINDSTOPPER® Soft Shell 10600 и съм сигурен, че ще ти е топло и в най-големия студ. На мен все ми се смеят, докато им тракат зъбите, а на мен освен, че ми е топло, отдавна грам не ми пука.
jimikukuruku

Мнениеот valsto » Пон Яну 11, 2010 6:59 pm

PtD написа:Хм, сигурен съм, че на Лале съм вдигал и повече от 50 км/ч в снега през зимата. Това брои ли се за пресечен терен на сняг? :eyebrow:

ами преди малко пак засичхк по България от Бояна- 49 км/ч преко сили. и засичах скоростта и с gps, че се съмнявах да не би компа ми да пропуска импулси!

та: не вярвам че можеш да вдигнеш 50 или повече в сняг по лалето. и съм готов да вържа и за това, но не се сещам как може да се засече коректно скоростта.
valsto

Мнениеот PtD » Пон Яну 11, 2010 7:10 pm

valsto написа:та: не вярвам че можеш да вдигнеш 50 или повече в сняг по лалето. и съм готов да вържа и за това, но не се сещам как може да се засече коректно скоростта.

Лалето е малко по-стръмно от отсечката Бояна-България. :nuts: А как може да се засече - с елементарно велокомпютърче - отклонението ще е в рамките на няколко процента. Ако искаш да продължим тази дискусия, предлагам да спрем с офтопика тук и да продължим на лични. Нямам нищо против и да вържем някоя по-джиджана сума от сорта на 100-200 кинта. Само дето снегът го няма.
Аватар
PtD

Мнениеот Harka » Пон Яну 11, 2010 8:56 pm

@valsto:

Не се излагай. 50км/ч са смешна скорост за много пътеки и черни пътища, а за "Лале" са направо смехотворни. PtD просто те пожали с тея 100-200 кинта.
Аватар
Harka

Мнениеот valsto » Пон Яну 11, 2010 9:16 pm

Harka написа:@valsto:

Не се излагай. 50км/ч са смешна скорост за много пътеки и черни пътища, а за "Лале" са направо смехотворни. PtD просто те пожали с тея 100-200 кинта.

явно работиме с различни мерни единици :D или различно калибрирани скоростомери. Такива неща че се случват, нали знаете? (Макар този точно пробем да е за малките скорости)

Ок- като си толкова майстор- кажи пътека по която ще караш с 50 или повече км/ч, и връзваме по 100 лв. Компютърът на колелото ще го монтираме заедно и ще го калиброваме преди старта. Имам подходящ за целта. Той помни макс. достигнатата скорост. приемам го за достатъчно доказателство, защото аз със сигурност няма да мога да те следвам отзад :crazy:

Deal? :agree:

п.с.- надявам се че имаш подходяща здравна застраховка.
п.с.2- преди да се вържеш- пробвай се да караш пред (не зад) някоя кола с познат, движеща се с 50км/ч. и имай предвид че на повечето коли километражите показват към 5км/ч под действителната скорост. но ще ти бъде достачно да си свериш грубо скоростомера :smokin:
valsto

Мнениеот PtD » Пон Яну 11, 2010 10:11 pm

valsto написа:п.с.- надявам се че имаш подходяща здравна застраховка.
п.с.2- преди да се вържеш- пробвай се да караш пред (не зад) някоя кола с познат, движеща се с 50км/ч. и имай предвид че на повечето коли километражите показват към 5км/ч под действителната скорост. но ще ти бъде достачно да си свериш грубо скоростомера :smokin:

Виж сега, че ти имаш проблеми с бързото каране на колело, това ми се струва да си е чисто твоя работа. Но това съвсем не значи, че всички карат пенсионерски. Развиват се не само 50, ами и много повече, на определни места знам за 70 и нагоре. Ако си много навит да вързваме кинтите, ще взема назаем един радар, само че залогът ще скочи нагоре.
:smokin:
Аватар
PtD

Мнениеот valsto » Пон Яну 11, 2010 10:28 pm

PtD написа:Виж сега, че ти имаш проблеми с бързото каране на колело, това ми се струва да си е чисто твоя работа. Но това съвсем не значи, че всички карат пенсионерски. Развиват се не само 50, ами и много повече, на определни места знам за 70 и нагоре. Ако си много навит да вързваме кинтите, ще взема назаем един радар, само че залогът ще скочи нагоре.
:smokin:

с радар ще засичаш велосипед по пътечка?! много е напреднала техниката явно :rofl:
малко заприличваме на детска градина.
смятам че най-разумното е като се засечем на някое каране, да видим как стават тези неща. определено нямам желание да се пребиват хора за 100-200лв. по пътечките. няма да се чувствам добре после и в двата случая- и да спечеля и да загубя(колкото и да е само теоретично последното).
смятам засега въпроса за приключен. :sleeping:
valsto

Мнениеот Harka » Пон Яну 11, 2010 10:30 pm

@valsto:

Да го направим по-интересно - 1000лв.?
Също така за да е коректно ще възложим монтажа и калибрирането на независима институция, например Admin. Ще го направи в наше присъствие.

Deal? :agree:

Edit: Ако искаш можем да се обзаложим, че няма и да се пребия.
Аватар
Harka

Мнениеот PtD » Пон Яну 11, 2010 10:37 pm

valsto написа:смятам че най-разумното е като се засечем на някое каране, да видим как стават тези неща. определено нямам желание да се пребиват хора за 100-200лв. по пътечките.

Ами добре. Дай тогава да направим залога 500. Наистина, за 100-200 не си заслужава пребиването (което иначе правим съвсем безплатно...). :nuts:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Яну 11, 2010 11:08 pm

Що му се връзвате? Като не е виждал да иде/дойде и да види.

valsto написа:малко заприличваме на детска градина.

:agree:

Ако се засечем тъкмо ще видиш какво позволява един хубав steering damper. Току виж научиш нещо ново.
Аватар
bikerider

Мнениеот valsto » Вто Яну 12, 2010 1:33 am

.
valsto

Мнениеот chochin » Вто Яну 12, 2010 12:42 pm

Извинявам се за офтопика, обаче тук има такива лицемери в лицата на някои модератори. Какви скандали гледам вдигат за какви ли не дреболии, държат се като диктатори, като развяват правилата на форума наляво и надясно, а сега гледам една страница офтопик с постове от него???
chochin

Рейтинг: 1195

Мнениеот did » Вто Яну 12, 2010 12:45 pm

chochin написа:а сега гледам една страница офтопик с постове от него???

Ми то освен офтопик, друго смислено в такава идиотска тема може ли да се напише?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Яну 12, 2010 12:50 pm

@chochin: Ми напиши нещо смислено де :dontknow:
Аватар
bikerider

Мнениеот chochin » Вто Яну 12, 2010 1:56 pm

did написа:
chochin написа:а сега гледам една страница офтопик с постове от него???

Ми то освен офтопик, друго смислено в такава идиотска тема може ли да се напише?
Може да не се пише.
Акцентът ми беше върху това, че се парадира толкова много как тоя и оня щял да бъде изгонен, наказан, минуси или каквото и да било друго наказание, а самите хора които ги налагат тези правила, ги нарушават. Не искам да се заяждам с когото и да било, споделям мнението на безпристрастен читател на форума.
chochin

Рейтинг: 1195

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене