Форум за истинско колоездене и истински колоездачи

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Форум за истинско колоездене и истински колоездачи

Мнениеот evilzet » Сря Дек 23, 2009 4:45 pm

Тук се прояви характерна за нацията ни добродетел - тесногръдието.
И аз като карам и байк и шосейка какво- да вляза в шосейния форум да оплюя "байкърите", после да вляза в мтб и да оплюя шосейкърите, така ли??
Не сме многоброен народ, че да си пречим чак толкова много. Какво лошо има в това да има подфорум "Шосейно колоздене" в mtb-bg.com ? Как ще попречи на развитието на сайта? Ще прелеят фенове ли?
Вярно е , че някои постове са провокативни, но разделянето на толкова близки( според мен)
активности е необосновано. Или някой се чувства повече мъж(байкър или шосеен) като оплюе срещуположния. Да си маниак е модерно, но мисля че прекаляваме с това разделение.
evilzet

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Сря Дек 23, 2009 5:47 pm

Не виждам за какво говориш. Цял подфорум има за шосейки: "Други видове колоездене". Било много байкърско. Ами във форум за планинско колоездене какво да е?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Grash » Сря Дек 23, 2009 5:57 pm

И аз колкото и да се опитвам, не мога да проумея къде е проблема. Аз лично гледам на нещата така: обичам да карам колело, не мога без да карам, това ми е любимият начин на придвижване, любимо хоби, спорт и тн... От там нататък, какъв точно стил ще е, как точно ще се кара т тн, и тн... ама изобщо няма значение. Мисля, че точно това ни обединява, но явно има нещо, вероятно криещо се в манталитета ни, което успява да ни раздели :dontknow: Аз си оставам "байкър" или както там щете го наречете... Колкото до другия форум, явно ще ми се наложи да го посещавам, най-малкото за да виждам къде и кога са ни явките...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Editor » Сря Дек 23, 2009 7:13 pm

Alpina написа:Крайно интересно ми е, как се мести човек "за постоянно" в друг форум :D

Сигурно е като да смениш сървар в Диаблото ....
:dontknow:

Все пак да не забравяме, че това тяхното е форум за ИСТИНСКИ КОЛОЕЗДАЧИ, а тези, които си останат тук са фалшиви байкъри ! :rofl:

Crimson написа:
BluE_Magic написа: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Да ви светна последните няколко години бг шосейно колоездене върви нагоре сега малко кризата прави проблеми ,но ще я преживеем не забравяйте че в Пловдив се строи колодрум :smokin:

Чудесно :) И ново форумче си имате :eyebrow: Да не ви мислиме повече, чи нещо се бяхме рзтревожили да си призная.

Вече съм спокоен за бацетата!! :praying:

:roll2:

kikon написа:Au revoir, amigo! Животът е c'est la vie, както се казва.

Сигурен съм, че само ти разбра какво каза ! ( Може и ти да не си разбрала ... ) :D
Последна промяна Editor на Сря Дек 23, 2009 7:30 pm, променена общо 1 път
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот evilzet » Сря Дек 23, 2009 7:26 pm

PtD написа:Не виждам за какво говориш. Цял подфорум има за шосейки: "Други видове колоездене". Било много байкърско. Ами във форум за планинско колоездене какво да е?

Сперед мен, не е лошо да има форум "Шосейно колоездене". По твоята логика следва, че в този форум нямат място и всички , които правят изпълнения в града, защото форума е за ПЛАНИНСКО колоездене. В предния си пост исках да кажа ( и което не разбра) ,че сме прекалено малобройни ( ние българските колоездачи), за да се правим на велики. Естествено, поста ми не може да е императив за никой в този форум.
evilzet

Мнениеот Ivan_NL » Сря Дек 23, 2009 8:26 pm

Явно има нещо много сбъркано в нас българите :dontknow: КАкво значение има какво колело караш? И защо форума да толкова специализиран - само МТБ? Толкова ли са много колоездачите в България? Дори в страната с най-много колела в света основния форум е "Race en MTB". Тук клубовете имат два сезона: края на февруари - начало ноември -> шосе и останалото време - МТБ. Календара е пълен с мероприятия цялата година и всички карат и в двата стила. НИКОГА не съм чул някой да каже на другия - байкар или шосейкаджия или да се мисли за по-велик от другия само защото има колело с по-крива рамка от другия. Точно обратното - карат заедно и си пият бирата заедно , защото просто хобито е ЕДНО. Явно кръвта вода не става - не в европа ами на марс да ни приемат - все ще сме си същите!
Аватар
Ivan_NL

Рейтинг: 1490

Мнениеот Ozzie » Сря Дек 23, 2009 9:15 pm

Ivan_NL написа:И защо форума да толкова специализиран - само МТБ?

Ами може би защото всъщност е част от сайт посветен на планинското колоездене? :magnify:
Ivan_NL написа:Тук клубовете имат два сезона: края на февруари - начало ноември -> шосе и останалото време - МТБ.

Странно какво ли МТБ се практикува в страна, чиято най- висока точка е 322 метра над морското ниво?
Някой ще каже ХС. Е добре, ама то и един сериозен баир няма за изкачване, че да се изпоти човек. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Neo_92 » Сря Дек 23, 2009 11:01 pm

Ozzie написа: Странно какво ли МТБ се практикува в страна, чиято най- висока точка е 322 метра над морското ниво?
Някой ще каже ХС. Е добре, ама то и един сериозен баир няма за изкачване, че да се изпоти човек. :)

Еми точно с това са известни холандците , там има такива ветрове , че и най-големия баир може да ти се стори играчка :D
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот PtD » Чет Дек 24, 2009 12:51 am

Ivan_NL написа:И защо форума да толкова специализиран - само МТБ?

Ами например, защото собственикът му така е решил. Достатъчно добра причина ли е?
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Дек 24, 2009 7:59 am

Ivan_NL написа:Явно има нещо много сбъркано в нас българите :dontknow: КАкво значение има какво колело караш?

Просто некои шосейни "бацета" обожават да се дрънкат с другите за сеир... :)
А може би сега градят нова, форумна шосейна нация и се сплотяват по македонски :evil:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот marsa » Чет Дек 24, 2009 9:56 am

bikerider написа:Просто некои шосейни "бацета" обожават да се дрънкат с другите за сеир... :)
Е тогава да ги е.ем в сеирджиите :) Някоите шосейни бацета като баце Росен са толкова сладкодумни, че не мога да повярвам, че му се връзвате, вместо да му се наслаждавате с усмивка :) Дребнави типове :) Аз имам един любим байкър, с който съм си карал заедно и шосето и байка и много обичам да се дрънкаме, ама е в момента се хиля като мисля за него :beer: Щото той ми се смее като се вайкам от калта, ама знае че се превземам.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Alpina » Пет Дек 25, 2009 12:12 am

marsa написа:...вместо да му се наслаждавате с усмивка...

Защо смяташ, че не му се наслаждаваме с усмивка :dontknow:
:beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот madsnake » Нед Дек 27, 2009 1:37 am

Абе тая тема стана като Левски vs. ЦСКА, като ATI vs. NVIDIA, като Intel vs. AMD... и тн. Какви са тези глупости с "шосейкаджии", "байкъри" и други странни определения? Нали всички сме на две колела... Странен народ ей, странен.
Аватар
madsnake

Мнениеот PtD » Нед Дек 27, 2009 6:24 am

@madsnake, аз не дискриминирам по шосейни/планински, ами по спазващи/неспазващи правилата на форума. (Т.е. такива, дето не ми отварят работа, срещу такива, които ми отварят работа). За съжаление, една група шосейни колоездачи се причисли към втората група... Кой знае защо. Та, бидейки призван да поддържам доброто ниво, нямам нищо против тази група да не пише повече тук - така ще се налага да се намесвам по-рядко.

Иначе и аз смятам, че няма какво да се делим според това кой какъв тип колоездене практикува.
Аватар
PtD

Мнениеот Анелия » Нед Дек 27, 2009 4:29 pm

И вашата не е лесна.
Шуменските велосипедисти пишем в мтб-бг, във форумът на Шумен, имаме скайп чат, имаме портал специално за шуменци байкъри, имаме и чат към портала, както и смс известяване за събитията. Когато има някакво каране аз сменям 2 топика, пускам събитие, пускам смс-и на всички регистрирани, пиша постове и във двата форума. Накрая караме 2 души :dontknow:
Е, на маса сме къде-къде по-единни и тогава няма нечули, неразбрали :rofl:
Аватар
Анелия

Мнениеот did » Нед Дек 27, 2009 4:53 pm

Анелия написа: Когато има някакво каране аз сменям 2 топика, пускам събитие, пускам смс-и на всички регистрирани, пиша постове и във двата форума.

Продължавай да го правиш! :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Нед Дек 27, 2009 4:56 pm

madsnake, защо след като мислиш така, реши да вдигнеш тново темата, вместо да я оставиш да потъва :dontknow:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот did » Нед Дек 27, 2009 5:13 pm

Alpina написа:madsnake, защо след като мислиш така, реши да вдигнеш тново темата, вместо да я оставиш да потъва :dontknow:

Ми така става. Виж само заглавието! Още като е пусната темата, тя си е провокативна отвсякъде и ДРАЗНИ. Пък после разни хора мрънкат тва-онова.

Абе щом на някого не му харесва подреден форум с правила, да си прави анархия другаде. Само че в един момент и "истинските карачи" (кавичките не са случайни!) ще минат през всички етапи, през които е минал този форум и ще проумеят, че следенето за спазването на правилата не е дискриминация. Засега са малко и им е лесно. Нека станат няколко хиляди, както тукашните потребители, пък ще видим дали ще се кефят на форум без правила, модератори и т.н.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Нед Дек 27, 2009 6:05 pm

did написа: Нека станат няколко хиляди, както тукашните потребители, пък ще видим дали ще се кефят на форум без правила, модератори и т.н.

Mисля, че засега няма защо да се опасяват от такова развитие на нещата. :love:
Аватар
PtD

Мнениеот Neo_92 » Нед Дек 27, 2009 9:45 pm

did написа: Нека станат няколко хиляди, както тукашните потребители, пък ще видим дали ще се кефят на форум без правила, модератори и т.н.

И голяма част от тези няколко хиляди са деца кои си мислят че се спускат , или хора с няколко регистраций ( AROGANS , TITAN и още незнамтикъвтам ). Да ,не мисля че скоро ще станем няколко хиляди , такава е действителноста в България , не много хора се ориентират към "истинското" :crap:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот brumbar » Нед Дек 27, 2009 10:03 pm

PtD написа:

http://www.youtube.com/watch?v=5xPySbq1 ... re=related :D

Интересно ми беше да пиша и чета във форума. Предполагам, че и с другите е било така. Мисля, че бацетата допринесоха поне малко за колоритната обстановка в този раздел и съм сигурен, че доста хора са научили интересни неща от нас и са следили дискусиите ни с усмивка.
Време е да си вземем довиждане.
С добри чувства :wavey:
Бръмбара
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Alpina » Нед Дек 27, 2009 10:07 pm

did написа:
Alpina написа:madsnake, защо след като мислиш така, реши да вдигнеш тново темата, вместо да я оставиш да потъва :dontknow:

Ми така става. Виж само заглавието! Още като е пусната темата, тя си е провокативна отвсякъде и ДРАЗНИ. Пък после разни хора мрънкат тва-онова.

Мислиш ли, че мен не ме подразни това надменно държане?
И не само този случай, ами и суматите други, където някои хора се изживяваха като богове....
В този раздел има такова нарушаване на правилата, което го няма дори в Бла-бла.. такова едно нарочно като че ли... типичното "вижде ме" "аз съм над тях, дори не смеят са се занимават с мен"...

Абе тъпа история и вместо да има капка благодарност, че е отделено място където да си помагат, да се обсъждат и събират за мероприятия, покрай хора с достатъчно опит, който да им бъде полезен макар и бидейки планински колоездачи - те реват че били пренебрегвани...
Всъщност май всичко тръгна от човек, който вече не пише тук, но едва ли се сещат защо изобщо съществува "Други видове колоездене" и че то не е "Шосейно колоездене", но просто е преобладаващата тематика в него.

Не казвам че това се отнася за всички, валидно е за няколко определени "зрънца", които обаче подвеждат доста други по себе си....
До преди "изгряването" на зрънцата, тази част от форума ми беше доста интересна...

И тази история е толкова абсурдна, че дори на мен (дето си вра носа навсякъде без да трябва) ми беше противно да напиша нещо повече от насмешката ми към автора на тази тема...

Всъщност това което написах към madsnake беше защото тъкмо се радвах как всичката тази помия почна да потъва някак си, или поне на мен ми се стори че ще стане така и той я изкара.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Пон Дек 28, 2009 2:47 am

Alpina написа:В този раздел има такова нарушаване на правилата, което го няма дори в Бла-бла..

Факт. Всъщност това се дължеше на факта, че модераторите много рядко четат тези теми, съответно модерацията се упражняваше от дъжд на вятър. В момента, в който реших, че все пак трябва да се въведе ред, изведнъж стана "много байкърско". :popcorn:

Абе тъпа история и вместо да има капка благодарност, че е отделено място където да си помагат, да се обсъждат и събират за мероприятия, покрай хора с достатъчно опит, който да им бъде полезен макар и бидейки планински колоездачи - те реват че били пренебрегвани...

E, сега, чак и благодарност. Да не забравяме, че сме българи, все пак :love:

И тази история е толкова абсурдна, че дори на мен (дето си вра носа навсякъде без да трябва) ми беше противно да напиша нещо повече от насмешката ми към автора на тази тема...

Всъщност авторът на темата май беше първият, който внесе негативизъм в термина "байкър". :magnify: Не знам майтапчия ли е, сладкодумен ли е, но на това трябваше да се сложи край, защото доста хора започнаха да се дразнят (с основание!) и пожарът трябваше да се потуши овреме. Пък нека съм дребнав. :sleeping:
Аватар
PtD

Мнениеот did » Пон Дек 28, 2009 12:48 pm

PtD написа:Всъщност авторът на темата май беше първият, който внесе негативизъм в термина "байкър".

Факт!

Сладкодумието и оригиналното писане нямат нищо общо с недобронамерения тон към домакините, които са те посрещнали с "Добре дошъл!" и са ти дали собствена стая за нощуване.

В момента деленето тук на шосейкаджии и байкари (баси и тъпите термини!) става точно благодарение на Тъпото Копеле и подражателите му, без извинения!

Жал ми е само за истинските карачи (без кавички) , които сега ще се чудят къде да пишат.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Дек 28, 2009 1:06 pm

А в началото беше забавен. Много дори. Но ТК си и е т.к. .... RIP :praying:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот velomaniak » Пон Дек 28, 2009 5:38 pm

brumbar написа:
PtD написа:

http://www.youtube.com/watch?v=5xPySbq1 ... re=related :D

Интересно ми беше да пиша и чета във форума. Предполагам, че и с другите е било така. Мисля, че бацетата допринесоха поне малко за колоритната обстановка в този раздел и съм сигурен, че доста хора са научили интересни неща от нас и са следили дискусиите ни с усмивка.
Време е да си вземем довиждане.
С добри чувства :wavey:
Бръмбара

В един момент не ви ли беше замирисало малко на тоалетна? :rofl: :clap: шосейкаджии :smash:не се виждате :magnify:
velomaniak

Рейтинг: 1176

Мнениеот bikerider » Вто Дек 29, 2009 8:38 pm

@brumbar: :agree: :wavey:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот CR1 » Сря Яну 06, 2010 11:25 am

Ozzie написа:
Ivan_NL написа:Тук клубовете имат два сезона: края на февруари - начало ноември -> шосе и останалото време - МТБ.

Странно какво ли МТБ се практикува в страна, чиято най- висока точка е 322 метра над морското ниво?

Ами интересно като имаме толкова по-велико МТБ, защо ли стават таквиз работи... :dontknow:

http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... -news00797

Само да поясня че Белгия е една не по-малко плоска страна от Холандия :idea:
Аватар
CR1

Рейтинг: 1315

Мнениеот STAFF » Сря Яну 06, 2010 12:32 pm

:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот valsto » Сря Яну 06, 2010 1:45 pm

CR1 написа:Ами интересно като имаме толкова по-велико МТБ, защо ли стават таквиз работи... :dontknow:
http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... -news00797
Само да поясня че Белгия е една не по-малко плоска страна от Холандия :idea:

Защото не кара в Белгия, а обикаля цяла Европа. Какво значение има какъв е релефа на Белгия, когато той живее и кара в Бг?! :nono:
valsto

Рейтинг: 1385

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене